Pet puta nominovana za oskara, a nije ga dobila jer je poreklom Srpkinja?!

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.467
Jedna od najboljih glimica Zlatnog doba Holivuda Irene Dunne nadimak ''Prva dama Holivuda'' ,pet puta nominovana za Oskara, a nije dobila zasto ?
27626_v9_ba.jpg

- Filmove za koje je bila nominavana za Oskara, ali nje dobila - Cimarron, Theodora Goes Wild, The Awful Truth, Love Affair and I Remember Mama Danas su to kultna ostvarenja.
- Film Ana i Kralj Sijama ( 1946 ) gde je Irene Dunne igrala glavnu ulogu zabranjen je na Tajlandu.
- Veliki humanista koja je deo svoje zarade davala bolnicama za siromasne, i lobirala da i druge zvezde Holivuda takodje daje priloge.
- Za razliku od druge holivudske elite, koji su se vencavali i razvodili po nekoliko puta, onda se udala za svog muza i sa njim provela ceo zivot, njen muz nije ni bio iz sveta filma.
- Imala je svoje uslove za snimanje filma, ako nisu hteli reziseri da prihvate, nije prihvatala ulogu bez obzira na cifru koju su joj nudili, nije bila grabezljiva na pare.
- Medju prvima je podrzala pravdenu borbu saveznika protiv fasizma.
- U drustvu je bila jako interesantna i mogla je satima i satima da zasmejava.
- Imenovana je za delegata UN.

Postavlja se pitanje kako ova glumica koja je ima nadimak '' Prva dama Holivuda'' koja je nominovama pet puta za Oscara, nikad ga nije dobila i ako se radilo o jednom vanserijskom talentu ?
Predag Petkovic nas cuveni naucnik, tvrdi i kaze da ima dokaze ( koje je nasao u jednoj arhivi u Americi ) da je Irene Dunne bila poreklom Srpkinja i da je to razlog sto nije dobila Oskara. Da su njeni roditelji poreklom iz Drnisa i da su i oni imali jako puno problema kad su dosli u Ameriku zbog svog srpskog porekla i da su morali da promenu imena i da falsifikuju svoje poreklo odakle su dosli, ali su malu Irenu i njenog mladjeg brata vaspitali u srpkom duhu , cojstva i junastva.
Petkovic takodje kaze da je dokaz da je Irene Dunne zapravo Srpkinja, jer ima sve osobije prave Srpkinje - lepa, zgodna, pametna, postena, borac za pravdu, pomaze siromasnima, bori se bolji svet..a to su sve bitne karateristike Srba.
Drugo objasnje je da nije dobila Oskare zato sto je bila Irskog - katolickog porekla ( a u to vreme je WASP vladao Amerikom ), tako da zbog toga nije mogla da prodje.

E sada sta je istina ? Petkovic kaze da je Srskinja,ja nisam video te dokaze ( on je rekao da ce ih naknadno objaviti u jednoj emisiji Balkan - info ), a ova druga prica zbog toga sto je bila katolkinja ....ili je nesto trece ?
:think:
licensed-image.jpg

Njena majka je Adelaida Henry, pijanistkinja, otac joj je bio kapetan na parobrodu na kome se cesto vozila kao dete. Otac joj je umro dok je jos bila dete, nakon cega se Irene preselila u Ilinois kod babe i dede i kod kojih je zivela nekoliko godina. Oba roditelja su joj rodjena u Luisvilu Kentaki. Ja volim klasicne filmove iz 30-40-tih, i gledao sam neke filmove u kojima Irene glumi, tako da znam za nju, ali u isto vreme nemam pojma ko je, niti sam ikada cuo za Predraga Petkovica. Nakon sto sam potrazio njegovo ime u Guglu, izaslo je na desetine astroloskih sajtova i YT videa o astrologiji sa njime, ali apsolutno se nije pojavio ni jedan sajt gde se on pominje kao naucnik.
Pitam se da li je "naucnik" Petkovic objasnio kako su joj to roditelji iz Drnisa, dok su joj baba i deda iz Ilinoisa? Drnis i Ilinois nisu bas u komsiluku.
Ja bih napisao razdaljinu izmedju Drnisa i grada Madison u Ilinoisu gde je Irene Dunne zivela sa babom i dedom, ali razdaljina moze biti pogresna sa obzirom da "naucnik" Petkovic veruje da je Zemlja ravna ploca......

Njena (ravna) ploca nedaleko od fontane koju je Irene renovirala u gradu Madison, Ilinois.

Photo75678.jpg

Brklja je poznati spamer, Siptarcina, kome je cilj da skrene paznju na sebe sa svojim nebulozma, tako na istoriji otovorio temu i dokazuje da covek nije bio na Meseceu i da je svih sest spustanja na Mesec bilo lazirano, takodje tvrdi da se niko nikada nije popeo na Mont Everets, jer ne moze zbog pritiska i da je to lazirano, takodje da podmorenice ne mogu da zarone vise od sto metara jer bi pukle zbog pritiska i da je to lazirno kako kada idu na vece dubine, i slicna lupetanja. Inace je dokolicartj zgubidani i lupeta gluposti, mislim ono cobankovic

Back