Nemoj tako biti siguran u rusku pobedu. Leteće oni iz Ukrajine, samo polako.
Kina neće okupirati ništa, ali će svoju uzdržanost prema teritorijama koje joj je Rusija otela debelo naplatiti. Ustvari, već naplaćuje.
Kakvo polako crni čoveče ti zaista misliš da Ukrajina može da izdrži ovaj rat još duže vreme
Jedini cilj rata koji je preostao jeste da Ukrajina ne kapitulira pre izbora u USA jer bi to bio ogroman udarac za Bajdena a posle, nikoga više nije briga.
Posle neuspeha ofanzive ukrajinska strana će se vratiti u potpuno defanzivnu poziciju, trudiće se da drži liniju fronta, udaraće po ciljevima po dubini ruske teritorije i to je sve. I da, dodatno će moliti boga da Rusi ne krenu u ozbiljniju ofanzivu.
Rusija je apsorbovala inicijalni udar rata i sankcija, transformisala privredu a vojni kompleks prevela praktično u proizvodnju u ratnom stanju.
Ovakvim tempom može bez većih problema i nekog posebnog iscrpljivanja da ratuje godinama.
Što se Kine tiče, ja razumem želju, nadu i ideju da se Rusija i Kina pokolju i unište međusobno a da zapad samo profitira na tom sukobu ali, kako da vam kažem, nije vam to baš realan scenario, neće se desiti. Ozbiljno potcenjujete i jednu i drugu zemlju i njihovu sposobnost da spoznaju odakle im dolazi egzistencijalna opasnost.
Normalno, ako vas čine srećnim ovako sročene besmislene teme, ko sam ja da vam kvarim sreću, samo nastavite