Piramida je građena u vazduhu

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
262.631
Od Velike piramide, a još više Tutankamonove grobnice, mnogi su nastojali da pronađu objašnjenje za „prokletstva“ koja ih prate, pa je tako za generisanje vizija „okrivljen“ crni granit koji, navodno, emituje „pozadinsku radijaciju“, ali poklonicima okultnog to ne zvuči dovoljno ubedljivo jer bi u tom slučaju svi koji uđu morali da dožive te vizije. Neka istraživanja nagovestila su da kamen unutar piramide isijava nekakvo elektronsko polje, koje može dovesti do šoka posetioca koji pije iz metalne pljoske!

Rasprostranjena je i teorija da je Keopsova piramida, zbog granitnih blokova, u stanju da odašilje i prima radio, pa čak i mikrotalasne signale, a neki veruju da oni nastaju u „emanacijskom apeksu (vrhu)“, što znači da se energija spiralno spušta niz građevinu u krugu, koji se postepeno širi. Nekoliko alternativnih istraživača su rekli da to potvrđuje njihovu sumnju da je Velika piramida neka vrsta „svetionika“ namenjenog za upotrebu iz svemira. Zanimljivo je da su još prvi istraživači zapazili i neobične zvučne efekte u Kraljevoj odaji. Klod Sikar koji je grobnicu posetio 1715. godine rekao je da se udarcem u prazan granitni kovčeg faraona dobija „zvuk nalik zvonu“, a to je 1753. potvrdio i Klod-Luj Furmo.

Bivši saradnik NASA Ričard Hogland kaže da je u Kraljičinoj odaji pronađen radioaktivni pesak i da to može da objasni čudna iskustva koja su mnogi doživeli, među njima i Napoleon, boraveći u piramidi. Zaključak do kojeg je Hogland došao jeste da anomalna radioaktivna očitavanja u Velikoj piramidi pokazuju da je njen vrh oko hiljadu godina stariji od dna građevine! To je njegove istomišljenike dovelo do spekulacije da je piramida građena odozgo na dole, u vazduhu, i to vanzemaljskom tehnologijom, kojom je zatim spuštena na plato Gize!

Koliko je tajna izgradnje Keopsove piramide povezana sa efektima koje proizvodi, a nema sumnje da jeste, možda će jednog dana biti otkriveno, ali da su Hogland i drugi „piramidolozi“ u pravu bar što se tiče toga da sa ovom građevinom ništa nije onako kako se čini ili još uvek zvanično tvrdi, pokazuje i novija teorija francuskog arhitekte Žan Pjer Idina. On kaže da je gradnja piramide bila moguća samo obrnutom logikom od današnje gradnje, odnosno iznutra prema spolja, inače bi morala da bude dugačka u osnovi 1.600 metara!

Miodrag Radojčin(trece oko)
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.