Quantcast

Петар Петровић Његош:" Горски вијенац".

Srboskizborim

Zainteresovan član
Poruka
332
Много је та књига "Горски вијенац"'Петра Петровића Његоша, допринела да се национално српство није могло издигнути изнад религијског, јер је управо огромна заслуга те књиге, да се муслимани нису интегрисали у српску нацију, јер их управо Његош у тој књизи назива највећом погани, изродима, највећим злом и позива на истрагу / или "истребљење".

Његош је погрешио што је као први и основни грех и услов свих услова поставио религију и поништење религије.

Прави српски национални интерес би требало да буде лојалност српској држави, српској националној идеји, политици и етничкој припадности и српском корену, који је старији и од самог православља, а налази се у старој српској предхришћанској религији. Онда ако ћемо се враћати "вери прадедовској" онда ајде да се сви вратимо управо тој старој српској предхришћанској религији, па да нико не буде "издајник
вере прадедова".


Да ли је православље религија коју су Срби као народ одувек баштиници или је Србин имао и религију пре православља? Један од трагова старе религије је и "крсна слава" која је остатак управо те старе предхришћанске религије. Има тога још много што је остатак старе српске религије "које се укалемило у хришћанство". Неке ствари приликом обележавања Божића и др.
И шта сада да неко каже "вратите се вери прадедова" пре православља и хришћанства? Да се издала "вера прадедова" и др, и да сами "преведени" у хришћанство треба (недај Боже) да поруше црквене торњеве и цркве као што Његош тражи од муслимана да поруше мунаре и џамије? Били се православци повиновали и рекли "да поруши ћемо црквене торњеве и цркве, јер смо издали "веру прадедовску" или би некоме ко би им то рекао одговорили "да је луд и оружјем бранили своје Цркве од таквих намера, да неко покуша? Наравно да би се православна религија бранила свом средствима као што и муслимани бране своју религију и пре би погинули него покорили.

Разумео би да је човек у књизи позивао на јединство истог етничког корена, народносног порекла, на исту народносну / националну припадност која је неспорна али све то "поништити" и уздизати религијске разлике као непремостиву препреку уједињену је већ велики грех који је починио, а уз то и није био чисти православац већ масон. Грех је починио , велики грех. Један је то народ и није требало религијсју припадност чинити непремостивом препреком а упраз "Горски венац" то чини.

Уколико дође до тога да се српска држава брани оружјем бранићу је, бранићу српску националну политику, бранићу српску националну ствар и оружјем ако затреба и браним је и данас и страшно страдам и имам велике проблеме због тога и на пословном и уопште животном плану, изложен разноразним мање или више скривеним или отвореним претњама ( у разноврсним приликама, коментарима у свађи када браним српство и др), али никада нећу рећи да је Његошев "Горски вијенац" у српском националном интересу, јер по мени није, нанео је велику штету у православно-муслиманским односима и тиме оштетио српску националну ствар у погледу јединства српске нације (не православља, већ нације, припадности истом народу, српском народу, српском етницитети).
 
Poruka
5.350
Много је та књига "Горски вијенац"'Петра Петровића Његоша, допринела да се национално српство није могло издигнути изнад религијског, јер је управо огромна заслуга те књиге, да се муслимани нису интегрисали у српску нацију, јер их управо Његош у тој књизи назива највећом погани, изродима, највећим злом и позива на истрагу / или "истребљење"
..............................
Да ли је православље религија коју су Срби као народ одувек баштиници или је Србин имао и религију пре православља? Један од трагова старе религије је и "крсна слава" која је остатак управо те старе предхришћанске религије. Има тога још много што је остатак старе српске религије "које се укалемило у хришћанство". Неке ствари приликом обележавања Божића и др.
nije isto stara predhrišćanska srpska religija, ''koja se ukalemila u hrišćanstvo'', što je i prirodno, i azijatska vera jednog okupatora koju su prihvatili lakomi izrodi, tada zapravo pravi saradnici okupatora

a sve što je veliki srpski vladika Njegoš rekao za pogane izrode, uglavnom važi i danas, bili oni poturice, pohurvaćenici, milogorci ili šugoslovenski/drugorbijanerski sektaši

lično ne mislim da je samo pravoslavlje = Srpstvo, ali izrod je uvek bio izrod, i tada i sada

Vladiki je to bilo jasno, ako tebi nije
 
Poslednja izmena:

Top