Pirati sa Kariba - Na čudnijim talasima

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
84.270
Pirati sa Kariba "Na čudnijim talasima":

Pirates_of_the_Caribbean-_On_Stranger_Tides_Logo.jpg


Hm, ovi filmovi sve idu na gore, pa vijest da će možda ukupno biti 6 dijelova i ne zvuči primamljivo.

Međutim, ako ništa, ova tri predstojeća filma će barem biti vrlo drugačija; sa novim režiserom i potpuno drugačijim načinom snimanja i scenarijem, zbog čega će, barem kako je najavljivano, obje trilogije biti vrlo distinktne jedna od druge. Jedna od potvrđenih razlika jeste da ovaj film (ako ne bude imao nastavke) neće imati "ensemble cast", već će biti prvenstveno orijentisan na lik kapetana Džeka Sperou-a (Džoni Dep) i jedina slična stvar će biti ta što će avanturistički žanr u osnovi ostati. Radnja filma se odvija na kopnu umjesto na moru, tj. konkretno u upravo-osnovanom naselju Nju Orleans i tema je potraga za čuvenom Fontanom mladosti, što je cilj i kapetana Hektora Barbose, koga još nije sigurno ali jeste gotovo izvjesno da će glumiti Džefri Raš.

Biće interesantno da jedan relativno poznat i iskusan režiser umjesto novajlije preuzme Pirate, međutim i izazov jer mu je ovo prvi film ovakvog avanturističkog tipa. Svi filmovi koje je režirao su završavali sa gomilu Oskara (i nominacija i nagrada), prilično dugo osmišlja filmove i ne štanca ih kao tipičan holivudski režiser, tako da je moguće da će napraviti bolji film od sva tri prethodna dijela (ili barem od trećeg, ako ne i drugog). Sa jednim velikim hit mjuziklom (Čikago) i jednom velikim istorijskom epopejom (Memoari jedne Gejše) radovi mu ni malo ne liče na Pirate sa Kariba. Naslov trećeg nastavka popularnog serijala "Na čudnijim talasima", barem se tako čini, stoga i odgovara filmu.
 
Poslednja izmena:
Svaki deo je sve losiji i losiji. Filmove su na misice izvukli Dep i Ras. Nekako mi sve to ne lici vise na pirate...New Orleans...tja, draza su mi karipska ostrva od kontinentalne Amerike, nekako sam uvek zamisljao Pirate u tom okruzenju.
Videcemo sta ce covek da pokaze, da ne gresim dusu.

Ako volite filmove o piratima preporucujem ovaj neprevazidjeni i ako smem da kazem nenadyebivi klasik Romana Polanskog
pirates.jpg
 
Drago mi je sto se Pirati sa Kariba nastavljaju, mada mi ovo lici na uzimanje para dok je prica jos koliko toliko popularna.
Malo mi je cudna ideja da se pirati prebace na kopno,ali ajde da ne prigovaram dok covek ne zavrsi film...

Novi režise, novi tip snimanja, itd...film je najavljen kao značajno drugačiji od svoja tri prethodnika i da će predstavljati zaokret, u kojem će i Džoni Dep drugačije glumiti jer će film biti u potpunosti skoncentrisan na njegovog, a ne na više likova kao u prethodnim. Shodno tome, valjda žele i popraviti ugled serijala (koji opada vremenom), a da bi bila potpuna promjena je i zaokret na karipsko kopno. Uostalom, fontana mladosti nije neko ostrvce, već je upravo negdje čak i duboko u kopnenom dijelu južne Sjeverne Amerike, tako da ni ne bi mogao uopšte drugačije biti urađen 4. dio... :think:
 
Svaki deo je sve losiji i losiji. Filmove su na misice izvukli Dep i Ras. Nekako mi sve to ne lici vise na pirate...New Orleans...tja, draza su mi karipska ostrva od kontinentalne Amerike, nekako sam uvek zamisljao Pirate u tom okruzenju.
Videcemo sta ce covek da pokaze, da ne gresim dusu.

Ako volite filmove o piratima preporucujem ovaj neprevazidjeni i ako smem da kazem nenadyebivi klasik Romana Polanskog
pirates.jpg

Mogla bi jedna fina tema da se napravi o njima.
 
Mozda ce morati da plove uzvodno uz Misisipi pa je zato radnja smestena u New Orlean's...inache to je meni najegzoticniji americki grad...valjda zato sto ima taj francuski smek ...

Inache kada Paja otvori piratsku temu ja sam zasduzen za film Hook jer sam ga gledao kao klinac 2 puta 1991' u Herceg Novom u onoj tvrdjavi Forte Del Mare kod topa ...i to mi je ostalo urezano u psihu kao deo magije mog detinjstva ...I hate,I hate,I hate Peter Pan !

Smiiiiiiii !!!!!!!!!
 
a sta je sada ovo "na cudnijim talasima?

Film ce biti adaptacija cuvenog istorijskog romana Tima Pauersa iz 1988. godine:

On_Stranger_Tides.jpg


Javna tajna je da je serijal zasnivan na kultnim DOS video igrama, ili bar pod uticajem znacajnim, Ostrva majmuna (zvanicno, zbog pravnih poteskoca, i filmovi i igrice su nastale po voznji Pirati sa Kariba Diznijevoj). 'Monkey Island' fransiza je nastala upravo po uzoru na Pauersov roman, tako da se moze reci da nekako stvari 'dolaze na svoje'.
 

Back
Top