Pijancenje na slavi

Da li vam na slavu dodju oni koji se napiju pa prave problem?
(ekvivalent na temu pusenja na slavi)
Ne ,naprotiv,malo se alkohola popije kod mene na slavi.Imam preko 30-ak gostiju a rakije se popije manje od trecine i poneko pivo,ali ne vise od 5.To je za dva dana.narod koji vozi,dolazi sa decom i nece da rizikuje,samo malo ovi iz komsiluka,koji niti idu kolima niti autobusom.Kupi se da bi se imalo,a posle ostaje i jedva stigne da se popije.Od nas u kuci niko ne pije.

Zavisi kakvo je društvo na slavi i kod koga si gost, po tome se upravljam. Ako sam negde gde mislim da ne treba da se pije, tj. vrlo malo, to i radim. Na šta bi ličilo da se ušljokam kod kuma gde su svi ozbiljni. Jedna rakija pre jela, dve tri čaše vina.
A sa druge strane ka dodjem na selo kod rodjaka a oni popiju za tri dana akov vina (50 litra), kako čovek treba da se ponaša?

Vecina dodje da loce i krka, mene zaista slava zanima i cela prica oko nje od svece,zita,lomljenja kolaca itd,ranije je pop obavezno dolazio,sviraci,sad samo bum tras da se odradi,glume domacina taj dan ,kad mu dodjes u kucu u toku godine ni da te pita oces casu vode,da rucas,ma kakvi su to ljudi i vernici samo daj pare

Pa... kod nas samo pića može da nestane, pa da se dobavlja u procesu. Sve ostalo je uvek taman.
Ima onih večito neispričanih i sentimentalnih, ali za sv. Jovana Krstitelja uvek volim to što se nekako baš slušamo. Stariji pričaju iste svoje priče ispočetka, ali na malo drugačiji način... mlađi se šale, niko nije došao iz inata, naprotiv!
Pića mora da ima, ne jer smo alkosi, već... postaje nekako neprijatno kad neko krene da se sprema da ide, a kad se dolije čaša, gost iz pristojnosti ne može da krene.
Slava bi trebalo, kao po Ivku da traje 3 dana, da imamo po 3 slobodna dana, i ko ide, i ko slavi! :zcepanje:
Auuu... šta bi tek to bilo?

bice da je to zeitgeist
pusenje je ocigledno postala kontroverzna tema
Anti pusacka propaganda ide uz ruku sa lgbt propagandom, ko ce znati zasto okultistima to smeta.. nacisti su zabranjivali, a kao sto znamo nazi partiju
je osnovala i protazirala Tula, tajno drustvo...
Nego, na slavu mi dolaze bliska rodbina i kumovi, vrlo malo se popije...

Back