"Pigcasso" je umro: Slikanje svinje je očaralo svet umetnosti

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.359
Kejptaun – Sa svojim talentom za šarene, svetle tonove i apstraktne oblike, domaća svinja Pigkaso je doživela veliki međunarodni uspeh. Ona je sada umrla u Južnoj Africi u dobi od osam godina.

Pigkaso je pokazao interesovanje za umetnost

Karijera svinje počela je 2016. godine kada ju je Lefson spasio iz klanice. Odatle je živela u „Farm Sanctuari SA“ u Franschhoeku blizu Kejptauna. Tamo je tada prase rastavljalo i jelo sve što je moglo da nađe, osim četkice, kaže Lefson, koji je od tog trenutka bio fasciniran svinjskim interesovanjem za četkicu.

nakon kratkog vremena, Pigcasso je zapravo počela rado da slika boje na platnu u svojoj štali. Kada je štampa saznala za ovu stvar 2017. godine, slava svinje je naglo porasla i uskoro je održavao samostalne izložbe širom sveta, uključujući i ovde u Nemačkoj.Postavljen svetski rekord

Pigkaso je kasnije čak dizajnirala sat za kompaniju Svatch i prodala jednu od svojih slika nemačkom kupcu za preko 20.000 evra. Pritom je dama svinja postavila svetski rekord. Nikada ranije slika koju je stvorila životinja nije dostigla tako visoku cenu. Nasleđe koje će trajati, zajedno sa dokumentarcem koji će biti snimljen ove godine.

Pored Džejn Gudol, vlasnici Pigkasovih slika su teniski profesionalac Rafael Nadal. 2019. godine, kompanija satova iz Švajcarske reklamirala je rad južnoafričkog umetnika na početku godine svinje u kineskom kalendaru.

https://forum.krstarica.com/threads/pigcasso-svinja-iz-juzne-afrike.973902/page-4
1723706054219.jpeg

Šta je svrha ovih tvojih komentara ?
šta je svrha informacije da je u nekom kutku sveta svinja napravila sliku koju je kupio uzaludni bofataš jer nije znao da treba da se nahrane neka gladna deca
degutantan svet kome ti bez trunke mozga radiš marketing na krstarici.

na koji način ta informacija oplemenjuje naše živote?
imaš li odgovor šta je tebe inspirisalo i pokrenulo da ovu info podeliš na mreži?

šta je svrha informacije da je u nekom kutku sveta svinja napravila sliku koju je kupio uzaludni bofataš jer nije znao da treba da se nahrane neka gladna deca
degutantan svet kome ti bez trunke mozga radiš marketing na krstarici.

na koji način ta informacija oplemenjuje naše živote?
imaš li odgovor šta je tebe inspirisalo i pokrenulo da ovu info podeliš na mreži?

Molim te prestani sa tim agresivnim nastupom

Poznato je da Nadal pomaže i deci a ima pravo i sebe da počasti

Želim ti skrenuti pažnju da se nalazis na forumu svet životinja i moja tema je u duhu ovog foruma

Želim ti skrenuti pažnju da se nalazis na forumu svet životinja i moja tema je u duhu ovog foruma

За мене је уметност постмодерне тешка агресија на друштво и постојеће вредности које су се градиле бар 10,000год.

molim te daj mi odgovor na pitanja
i nemoj da mi brišeš postove
jer ako si mod ne znači da možeš da mi ukidaš slobodu govora.

Back