Pezo 206 gasi se povremeno i u voznji i prilikom paljenja

jukabg

Domaćin
Poruka
3.951
Svećice se menjaju bez tih dijagnoza da su za zamenu jer imaju svoj vek trajanja. Ne čeka se da trza, štuca i teško pali.
Kod mene upali auto i ugasi se simptom kao da nema goriva u autu.Pa opet upalim,upali se pa izgasi.I kad mu u momentu te zezezalice dodam gasa upali.
U voznji iskljucivo iz 3 u 2 kad ubacim i usporavam npr pred semaforom ugasi se.
Ma ja bi promenio sve sto majstor kaze ali ne daje niko garanciju na ono sto se popravi da ce to zaista i resiti problem.
Retki su takvi majstori.Mozda ih ima 5/6 u celoj Srbiji.

DarkMoon

Elita
Poruka
24.283
Kod mene upali auto i ugasi se simptom kao da nema goriva u autu.Pa opet upalim,upali se pa izgasi.I kad mu u momentu te zezezalice dodam gasa upali.
U voznji iskljucivo iz 3 u 2 kad ubacim i usporavam npr pred semaforom ugasi se.
Ma ja bi promenio sve sto majstor kaze ali ne daje niko garanciju na ono sto se popravi da ce to zaista i resiti problem.
Retki su takvi majstori.Mozda ih ima 5/6 u celoj Srbiji.
Jel trokira kad vozis u nizim brzinama?

jukabg

Domaćin
Poruka
3.951
Dizne treba proveriti takodje da li negde cure da nisu mozda zacepljene.
E to je vrlo moguce hoce minimalno da podrhtava u mirnom radu u leru.To cu oterati kod nekog da ih izvadi i pregleda.Neznam da li je zbog njih moguce da mi se gasi?Ali opet sam na muci KOME voziti.Cuveno pitanje.Najbolje na jug i da ga rasarafe celog i vide sta raditi hahaha.Bar me dole nece varati pa taman i da ne poprave.

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
12.512
Dizne treba proveriti takodje da li negde cure da nisu mozda zacepljene.
Alaaaaa......
Ti decko toliko o kolima malo znas da se gadjas svim i svacim.
Ne znam cemu to tvoje "znanje" tako sirokogrudo delis kad iole ozbiljniji posetioci foruma mogu da se fino nasmeju sta pises.
Vidis,dizna kad ne radi onda i motor nece raditi kako treba sto u ovom slucaju nije tako jer motor normalno radi.
Kad dizna ne radi kako treba onda motor radi kao na 3 cilindra i motor trese.
Tek kad se da gas onda probije i tad radi ali je to na davanju gasa a s obzirom da ovde radi kako treba onda dizne nisu.
Povezi malo sta covek pise i onda napisi nesto-ali pametno.

DarkMoon

Elita
Poruka
24.283
Alaaaaa......
Ti decko toliko o kolima malo znas da se gadjas svim i svacim.
Ne znam cemu to tvoje "znanje" tako sirokogrudo delis kad iole ozbiljniji posetioci foruma mogu da se fino nasmeju sta pises.
Vidis,dizna kad ne radi onda i motor nece raditi kako treba sto u ovom slucaju nije tako jer motor normalno radi.
Kad dizna ne radi kako treba onda motor radi kao na 3 cilindra i motor trese.
Tek kad se da gas onda probije i tad radi ali je to na davanju gasa a s obzirom da ovde radi kako treba onda dizne nisu.
Povezi malo sta covek pise i onda napisi nesto-ali pametno.
Ne citas decko sta covek pise :

"E to je vrlo moguce hoce minimalno da podrhtava u mirnom radu u leru"..

jukabg

Domaćin
Poruka
3.951
Nakon provere sve 4 dizne ustanovljava se na 1 od dizni blago odstupanje od ostale 3.Mozda 20% .Mehanicar mi rece da je moguce da zato podrhtava na hladno paljenje ujutro.To je sto se dizni tice.Neznam da li raditi tu jednu ili se sve 4 rade kad jedna odstupa?
Sto se gasenja tice od kako mi lik dotegao svecice zasada lepo pali.Ako se ne bude gasio ni iduci mesec onda bilo do amaterski stegnuti svecica od proslog mehanicara.Svako se bavi svacim.Ili su svecice olabavile same od sebe.

Poslednja izmena:

DarkMoon

Elita
Poruka
24.283
Čisti sve 4 svećice ako mogu a ako ne kupuj sve 4 nove. To gorivo koje curi u cilindar se sliva u ulje. Em što drnda i trese upropasti ulje i posle se ceo motor raspadne.

Svećice se stežu kilo ključem i tu nema zime. Te svećice je stezao stvarno neki amater kada su se odvile.
Moze gorivo da malo sidje u karter to je i normalno ali ne sme puno.
Ja sam zamenio svecice i radi bolje i vuce jos bolje.

jukabg

Domaćin
Poruka
3.951
Čisti sve 4 dizne ako mogu a ako ne kupuj sve 4 nove. To gorivo koje curi u cilindar se sliva u ulje. Em što drnda i trese upropasti ulje i posle se ceo motor raspadne.

Te svećice je stezao stvarno neki amater kada su se odvile.
Zamisli taj amater mi radio i veliki servis.I kada je doslo vreme da radim drugi veliki radili ga drugi majstori i provalili da ovaj "amater" tj kreten nije zamenio spanere a naplatio mi.Nije naivan.Mogo sam se shebat neznajuci.Tako se po Bg radi.Ovaj na spanerima provalio godiste.
Sto se tice dizni a neke polovne zdrave od pezoa.Ko ce bre nove boga pitaj koliko su.Nadam se da se ocistiti mogu.