Пикмара или џентлмен

Физичка активност за малу децу није ношење непотребног терета на леђима већ трчање за лоптом и пентрање. Кад их видиш како нагнути напред иду у школу јасно ти је колико је здраво.

Учитељице воле да кењају, боље би било да избаци неки непотребни уџбеник.
Dečak na slici nosi ranac i vuče dva na točkićima, neće mu od toga biti ništa.
 
Pa sto bi ucio dete takvim postupcima ako mu niko nece vrednovati to?
Bolje onda da pise poeziju za sebe, ili crta iz hobija sta god sto je produktivno, ovako ga ucis da bude portir.
Malac je uradio ono sto je zeleo iz sebi poznatog razloga
Zato sto su mu drugarice
Ili zato sto mu se neko svidja
Ili zato sto misli da ce biti mali baja
Jaka stvar
Bitno da je on uradio sta je hteo
A vi se sad tu glodjete na temi
A njih trije setaju kejom i smeju se i zezaju
 
ne nosi tri ranca na ledjima, preterujetw ljudi, zašto ne možete nekad nešto lepo u nečemu da nađete? a onda ovde isfrustrirani dodjete
Није реч само о терету, мада је свакако тешко за овако мало дете. Да им је понео кесе за блок, патике за физичко и сл. не би било ничег спорног на слици. Ствар је у имању обзира.

Па кад ове девојчице оду кући мајкама твитерашицама добићемо незадовољне девојке од 20г са нереалним очекивањима. Саундс фамилијр?
 
Није реч само о терету, мада је свакако тешко за овако мало дете. Да им је понео кесе за блок, патике за физичко и сл. не би било ничег спорног на слици. Ствар је у, имању обзира.

Па кад ове девојчице оду кући мајкама твитерашицама добићемо незадовољне девојке од 20г са нереалним очекивањима. Саундс фамилијр?
dečkić je veći dzentlmen od tebe lepi, žao mi je
 
....i pomnoži sa brojem sati koje ta deca provedu pred ekranom....

Učiteljica mog klinca kaže da je očajna, nove generacije su totalno fizički nesposobne. Ne umeju da skoče, ne umeju da trče, ne umeju da padnu, sve zbog požara helikopter parentinga gde se deca gledaju kao da su od stakla, gde roditelji nemaju vremena da se njima bave pa ih zabavljaju tako što im tutnu ekran u ruke, gde ne postoji više nikakva obaveza fizičkog rada i bavljenja telom za tu decu, gde se jede nezdravo i masa dece pati od viška kilograma...

Jedini spas za tu decu je više fizičke aktivnosti. Ništa, ali ništa im neće biti od nošenja par kilograma više, osim što će ojačati.

A mi kao roditelji treba malo da se presaberemo da li im činimo dobro time što ih tretiramo kao totalne slabiće i nesposobnjakoviće, ili je to medveđa usluga.
Istina da se roditelji danas podmeću i štite dete od svakog rada, ali se ne slažem da će im leđa ojačati od torbi koje su teške po 3,4 kg.
To za odraslog muškarca nije ništa, ali za dete (čak i za ženu slabije konstitucije) je iscrpljujuće i kontrapriduktivno (javlja se krivljenje kičme) ako je svakodnevno. Razlikuje se fizička aktivnost i nošenje tereta neprimerenog snazi.
Na stranu to, ovaj mali se postavio kao magarence. :(
 
Poslednja izmena:
Ma vazi
I da je video od odraslih
Eto kako deca uce na primeru
Bolje nego da se ponasa kao dziber i da misli da je kul
Nije nego je bolje da se ponasa sa integritetom a da mu to kaze neko ko ima empatije prema tom malisanu koji vucara svoju i torbe tim devojcicama koje su za dve glave vece od njega, jer ih je sovinisticka mama vaspitala tako da muskarci sluze da tegle za njih. Kao i tog jadnog malisana.
 

Back
Top