Petrović: Srbija neće izrucivati svoje gradjane Hrvatskoj

Koliko ja znam on je vec u Srbiji, a po ustavu Srbije (isto je i u RH ustavu), njeni drzavljani se ne mogu izrucivati drugim drzavama. Zato fino tuzbu iz Osijeka sa dokazima za Beograd, ako tuzilastvo za ratne zlocine u Beogradu procijeni da su ozbiljni dokazi moze podici optuznicu i suditi mu u Beogradu, ali obadvoje znamo da se to nece desiti.

pri ovoj nasoj diskusiji zaboravlja se da presude ove trojice nisu pravosnazne...
znaci pri drugostepenenom postupku oni moraju biti u Haag-u...
i ovisno o tome kakve presude ce biti pravosnazne..dali ce biti potvrdene prvostepene, ili ne...
a kako god putovali iz Haaga moraju kroz sengenske granice...;)

tu si u pravu:o:o

Bar u teoriji bi trebalo da je pravosudje odvojeno od izvrsne vlasti. Znaci izvrsna vlast (npr. Sanader) ne smije da se mjesa u odluke sudske vlasti, kako za sudove Hrvatske, tako i za Haski tribunal koji je i zakonom o saradnji i slicnim aktima, dio hrvatskog pravosudja.

naravno da se nebi smijeli mjesati...ili vrsiti bilo kakav pritisak...ali to je za sve zemlje u tranziciji utopija...
ova medijska prasina koju je RH digla u vezi Vukovarske trojke je po meni u najmanju ruku moralno opravdana...i jos uvijek mislim da je RH pre mali igrac da bi imala bilo kakav direktan ili indirektan uticaj na ishod drugostepene presude...

Нико не може одговарати за исто дело два пута.
Кад пресуда добије пуноправно дејство, после истека рока за жалбу
може да се шврћка по целој ЕУ, нико га неће изручити Хрватској.

@ dikane
procitaj postove koje sam pisala na tu temu da se ne ponavljam..
samo da dodam zalba je vec podignuta..

Back