PEUGEOT

68Charger440:
5.5L V12. Isti motor koji Peugeot planira koristiti u LeMans trkama.

Audi im pokazao, sad svi hoce da se trkaju sa dizelasima. Vec vidim: '...sampion formule 1 za sezonu 2012 je fernando alonso u bolidu mclarena sa mercedesovim common rail dizel motorom, drugi je veteran Raikonnen iz VW-a sa pouzdanim i stedljivim TDI motorom , a treci Monteiro iz Opel/Isuzu tima. Ferrari se , dobro se secate, demonstrativno povukao na polovini sezone kad su dozvoljeni dizel motori...'

Ja sam imao 205 D i presao je oko 450 000 km(stric bio prvi vl.),mozda najbolji dizel motor (vw je nula za njega)..... inace najbolje se pokazao jer nema veliki br. obrtaja(zato sije TD),a 205 309 nosi bez problema jer su auti prilicno lagani i motor nema nikakvo opterecenje,a i dosta su brzi!!!!!

Imao sam priliku da vozim HDI (dovozio sam strance iz hol,bel,nem ita) i mogu vam reci da ga negledate,pogotovo na pijacama(jer im je svima vracena kilometraza) i znam da ih tamo nema ispod 250-300 000 km sta god vam pricali prica je takva..........a takav auto vozite oko godinu (ako se posreci) i onda majstori i nikad kraja............samo jos da vam kazem da auti sa pijace su godisnje prelazili po 80-150 000 km,tako pmnozite sa godinama i otprilike je to km........
Inace je mom drugaru jedan na putu iz Francuske prolupao...........

Kupio sam ovaj auto pocetkom ovog meseca i za sada ne mogu da se pozalim.Auto je iz uvoza [Francuska].Ima euro 3 i tra-la-la...
Zanima me zna li neko koje su mu mane,posto je presao vec 110 000 km ?!?!?
P.S.
Nije mi samo jasno kako na istu kubikazu postoje modeli od 90,odnosno 100 i 110 kljusinih snaga...
Hvala unapred!!!

Garwor:
Audi im pokazao, sad svi hoce da se trkaju sa dizelasima. Vec vidim: '...sampion formule 1 za sezonu 2012 je fernando alonso u bolidu mclarena sa mercedesovim common rail dizel motorom, drugi je veteran Raikonnen iz VW-a sa pouzdanim i stedljivim TDI motorom , a treci Monteiro iz Opel/Isuzu tima. Ferrari se , dobro se secate, demonstrativno povukao na polovini sezone kad su dozvoljeni dizel motori...'

Za informaciju onima koji ne znaju, Opel CDTI je licenca Fiat MultiJet motora i serijski se ugradjuje u sve trenutno aktuelne opelove dizelase. Dobili su ga za vreme jednogodisnjeg "partnerstva" sa Fiatom 2004/05. Ta licenca je i Fiat izvadila iz finansijske dubioze jer je to jedan od najboljih dizel izuma.

Back