Pijandura odveo decu u smrt!!

draksson

Iskusan
Poruka
5.674
Preminuo i dečak teško povređen u nesreći kod Kraljeva


KRAGUJEVAC-KRALJEVO - Pretprošle noći nestala je poslednja nada za porodicu Gajović iz sela Plavac. I pored svih napora lekara, ugasio se život Radovana Gajovića, petnaestogodišnjeg dečaka koji je stradao na Božić, kada su u istoj saobraćajnoj nesreći poginuli njegov otac Milivoje (51) i sestra Milica (10).


107459_1602-kragujevactelo-radovana-gajovicatetka-biljana-nikolic-i-miroljub-eracraus15_f.jpg

Telo dečaka preuzela rodbina u Kragujevcu
Tetka Biljana Nikolić i komšija Miroljub Erac juče su na rukama, iz bolnice, izneli kovčeg sa posmrtnim ostacima dečaka. Radovan će na seoskom groblju biti sahranjen kraj svojih najmilijih, danas, kada je i njihov sedmodnevni pomen.

- Majka Ljiljana je izujutra saznala da joj je sin preminuo. Stigao je telegram iz bolnice. Video sam da se narod u selu, ispred pošte u Plavcu, okupio. Svi su ćutali, i znali smo da ne stižu dobre vesti, priča Miroljub Erac, najbolji prijatelj i komšija ove porodice.

-Bio sam preksinoć u kući Gajovića. Svi su znali da je dečak u teškom stanju, da će borba za njegov život biti teška i neizvesna. Ni mi lekari to nismo krili od njih, ali svi su se nadali da će mladi organizam uspeti da pobedi teške povrede. Nažalost nije bilo tako. Bilo mi je teško da gledam majku Ljilju kako kuka bez suza. Sva familija se posle ovoga što ih je zadesilo u kamen čini mi se pretvorila. Bol neopisiva, kaže doktor Lazo Ječmenica iz ušćanskog doma zdravlja jedini koji je juče bio voljan da priča sa nama.

107463_1001-kraljevoradovan-gajovich-treca-zrtva-saobracajne-nesrece-u-uscu-14.01.2011_hs.jpg

Nevina žrtva sulude vožnje oca Milivoja: Radovan Gajović
Nesreća se dogodila na Božićno veče, kada je Milivoje seo u svoj „golf“, i iz tazbine, iz Gokčanice, krenuo kući. Sa njim su u kolima bili njegova supruga Ljiljana, deca Radovan i Milica, i njegov rođeni brat Milinko.

- Malo je popio, i vozio je brzo, krivudao po putu... Zaustavili su kola, i svi su izašli iz auta. Ključeve su izvadili iz brave i bacili ih u travu. On ih je pronašao, i decu vratio u kola. Otišao je dalje, i iza nekoliko krivina je stradao. Njegovi brat i žena su pošli pešice za selo, ali su na magistrali naišli na rotaciona svetla. Ljilja se odmah uhvatila za glavu, znala je šta se dogodilo... , priča Erac.


Milivoje je, kako kažu njegovi najbolji prijatelji, bio „dobar i vredan čovek“. Radio je kao rudar. Iz prethodnog braka ima sina starog 27 godina i koji živi u Sloveniji. Iz braka sa Ljiljanom ima, pored dvoje tragično nastradale dece, i sina Davora, koji je punoletan. On je, neposredno pre nesreće, otišao na posao u Ušće, gde radi kao konobar u kafiću.


Milivoje Gajović je automobilom direktno udario u autobus
Tetka preminulog dečaka, Biljana Nikolić, juče je jedva uspela da se održi na nogama. Ispred prosekture kragujevačkog Kliničkog centra, čuo se samo lelek. Izgubila je brata, a i njegovo dvoje dece... Ona je kovčeg iznela na rukama...

Radovan Gajović je, kako su saopštili lekari, preminuo zbog teških povreda glave i mozga. On je sudaru, kada je njegov otac prešao na suprotnu kolovoznu traku direktno udario u autobus, bio na mestu suvozača, i udario glavom u instrument tablu. Imao je i prelome butne kosti. Milica je u nesreći proletela kroz vetrobransko staklo, i ostala na mestu mrtva. Milivoje je takođe odmah izdahnuo.

Pokušaji da od istražog sudije Dragana Stefanovića, koji je te noći obavio uviđaj na licu mesta dobijemo podatke o tome da li je i koliko alkohola u krvi u noći tragedije imao počivši Milivoje Gajović, ostali su bez uspeha. Direktor DZ “Studenica” dr Dragan Arsić rekao nam je da su uzorci posle obdukcije pokojnog Milivoja Gajovića poslati na ekspertizu u Beograd i da će rezultati biti prosleđeni direktno istražnom sudiji.


http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/229390/Preminuo-decak-tesko-povredjen-u-nesreci-kod-Kraljeva

 

Back
Top