PEUGEOT

Istina je da su neki delovi potrosni, ali ipak npr razvodna kapa, ruka, stelovanje trapa(proveravao sam i nije bilo potrebno stelovanje), servis alternatora nikad mi nije bio potraban na Kadett-u koji je bio 18 godina star i presao je skoro 200 000km. Svaki od tih delova je bio fabricki. Osim redovnih servisa ulja, filtera, svecica, kablova, kaiseva, plocica (sto sve traba menjati redovno), imao sam probleme koji su prouzrokovani losim gorivom (kvarovi karburatora, ciscenje vode iz rezervoara) i losim putevima ("kugle", letva volana). Ostalo je sve bilo ok (zamenio sam vodenu pumpu i set kvacila). I kad sam god hteo da ustedim i kupim jeftiniji deo, prolazio bih skuplje na kraju.
Sve u svemu, ipak mislim da je 205ica bolje resenje. Izacice te skuplje odrzavanje, ali ces imati pouzdaniji auto i mnogo manje poseta majstoru (sto je jeftinije i plus se manje nerviras). Samo obrati paznju da pezo bude u dobrom stanju, da je odrzavan lepo i pogledaj kako se vlasnik odnosi prema kolima.
Jugo, po meni, dolazi u oibzir jedino ako finansijska situacija nije "najsjajnija" pa te ni jedna servisna intervencija nece izaci skupo. Ali budi spremna da umesto kolima ides prevozom (u vozacku dozvolu stavi 10tak karata za prevoz)

Pezo je sigurno bolji ali i znatno skuplji za odrzavanje,dok ces sa jugicem mozda vise posecivati majstora.Jugice svi majstori znaju da rade a pezoa ne.Ja mislim da je bolje kupiti 11 godina mladjeg juga i kasnije proci jeftinije nego auto star skoro 20 godina.

Sve zavisi kakav je Peugeot a kakav je Jugo. Stvar trenutnog izbora i onoga šta ti natrči. Ja sam za Peugeot ali ne 205 nego recimo, 305 ili 309. Prvi se može naći u solidnom stanju do 1000 eura, a drugi do 1800 eura. Za i jedan i drugi model možeš lako naći delove koji su skuplji u odnosu na delove za Juga ali mnogo bolji(za prvi čak i u potoku :lol: ), nisu automobili za drndanje kao npr. BMW pa se mogu naći u dobrom stanju kod prvih vlasnika koji nisu pubertetlije :D . Peugeot 205 se teško može naći a da nije izduvan baš zato što ga je najviše rabila omladina kroz prizmu njegovih trkačkih kvaliteta i titula. O razlici u komforu između moje ponuđene varijante i Peugeota 205 a naročito Juga smešno je pričati. Što se tiče potrošnje moja dva modela su neznatno jači potrošači koji ako se prebace na plin troše preračunato 6-6,5 litara benzina. :wink:

ZAgor je u pravu. 309 je stvarno dobar izbor, pogotovo kad je u pitanju ko je bio prvi vlasnik. Jos ako nadjes nekog u varijanti 3 vrata (bices sigurna da nije bio na taksiju, a i malo je jaci od onog sa 5oro). A i nije puno veci od 205ice

Garwor:
Za Pezoa ne znam ali evo mojih iskustava sa Yugom iz 97. Kupio sam ga pre mesec dana. Dosad sam zamenio kaiseve, ulje, svecice, razvodnu kapu, razvodnu ruku, filtere za vazduh, ulje i benzin, pre par dana otisao i automat anlasera, majstor popravljao, montirao, opet popravljao jer prvi put nije uradio kako treba privremeno stavio neki svoj, sad pali, dokle ce ne znam, verovatno ce u dogledno vreme biti jos izdataka za isti. Ostalo mi jos par sitnica: centriranje trapa(malo vuce u stranu), zamena dve gume(uzeo sam ih, one su u principu naskuplje od ovih stvari), motor za zadnji brisac, metlica zadnjeg brisaca, lezaj spanera..., a inace je odlican :D . Mislim, samo da ne nastavi ovim tempom, bankrotiracu.Da ne pominjem da ponekad kad je vlazno tesko pali(nekad i ne pali), da postoje zvuci neodredjenog porekla i da ima bedna sedista od kojih bole ledja.
Hocu da kazem, nisu veliki svi ti izdaci i kvarovi, al' su zato redovni, mora i Zastava od necega da zivi. Meni najteze pada sto nikad nisam siguran dal' cu na posao kolima ili autobusom.
Pa ti vidi.

:) E slatko me nasmeja...
Ista prica.

Bolji ti je bilo kakav strani automobil nego jugo.A pezo 205 ti je super izbor.Mala potrosnja za razliku od juga koji i na najmanje odstupanje trokira,trosi kantu goriva na 100km

sta reci-sve zavisi u kakvom su stanju

ja sam imao jedno vreme i juga i pezoa(dok nisam slupao juga)

jugo je presao 400 000km,sa tim sto sam na svakih 100 000km menjao motor u dmb u rakovici.dovezas ga i sutra dodjes i vozis auto sa remontovanim motorom.zadnji je kostao 250 eura.i bio je 93godiste.znaci delovi su povoljni.kad sam ga slupao dao sam ga liku za 300 eura.znaci covek je za 300 eura dobio krs rezervnih delova.

pezoa sam kupio,bolje reci dobio na poklon za 800 eura od coveka koji ga je vozio od 86 i cuvao ga kao oci u glavi.nikad u njemu nije vozio vise od dvoje.a to je neki redak model XE OD 934 kubika.ide kao zmaj.ne moze vise od 130 ali do sto ubrzava kao da ima 1800 kubika.udoban je malo trosi.jos sam mu ugradio plin,jeftiniji je od dizela.

moje misljenje dobro proveri ko ga je sve vozio i povedi sa sobom nekog od retkih majstora koji se razumeju u pezoa i ne razmisljaj.

jos nesto.krozirala zadnja vrata,na gepeku na pezou,oko zadnje sofersajbne.i svratim na otpad,lik za 20 eura za 10 min zameni komplet vrata.toliko o delovima

Milojko Vasic:
Bolji je 205. I skuplji. A i održavanje je kudikamo skuplje.

U vezi Yuga iz '97 ... Skoro sve što si zamenio je zapravo potrošni materijal, koji bi morao da zameniš i na Mercedesu i BMW-u:

Potrošni materijal:
- kaisevi
- ulje,
- svecice
- razvodna kapa
- razvodna ruka
- filteri za vazduh, ulje i benzin
- dve gume
- metlica zadnjeg brisaca

Redovna intervencija na vozilu
- centriranje trapa

Kvar trajnog dela
- automat anlasera
- motor za zadnji brisac

Da je majstor MAJSTOR a ne "majstor" anlaser bi radio besprekorno.

Mislim, nije da hvalim Jugića, već sam puno puta opisivao kakav je to krš (odgovorno tvrdim kao bivši vlasnik dva komada), ali neke stvari moraju da se zamene i kod Maybaha.

Uzgred navedeni delovi za Pežoa su otprilike 5 puta skuplji. Tebi su gume bile najskuplje, a vlasnik Pežoa bi cenu guma smatrao sitnicom. 8)
Delovi su skuplji kod Pežoa, ali se ne 5, već 10 puta ređe menjaju (ne oni potrošni, naravno). A što se tiče potrošnih, kod Juga se potrošni delovi brže ''potroše'', ne zbog ne znam ni ja čega već zbog kvaliteta izrade istih (made in Serbia). A oni Pežoovi su skuplji jer su i kvalitetniji i trajniji.
Zaključak: Pežo!

Iako bih volio da je drugacije zastava je stvarno baksuzan auto.Dok sam vozio keca nikad nisam znao hocu li stici na odrediste iako sam ga redovno odrzavao.To je auto tako baksuzno da se npr i nova guma probushi. Poslije njega sam vozio fiestu 4 godine sa polovnim gumama koje sam dobio kad sam kupio auto i to i zimi i ljeti...Za cetiri godine sam mijenjao samo ulje i filtere.Cak ni remen ni kocnice nisam zamijenio..Zakljucak: Zastavu ni na poklon...

Tratinčica:
Garwor:
Za Pezoa ne znam ali evo mojih iskustava sa Yugom iz 97. Kupio sam ga pre mesec dana. Dosad sam zamenio kaiseve, ulje, svecice, razvodnu kapu, razvodnu ruku, filtere za vazduh, ulje i benzin, pre par dana otisao i automat anlasera, majstor popravljao, montirao, opet popravljao jer prvi put nije uradio kako treba privremeno stavio neki svoj, sad pali, dokle ce ne znam, verovatno ce u dogledno vreme biti jos izdataka za isti. Ostalo mi jos par sitnica: centriranje trapa(malo vuce u stranu), zamena dve gume(uzeo sam ih, one su u principu naskuplje od ovih stvari), motor za zadnji brisac, metlica zadnjeg brisaca, lezaj spanera..., a inace je odlican :D . Mislim, samo da ne nastavi ovim tempom, bankrotiracu.Da ne pominjem da ponekad kad je vlazno tesko pali(nekad i ne pali), da postoje zvuci neodredjenog porekla i da ima bedna sedista od kojih bole ledja.
Hocu da kazem, nisu veliki svi ti izdaci i kvarovi, al' su zato redovni, mora i Zastava od necega da zivi. Meni najteze pada sto nikad nisam siguran dal' cu na posao kolima ili autobusom.
Pa ti vidi.

:) E slatko me nasmeja...
Ista prica.

Evo da se smejes jos malo, a ja cu da placem:
Onaj anlaser je u medjuvremenu opet crkao, srecom majstor dao garanciju, platio mu samo kafu. Zamenjeni diskovi, plocice, pomalo cvili kad kocis. Trap centriran, ne vuce u stranu :). Neki druklager promenjen u poslednji cas, sustalo kvacilo. Lamela i korpa, zamenjeni. Manzetne, dva para. Lezajevi zadnjih tockova promenjeni. Rucna nije drzala do kraja na desnom tocku, progledali na tehnickom, obecao da cu popraviti, popravljeno. Usled soli i snega u ulici koja se ne cisti, poceo malo da rdja na nekoliko mesta, majstori nesto gulili, farbali kao istom bojom, rezultat: auto ima 5 - 6 pega "iste" boje. Alarm je legendaran : ugasis alarm, udjes u auto, okrenes kljuc a on se prodere, (varijanta dva: otvoris vrata, cuti, zatvoris vrata, dere se), pocupao sam zice da se bar ne cuje, samo zmigavci trepcu, onda redom drndam sva vrata dok se nesto ne iskljuci.
E kad sam sve to sredio, znaci dao sam poprilicno para (ruke su najskuplje ), nasao sam novi posao, firma organizuje prevoz autobusom ( podaleko je), i zakljucio sam da mi auto i ne treba .

Ja mislim da je yugo bolje resenje u ovom slucaju, a i taj peugeot ti je dosta star... kada ces ga kasnije prodati... (moras i na to da mislis :wink: ) a juga uvek mozes nekome da prodas... :? Istina je da su peugeotu delovi skuplji, ali ti na yuga opet das toliko para, samo na par delova, i iz vise puta, pa vidi sta ti se isplati...

E ljudi.. meni se svidja peugeot 306... da li mozete da mi kazete okvirno neku cenu za neko pristojno godiste, kakav je autic i koliko trosi....

Ma peugeot je dobar auto a ni dijelovi nisu skupi.Ja sam svog vozio 4-5 mjeseci i prodao zato sto mi je ler gas skoro uvijek bio na 3000 obrtaja.Vozio sam ga 5-6 puta u verano motors i izmjenjao sve sto su rekli ali kvar nisu znali da otklone pa sam sacekao period kad se gas vrati u normalu i prodao auto i zaradio na njemu par stotina evrica..Sad trenutno trazim novog peugeota i nadam se da ce biti ispravan...Peugeot je zahvalam jer ovi nashi seljaci se loze na francuze tako da sam ovog svog prodao za 4 dana.

Zagor BG:
Senta:
Ima li razlike izmedju dizelaskih motora Pezoa 406-ice proizvedenih 1999 i 2000 godine? Posto ovi prvi se vode po "td" oznakama a drugi pod "hdi" oznakama.. Nisam siguran ali pre oko 5-6 godina je Pezo Citroen korporacija uvela ovaj dizel motor u neke svoje modele pa neznam da li i taj "td" agregat spada u dizelase njihove nove tehnologije..
Ako nije rec o istom agregatu jel neko moze reci u cemu se razlikuju? Cenim izdasne odgovore sa brojcanim podacima... :lol: :lol: :lol: 8)
ma cenim svaciji odgovor.. samo pisite..
Pozdrav od Sente
Znaš koji je najbolji dizel motor grupacije PCA? stari dobri 1,9 što se ugrađivao u Peugeota 505, 309 i Xantiu. To je provereno jer se ugrađuje već godinama. Ovo najnovije sačekaj par godina da se vidi šta je šta. Pozdrav! :)

I JA SAM CUO DA JE TO JEDAN OD NAJ BOLJIH DIZEL MOTORA NA SVETU.
ALI ZATO SE NISU BAS PROSLAVILI SA 1,4 D ZA KOJI
SAM CUO DA JE JEDAN OD LOSIJIH.

Od pre dve nedelje sam, igrom slucaja i silom prilika, vlasnik Pezoa 309 iz 89, 1360 ccm i oko 80KS. Nisam verovao kakva je to zujalica. Ja koji 20 godina vozim 4,5 m i 1600-2000 ccm,koga su poceli da osudjuju da vozim kao p****, koji od automobila ocekuje samo udobnost i pouzdanost uz korektno odrzavanje, posle pedjenih 3000 km u njemu, poceo sam da divljam kao pubertetlija. Kupio sam ga kao privremeno resenje, jadnog izgleda, ali na svu srecu korektnog odrzavanja. Na startnih 700 E odmah sam dodao zamenu ramena, spona, reviziju letve, reglazu: 100 E, paknovi 15 E, sedista i tapaciri 70 E, dvoja bocna i zadnja vrata, hauba (bilo nacukano) nasao sam u boji 90 E, vetrobran u boji 50 E, ulje, filteri 20 E, ugradnja mazalica u lezajeve zadnje osovine 10 E. Sve u svemu za nekih 1000 E plus ugradnja uredjaja za gas 220 E, dobio sam autic koji potpuno zadovoljava moje zahteve i pored zamasne starosti. Na moje zaprepascenje kod majstora da nema korozije posle toliko godina, dobio sam odgovor da su im karoserije cinkovane!? Motor je presao skoro 200.000 km, trosio mi je do CG i nazad u proseku 8,5 l gasa, nisam ga mazio nimalo, a potrosnja ulja je po mojoj proceni oko 300 ml na 3000 km- zanemarljivo. posle automobila od 1,5 t jedino mi smeta 850 kg tezine i gume 155/13. Valjda dok se ne priviknem. Koliko cujem i 205 ice su slicne konstrukcije i motora, pa sada drugim ocima gledam i na njih. Ovo su moj prva iskustva sa 309, za dalje cu videti. Uglavnom, supruga mi je zabranila da ga menjam.

nvlajic:
Od pre dve nedelje sam, igrom slucaja i silom prilika, vlasnik Pezoa 309 iz 89, 1360 ccm i oko 80KS. Nisam verovao kakva je to zujalica. Ja koji 20 godina vozim 4,5 m i 1600-2000 ccm,koga su poceli da osudjuju da vozim kao p****, koji od automobila ocekuje samo udobnost i pouzdanost uz korektno odrzavanje, posle pedjenih 3000 km u njemu, poceo sam da divljam kao pubertetlija. Kupio sam ga kao privremeno resenje, jadnog izgleda, ali na svu srecu korektnog odrzavanja. Na startnih 700 E odmah sam dodao zamenu ramena, spona, reviziju letve, reglazu: 100 E, paknovi 15 E, sedista i tapaciri 70 E, dvoja bocna i zadnja vrata, hauba (bilo nacukano) nasao sam u boji 90 E, vetrobran u boji 50 E, ulje, filteri 20 E, ugradnja mazalica u lezajeve zadnje osovine 10 E. Sve u svemu za nekih 1000 E plus ugradnja uredjaja za gas 220 E, dobio sam autic koji potpuno zadovoljava moje zahteve i pored zamasne starosti. Na moje zaprepascenje kod majstora da nema korozije posle toliko godina, dobio sam odgovor da su im karoserije cinkovane!? Motor je presao skoro 200.000 km, trosio mi je do CG i nazad u proseku 8,5 l gasa, nisam ga mazio nimalo, a potrosnja ulja je po mojoj proceni oko 300 ml na 3000 km- zanemarljivo. posle automobila od 1,5 t jedino mi smeta 850 kg tezine i gume 155/13. Valjda dok se ne priviknem. Koliko cujem i 205 ice su slicne konstrukcije i motora, pa sada drugim ocima gledam i na njih. Ovo su moj prva iskustva sa 309, za dalje cu videti. Uglavnom, supruga mi je zabranila da ga menjam.

Pozdrav nvlajic,
309 su dobre nema sta a i ja sam zadovoljan sa 205 ima ono sto meni trenutno treba
5l-5,5- bezolovnog na 100km/h.
Inace pre 205 sam vozio golfa II legenda ali sto se tice udobnosti 205 ga sije samo tako
pozdrav

Evo sta ja nadje na netu

Peugeot 908 RC Concept

908_2.jpg

908_1.jpg

908_4.jpg

908_3.jpg

908_5.jpg

908_6.jpg

908_10.jpg

Back