Piraterija=DA ili NE

nikodim:
Jedna od stvari koje se preskace kada se prica o domacim bendovima je njihova nemastovitost. Nemaju nikakve ideje i sviraju sve ono sto se svuda vec sviralo, prodaju neke gluposti pa nije ni cudo sto im lose ide. Znam samo par domacih bendova koji necemu vrede, ostalo su samo blede kopije nekih stranih bendova, pa zasto onda kupovati njihove albume, samo zato sto su domaci?

To je upravo posledica onoga o cemu pricam. Ovde ima dosta dobrih muzicara sa dobrim idejama, ali, ili nemaju lovu da snime matrijal, ili nemaju bend, jer ukoliko se ovaj posao ne placa, niko nije lud da pravi bend, odvaja vreme, koga ima premalo, za njega ili ulaze u njega, pa je pravljenje bendova ostala privilegija onih koji su ili dobro situirani i neko ih gura ili imaju viska vremena, a i nesto novaca. (Ovde mislim, naravno, na ozbiljan bend). To je posao kao i svaki drugi i iziskuje odredjeno vreme. Dok god bavljenje muzikom bude na nivou hobija, bice nam ovako.

Naravno, veliko DA ! Pa 'ajd ko je malo stariji neka se priseti kako su počeli FirstProduction, Tuck . Kopiranjem video kaseta. Pa šta radi Brena sad sa Grandom? Kopira diskove u Bugarskoj, prodaje ih ovde na tezgama i tako ne plaća porez. A onda oni svi nisu pirati, nego neko ko kupi rezač, nareže 200 diska i iznese da zaradi neki dinar. I potpuno je tačno to što neko reče o nemaštovitosti današnjih bendova. Dakle, nema to veze sad sa njima. Ne može demo bend da očekuje da se obogati od prodaje prvog albuma. Takvo je vreme da ako vredi, zaradiće na koncertima, ako ne- njihova krivica.

Originali jesu skupi,ali meni nista ne moze da zameni osecaj kada kupim CD ili kasetLu i dok slusam odmotavam onaj omot,citam ko je pisao pesme,gde je snimano,kome se zahvaljuju,sta-kako,gledam slike...itd.Nikad mi nije zao da zveknem kintu za original,jer znam da vredi 100%...jednom sam dao za novu Metallicu i to za kasetu...pre 6-7 godina 20 DM.Ljudi primali platu 60-70 DM.I tako redom...bilo je tu jos pucanja para.Tako da je moj odgovor -protiv pirata!
Da...zaboravih da kazem iza filmove.Stvarno ne razumem ljude koji mogu da gledaju one divx-e.Nema sanse da gledam neki film na kompu...posebno ne neki ogavni divx.Uproprasti mi dozivljaj.Ili gledan na TVu ili idem u bioskop.Bas imam naviku i volim da idem u bioskop.Obozavam bioskop!Ziveo biskop! Ponovo radi bioskop! :D

PLESsitnihDEMONA:
Originali jesu skupi,ali meni nista ne moze da zameni osecaj kada kupim CD ili kasetLu i dok slusam odmotavam onaj omot,citam ko je pisao pesme,gde je snimano,kome se zahvaljuju,sta-kako,gledam slike...itd.Nikad mi nije zao da zveknem kintu za original,jer znam da vredi 100%...jednom sam dao za novu Metallicu i to za kasetu...pre 6-7 godina 20 DM.Ljudi primali platu 60-70 DM.I tako redom...bilo je tu jos pucanja para.Tako da je moj odgovor -protiv pirata!
Da...zaboravih da kazem iza filmove.Stvarno ne razumem ljude koji mogu da gledaju one divx-e.Nema sanse da gledam neki film na kompu...posebno ne neki ogavni divx.Uproprasti mi dozivljaj.Ili gledan na TVu ili idem u bioskop.Bas imam naviku i volim da idem u bioskop.Obozavam bioskop!Ziveo biskop! Ponovo radi bioskop! :D

Slazem se ja sa tobom , samo postoji uvek dilema , sta je to original, znas, kada neko ovde kupi lincencu za recimo CD izdanje i ne napravi produkciju onakvu kakva je na originalnom izdanju , onda se pitas , da li je taj disk vredan 700, 800 ili ko zna koliko dinara. Za stvarni original, tako da ga nazovem, se slazem da vredi ulozene pare. Ne znam da li si nekada primetio ali nasa licencna CD izdanja nikada nisu na nivou originalnih izdanja, iz recimo Engleske, Nemacke, Holandije, itd....

Back