Kypck
Zainteresovan član
- Poruka
- 357
Istina je da su neki delovi potrosni, ali ipak npr razvodna kapa, ruka, stelovanje trapa(proveravao sam i nije bilo potrebno stelovanje), servis alternatora nikad mi nije bio potraban na Kadett-u koji je bio 18 godina star i presao je skoro 200 000km. Svaki od tih delova je bio fabricki. Osim redovnih servisa ulja, filtera, svecica, kablova, kaiseva, plocica (sto sve traba menjati redovno), imao sam probleme koji su prouzrokovani losim gorivom (kvarovi karburatora, ciscenje vode iz rezervoara) i losim putevima ("kugle", letva volana). Ostalo je sve bilo ok (zamenio sam vodenu pumpu i set kvacila). I kad sam god hteo da ustedim i kupim jeftiniji deo, prolazio bih skuplje na kraju.
Sve u svemu, ipak mislim da je 205ica bolje resenje. Izacice te skuplje odrzavanje, ali ces imati pouzdaniji auto i mnogo manje poseta majstoru (sto je jeftinije i plus se manje nerviras). Samo obrati paznju da pezo bude u dobrom stanju, da je odrzavan lepo i pogledaj kako se vlasnik odnosi prema kolima.
Jugo, po meni, dolazi u oibzir jedino ako finansijska situacija nije "najsjajnija" pa te ni jedna servisna intervencija nece izaci skupo. Ali budi spremna da umesto kolima ides prevozom (u vozacku dozvolu stavi 10tak karata za prevoz)
Sve u svemu, ipak mislim da je 205ica bolje resenje. Izacice te skuplje odrzavanje, ali ces imati pouzdaniji auto i mnogo manje poseta majstoru (sto je jeftinije i plus se manje nerviras). Samo obrati paznju da pezo bude u dobrom stanju, da je odrzavan lepo i pogledaj kako se vlasnik odnosi prema kolima.
Jugo, po meni, dolazi u oibzir jedino ako finansijska situacija nije "najsjajnija" pa te ni jedna servisna intervencija nece izaci skupo. Ali budi spremna da umesto kolima ides prevozom (u vozacku dozvolu stavi 10tak karata za prevoz)