Писац Светислав Басара агитује!

Hag je za ratne zločine, a Basara rata nije ni video.

Озбиљности ради, наравно да то нема везе са Хагом... Али, употребљавајући методологију невладиних орг, могао би мученик Басара да се оптужи за "стварање климе која би могла да погодује грађанском рату".
 
I Milosevic je u pocetku ziveo u 2-sobnom stanu.
Kostunica je krenuo njegovim stopama, pretenduje da ostane dozivotni premijer iako se totalno srozao kad je u pitanju podrska glasaca.

Да ли је ово "визија" или "халуцинација" - питање је сад.

Што је било - било је!

ЗАСЕЈАЛИ СТЕ!
САДА СЕ СПРЕМАЈТЕ ДА ЖАЊЕТЕ! 8-)
 
Što vam sad i Basara smeta?
Logično je što demokratama smeta čovek koji se zalaže za uspostavljanje diktature. U njegovom programskom tekstu (Zemlja , br. 3, maj 2006, str. 10-12) naslova «Diktaturom do demokratije» Basara tvrdi da, pošto je «ova `demokratija` u stvari diktatura otuđenih centara moći», u Srbiji se «do demokratije može doći kontrolisanom diktaturom». Zato se Basara zalaže «da se proglasi suspenzija rada političkih partija na period od četiri godine koje bi bile iskorišćene za demontažu paralizovanog i korumpiranog sistema». Ova mera je neophodna, objašnjava Basara, zato što je «u politici, za razliku od arhitekture, neuporedivo lakše izgraditi nov sistem, nego srušiti stari». A dok traje diktatura, «poslove razvoja ekonomije, projektovanja institucija, reforme vojske i policije, izrade ustava, pisanja stvarne istorije zasnovane na činjenicima, reforme školstva i univerziteta... vode ekspertske grupe», objašnjava Basara. Partije se pak vraćaju iz hibernacije tek kada se u zemlji stvori «jedinstveni sistem vrednosti».
 

Back
Top