Pink prekršio zakon emitujući sednicu Glavnog odbora SNS

комшија

Stara legenda
Poruka
95.250
ОДМАХ ПО ОСЛОБОЂЕЊУ ЗЕМЉЕ, ЗАБРАНИТИ РАД ТВ ПИНК!

https://www.danas.rs/drustvo/pink-prekrsio-zakon-emitujuci-sednicu-glavnog-odbora-sns/

Pink prekršio zakon emitujući sednicu Glavnog odbora SNS

Emitovanjem sednice Glavnog odbora SNS-a u živom programu, televizija Pink je prekršila Zakon o radiodifuziji, član 106, u kojem je naznačeno da je zabranjeno reklamiranje političkih organizacija van predizborne kampanje.

0303foto-FoNet-Nenad-Djordjevic-678x381-1.jpg

Piše: K. Živanović 26. septembra 2018. 08.00 Izmenjeno: 07.55

Medijski stručnjaci sa kojima smo razgovarali izričiti su u stavu da je Pink prekršio zakon emitujući sednicu jedne političke stranke, jer to jeste marketing, kao i da ovo nije prvi put da ružičasta televizija na ovaj način krši zakon. Međutim, Olivera Zekić, članica Saveta REM-a, ima drugačije mišljenje poručivši nam da se „malo saberemo“.

– Odakle vam ideja da je govor predsednika države, kome Zakon o predsedniku države daje puno pravo da bude i predsednik stranke, reklamiranje političke organizacije?! Sad biste da zabranite novinarima da izveštavaju o aktivnostima predsednika zemlje?! I vaše novine su pisale o njegovom govoru, jel to znači da smatrate da ste time reklamirali stranku koju predvodi? Hajde se malo saberite, krajnje je vreme – poručila nam je Olivera Zekić, nakon pitanja da li će REM reagovati na to što je Pink prekršio zakon emitujući uživo sednicu SNS-a.

Rade Veljanovski, profesor Fakulteta političkih nauka, kaže za Danas da bi REM morao da reaguje na kršenje zakona.

– Nije dozvoljeno emitovanje sednice jer se to smatra političkom propagandom, a ona je zabranjena sem u periodima pred izbore od momenta kada su izbori oglašeni. To se odnosi na sve radio i televizijske programe, a ne samo na one sa nacionalnom frekvencijom – naglašava Veljanovski.

Istog mišljenja je Perica Gunjić, urednik Cenzolovke.

– Naravno da bi REM trebalo da reaguje i kazni Pink, ali smo svedoci da je REM posvećen održanju Pinkove imperije masovnog zatupljivanja i odbrani lika i dela Željka Mitrovića više nego onome što bi trebalo da bude njegov posao – zaštiti javnog prostora od kanalizacije koja se izliva sa Pinka. Uz to, ovde se radi o vladajućoj partiji koju takođe ne zanima ništa drugo osim očuvanje vlasti, a ne zakoni koji regulišu rad medija, kao i potpuna kontrola svega što sa najvećim medijima ima veze – ističe Gunjić za Danas. On dodaje da s obzirom na način koji rade, sastav Saveta REM-a pre izgleda kao Savet PR službe naprednjaka

Gruhonjić: REM u dubokom snu

Dinko Gruhonjić, programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine, uopšte iznenađen stavom Olivere Zekić.

– REM je, kao što mu i ime kaže, u dubokoj fazi sna, i ne primećuje noćne more koje se oko njih dešavaju – ocenjuje Gruhonjić za Danas.

A da se izvrši pritisak na kablovske operatere da se PINK kanali mogu izbaciti iz paketa?

Ja sam napravila budalu od sebe svesno, tražeći to od SBB uz obrazloženje ne želim da moj novac ide nečasnom čoveku (smrt devojčice na pešačkom prelazu).

Naravno znala sam da ne može, ali bar sam poslala poruku.

Stvarno ne razumem kod našeg naroda tu potrebu da na bilo koji način doprinosi nekome nečasnom.. kad ne bi postojao ni jedan kanal ne bi gledala tu TV, ne samo zbog sadržaja, već i zbog vlasnika, savest mi to ne dozvoljava.

Da, da !! A šta bi za pokošenu devojku 2011 na pešačkom ? To je ipak 7 godina od dana zločina pa do danas. Nešto bi trebalo, barem, možda je.porodica dobila račun za uništeni džip ?!

Koliko sam ja uspeo ispratiti na kraju otac devojke se nije nesto mnogo ni bunio u fazonu desilo se...takvu sam izjavu procitao pre godinu dana. Ali kao sto znate posle tog dana vise niko nije nista ni pisao o tome. Samo da je oslobodjen i to je to. A porodica verovatno dobija kes od Mitrovica i tajac

Back