PETA poziva na zabranu seksa za sve muškarce koji jedu mes

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
35.741
PETA poziva na zabranu seksa za sve muškarce koji jedu meso - ishrana muškaraca proizvodi 41 odsto više gasova staklene bašte nego ženska

Studija koju je objavio onlajn naučni časopis PLOS ONE pokazala je da muškarci znatno više doprinose klimatskoj katastrofi od žena, pre svega kroz konzumaciju mesa. One svojim navikama u ishrani emituju 41 odsto više gasova staklene bašte od ženske populacije. [1] Političarka Francuske Zelene stranke Sandrin Ruso nedavno je pozvala na preispitivanje kako se meso „na roštilju više ne smatra simbolom muškosti”. [2] Daniel Cok, kampanje vođe tima u PETA Deutschland e.V., komentariše:

„Ko ih ne poznaje, očeve iz predgrađa koji rukuju pivskim flašama i hvataljkama za roštilj, koji cvrče kobasice od 70 centi na svom roštilju od 700 evra. Na tikvice koje pruža posetilac gleda se sa sumnjom i toleriše ih samo nerado. To što nemački 'majstori roštilja' smatraju da moraju sebi i svojim vršnjacima da dokažu svoju muškost konzumiranjem mesa ne dešava se samo na žalost životinja. Sada postoje naučni dokazi da toksična muškost takođe šteti klimi. Dakle, veliki porez na meso od 41 posto za muškarce bi bio prikladan. Zabrana seksa ili reprodukcije za sve muškarce koji jedu meso takođe bi bila korisna u ovom kontekstu. Na kraju krajeva, svako nerođeno dete uštedi 58,6 tona ekvivalenata CO2 godišnje. [3] Za sve očeve koji još uvek peku meso na roštilju i još uvek žele decu sa budućnošću vrednom života na planeti koja je pogodna za život, preporučujemo da promene svoj životni stil učešćem u našem besplatnom programu Veganstart.”


https://www.peta.de
 
ray-liotta-laughing.gif
 

Back
Top