Nedavno sam sedeo sa kumom za sankom u omiljenoj kafani. Bila je velika guzva, kad su usle neke devojcice. Bas kada je momak koji je tu radio, hteo da im kaze da nema mesta, ponudili smo se da se malo pomerimo, da mogu i one da se smeste za sank. Na moje iznenadjenje (jer po izgledu sam zakljucio da su u pitanju neke... hm, ne znam kako da ih nazovem, ali zakljucicete iz nastavka teksta), kum je, valjda dobre volje i u zelji da se pokaze kao domacin, narucivsi turu za nas, zamolio sankericu da posluzi devojke onim sto zele da popiju. Nas dvojica smo nastavili razgovor, ne obracajuci previse paznje na njih dve... Naravno, prihvatile su pice, nisu se zahvalile, popile su ga i bez i jednog pogleda ili osmeha "napustile lokal". U svakom slucaju, sankerica i ja smo dobro napljuvali kuma.
E, sad... savet za devojke: Ako mislite da neko nije vredan osmeha ili jedne reci zahvalnosti, nemojte prihvatati pice! Jedno - "ne hvala, zaista, nema potrebe", naravno uz sarmatan osmeh, uglavnom je dovoljno. Ma koliko bile glupe ili nadobudne, ne mozete biti sigurne da idiotsko ponasanje iz pomenutog primera nece izazvati kretensku reakciju "kavaljera". A ako prihvatite pice, znajte da to radite iz odredjene naklonosti prema onom koji vas je ponudio, sto je valjda i logicno. Samim tim, nekoliko razmenjenih recenica se podrazumeva.