Pet ključnih očekivanja od narednog Samsung Galaxy Unpacked događaja

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.839
Samsung-vestacka-inteligencija-u-fokusu-TV-copy.webpPet ključnih očekivanja od narednog Samsung Galaxy Unpacked događaja​


Samsung Galaxy Unpacked događaj verovatno je pred nama, budući da tehnološki gigant tradicionalno otkriva preklopne telefone u julu ili avgustu. Očekujemo mnoštvo proizvoda – od telefona do pametnog prstena – koji će biti predstavljeni na njemu, ali i nezaobilaznu veštačku inteligenciju. Evo pet ključnih stvari koje očekujemo od Samsung Galaxy Unpacked u julu:

SAMSUNG GALAXY Z FOLD 6​

Najpre, sigurno ćemo videti Samsung Galaxy Z Fold 6. Možete očekivati da će to biti manja nadogradnja u odnosu na prethodnika sa unapređenim čipom – verovatno Snapdragon 8 Gen 3 – i potencijalno nekoliko dizajnerskih poboljšanja. Ali nemojte očekivati drastične promene.

Veća snaga bi trebalo da obezbedi adekvatne performanse za bilo koje AI alate na uređaju, kao što su live prevod i Generative Edit alati koje smo videli u seriji Galaxy S24, samo prošireni na preklopne telefone.

Nema mnogo glasina o unapređenjima kamere, pa očekujemo da će Galaxy Z Fold 6-ov set kamera ostati sličan specifikacijama Galaxy Z Fold 5. Ali softverska poboljšanja su vrlo verovatna.

GALAXY Z FLIP 6​

Zanimljiviji preklopni telefon na Unpacked događaju trebalo bi da bude Samsung Galaxy Z Flip 6, za koji se predviđaju značajnija unapređenja od njegovog preklopnog srodnika.

Pripremite se za glavnu kameru od 50 megapiksela, veću bateriju sa potencijalom od 4.000mAh, punjenje od 25W, Snapdragon 8 Gen 3, novu paletu boja i potencijalno manje vidljiv nabor na ekranu.

Kao i Galaxy Z Fold 6, možemo očekivati da će AI igrati ulogu u sledećoj generaciji Flip-a, donoseći pametne alate koji će pomoći ljudima da bolje koriste preklopni ekran.

SAMSUNG GALAXY RING​

Verovatno najuzbudljiviji proizvod na Unpacked događaju, Galaxy Ring je Samsungov prvi pametni prsten i obećava mnoštvo funkcija za praćenje fitnessa i wellnessa, sve sakrivene u elegantnom prstenu dostupnom u nekoliko različitih izgleda.

samsung Galaxy Ring
Android Police
Ključne funkcije Galaxy Ringa će biti mogućnost praćenja kontinuiranog srčanog ritma tokom spavanja, latencije spavanja, respiratornog ritma i noćnih pokreta, što su četiri metrike koje trenutni Galaxy Watch 6 ne prati. Ove metrike će koristiti parametre spavanja za kreiranje “Vitality” skora i nuditi detekciju apneje u snu, ali očekujemo da će se koristiti i za druge procene zdravlja i fitnessa.

GALAXY WATCH 7​

Takođe bismo trebali videti novi Galaxy Watch, sedmu iteraciju koja verovatno donosi poboljšanu bateriju, veću snagu, bolje punjenje i funkcije fokusirane na aktivnosti na otvorenom.

Ovaj Samsung Galaxy Watch 7 bi takođe mogao doći u Pro i Classic verzijama, od kojih bismo očekivali da jedna ima rotirajući okvir. Postoje i glasine o Samsung Galaxy Watch Ultra, koji bi mogao biti premijum verzija Watch 7, sa potencijalno micro-LED displejom, više snage i većom baterijom. Pored toga, mogao bi imati napredne funkcije za praćenje fitness i wellness aktivnosti, koje su verovatno ograničene samo na Ultra model.

Samsung nije rekao mnogo o drugim funkcijama Galaxy Ringa, ali očekujem da će njegova tajna biti čvrsta integracija sa Samsung Health i Galaxy ekosistemom.

MNOGO AI​

Na kraju, možete očekivati više AI na Unpacked događaju. S obzirom na to da Apple Intelligence uvodi AI na sve moguće uređaje, očekujte da Samsung učini isto, sve pod krovom Galaxy AI.

Vidim da Samsung promoviše AI funkcije za preklopne telefone, ali i prikazuje pametnije alate i funkcije za svoje pametne satove – na primer, prilagođene AI-treninge. Kao što je pomenuto, sigurni smo da će AI igrati ulogu u izvlačenju maksimuma iz Galaxy Ringa.

Takođe očekivano je da Samsung predstavi još neke Galaxy AI funkcije za više uređaja i postavi plan za budući razvoj svoje AI tehnologije; to bi nam moglo dati naznaku šta možemo očekivati od Samsung Galaxy S25, piše TechRadar.
 

Back
Top