PETICIJA

Snezana67

Primećen član
Poruka
504
Peticija

Otidjite na sajt i potpisite peticiju da se Aja Sofiji vrati status pravoslavne crkve.
Ako sakupimo 1,000,000 glasova postoji velika mogućnost da će EU zahtevati od Turske da vrati originalni status Aja Sofije i time usloviti ulazak Turske u EU.

http://www.hagiasophiablog.com/mainpage.html
(ako iz nekog razloga link ne radi u ovom prozoru, kopirajte ga u svoj adres bar)

I na engleskom, ako hocete da posaljete svojim prijateljima ili kolegama:

If we collect 1,000,000 signatures there is a strong possibility that the European Union would require Turkey to restore to its original status the Saint Sophia Church in Istanbul which has been used as a mosque for the last 500 years.

Whether you are a Serbian or Greek, or not we have a duty to restore history even after so many years.

I kindly ask you to forward this to any of your contacts you feel would be interested to contribute to this just cause.

Thanking you in advance for your time 1,000,000 SIGNATURES ARE REQUIRED - LET US DO IT

gost 4554

Buduća legenda
Poruka
39.145
Postoji velika vjerojatnoća,a mislim da su islamističke partije u Turskoj pokrenule kampanju da se Aja Sofija ponovo pretvori u džamiju, ali je Turski predsednik to uspio odložiti....Mislim da nije pametno čačkati mečku.....U sadašnjem odnosu snaga mislim da je status quo najprihvatljiviji, jer nikoga ne vrijeđa i niko se ne osjeća manje vrijednim...

Elvin

Poznat
Poruka
9.874
људи интернет петиције никад нису дале резултате...
то вам је аксиом интернета...
али вероватно ћу потписати,кад већ хоће поново да је претворе у џамију...то стварно нема смисла...

King 7

Iskusan
Poruka
5.443
Posle onolike histerije oko dve spaljene dzamije u Beogradu prica o Aja Sofiji kod mondijalistickog dela Srbije prolazi mlako i sa zgrazavanjem. Naravno, Aja Sofija je crkva i tu nema dileme. Ne sme se sve svoditi na peticije. Moraju se naci drugi nacini da se crkva osvesta ponovo i vrati u predjasnje stanje. Drugi put sam glasao.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.224
rajkec:
Svasta, to nisam znao!!! Mene su u skoli ucili da je dzamija a nisu pominjali da je posle pretvorena u muzej. A muzej cega ako moze neko da mi kaze?

На Аја Софији су извршене неке преправке тј. претворена је у џамију (али су остали предивни хришћански православни мозаици у кубетима) - али се не врши никаква верска служба НИ ХРИШЋАНСКО-ПРАВОСЛАВНА А НИ МУХАМЕДАНСКА - тако да служи само туристима да је посете - зато се каже МУЗЕЈ ! Људи долазе да виде то просто фантастично здање - као архитектуру...
као споменик УЖАСА ратова који су вођени...

Poruka
22.425
Snezana67:
Peticija

Otidjite na sajt i potpisite peticiju da se Aja Sofiji vrati status pravoslavne crkve.
Ako sakupimo 1,000,000 glasova postoji velika mogućnost da će EU zahtevati od Turske da vrati originalni status Aja Sofije i time usloviti ulazak Turske u EU.

(ako iz nekog razloga link ne radi u ovom prozoru, kopirajte ga u svoj adres bar)

I na engleskom, ako hocete da posaljete svojim prijateljima ili kolegama:

If we collect 1,000,000 signatures there is a strong possibility that the European Union would require Turkey to restore to its original status the Saint Sophia Church in Istanbul which has been used as a mosque for the last 500 years.

Whether you are a Serbian or Greek, or not we have a duty to restore history even after so many years.

I kindly ask you to forward this to any of your contacts you feel would be interested to contribute to this just cause.

Thanking you in advance for your time 1,000,000 SIGNATURES ARE REQUIRED - LET US DO IT

Свака част, давно потипсао

Poruka
22.425
БАФИ СЛЕЈЕР ША ИМА

СВЕТИТЕЉ ДАРУЈЕ

МУШКО ДИЈЕТЕ РОДИТЕЉИМА

У љетопис Горњег острошког манастира јеромонах Серафим Кашић 20. августа 1958. г. преписује оригинално писмо о чуду којега је Светац удостојио 1950. године јереја Панта Булатовића, прилажући и сам оригинал, и допуњава га својим објашњењима:

"7/20. августа 1958. године дође на поклоњење Светом Василију свештеник Панто Булатовић са својом породицом из Пријепоља. Пошто је јереј Панто са својом супругом и дјецом приступио Светом Василију, молио се и Свецу захвалио, што му је прије осам година услишио молитву и подарио мушко чедо, коме је из захвалности према Светом Василију и дао његово име - Василије.

Пошто смо изишли из цркве, испричали су ми тај случај он и његова супруга. Ја, кад сам их саслушао, испричао сам им како ја прикупљам и биљежим чудеса Светог Василија. Замолим јереја Панта да ми тај догађај опише и писмо пошаље поштом.

Брату у Христу јереју Панту Булатовићу се најљепше захваљујем на писму, које ми је послао и тачно описао чудотворну моћ Светог Василија, коју је показао над њиме и његовом супругом.

Писмо гласи:

"У Пријепољу,

септембра 1958.

Драги оче Серафиме, доласком мојим сада да се поклоним са породицом Светом Василију Чудотворцу, много сам срећан што сам видео да има у Теби достојног служитеља те највеће српске светиње, јер је кроз Свеца и то цело место је свето.

Прије осам година долазио сам тамо са својом супругом Драгињом, те смо се молили Богу и светом Василију за једно мушко дијете, послије три шћерке које су нам се родиле биле. Наша је вјера увијек била јака, па и тога пута, у Великог Чудотворца, да смо просто били уверени да ће нас Бог и Свети Василије наградити мушким дјететом.

И заиста нас је богато наградио - дао нам је мушко дете (дакле, године 1951. - прим. прир.), које већ има седам година а коме је име Василије.

Увек се са највећом вером молимо Светитељу, па и Тебе, драги оче, молимо да се чешће сетите нас у молитвама Светом Василију Острошком.

Послао је био игуман Арсеније Поповић ових 100 динара на Ћивот Светитеља да метнемо, али смо га у цедуљи омашком вратили натраг, па то Ви можете учинити сада.

Пољубите Светитеља са мислима да то чините уместо мене, скромног слуге његовог, који, иако сам у даљини, у мислима и љубави увек сам поред њега.

Оца Лукијана, Тебе оче Серафиме, та два ђака и бабу братски воли и поздравља, Ваш у Христу брат

Панто Булатовић

свештеник, са породицом."

Poruka
22.425
ОЗБИЉАН КАО
5.gif

Vagrant

Zainteresovan član
Poruka
411
neka oni prvo obezbede Srpske crkve na Kosovu i Metohiji pa cu onda da potpisem sta god hoce ali ja da se pravim fin a oni da me bockaju u zdrav mozak ne dolazi u obzir