Pet i po miliona srpskih drzavljana ima pasos?

Meni to nije jasno. Pasos je danas kao i licna karta, tu razlike nema, verovatno su mislili na licne karte kada su napisali pasos.

шта ти ту није јасно.
да би отишла до новога сада, не могу без пасоша :lol:

- - - - - - - - - -

могу сремском страном,али је то дужа варијанта.
преко илока је друга држава и такоц..

Ja ih znam dosta, Ja nemam biometrijski pasos,nema moja majka ,zena. Pazi ovo su vazeci pasosi u roku.Ne znam sta je Rejcel mislila sa 2 miliona koji ne znaju srpski.Siptari,Romi malo mnogo.

Koliko je meni poznato danas mora svako da ima biometrijsku licnu kartu, a to je isto qrtz kao i pasos.
Sta tebi nije jasno?
Terali su ljude na samrti da odlaze u neke opstine i slikaju se za tu licnu kartu?
Ti imas onu staru?

Ma svako bre ima pasos jer je pasos samo kolateralna steta licne karte, a licnu kartu je morao svako da "vadi".
Pojma nemam od kud kolegi ideja da prica kako ne poznaje nikoga ko ima pasos.

Nije isto pasos i licna karta, Naravno da vecina ima pasos ali me intrigira broj od 5,5 miliona, Zvanicno Srbija ima 7 135 000 gradjana, Hrvatska 3,9 miliona ,Bosna i Hercegovina 3 miliona, Da li je tu doslo do nekog prelivanja ?

Nije isto pasos i licna karta, Naravno da vecina ima pasos ali me intrigira broj od 5,5 miliona, Zvanicno Srbija ima 7 135 000 gradjana, Hrvatska 3,9 miliona ,Bosna i Hercegovina 3 miliona, Da li je tu doslo do nekog prelivanja ?

Pa video si da je onaj britanski glumac dobio Ćage (pasoš).

Zar iz toga nisi naučio da i nerezidenti mogu biti državljani

Dakle saberi i dijasporu, mein Quay

Ja ih znam dosta, Ja nemam biometrijski pasos,nema moja majka ,zena. Pazi ovo su vazeci pasosi u roku.Ne znam sta je Rejcel mislila sa 2 miliona koji ne znaju srpski.Siptari,Romi malo mnogo.

Zena ti je CAN. Deci treba preko nje da izradis CAN pasose u CAN ambajadi u Kneza Milosa 75. Odmah/sto pre da si to odradio. I da si sebi izvadio validan srpski biometrijski pasos. :hvala:

_nobody_

Da... U decembru 2018. sam i ja u BGDu produzavao pasos. Procedura vadjenja je za mene trajala (samog, sa zenom za PCem vizavi) oko 30 minuta (zena se znojila, kliknula je barem 100x na neke stavke i menjala interne web stranice i stranice). Posle se ljudi pitaju, kako to ja znam da sam pod prismotrom BIA (ovo je samo JEDAN od parametara, koji potvrdjuje, tih parametara ima barem 5). :lol:

_nobody_

Pa tu je dobrih dva miliona koji srpski i ne znaju, a imaju pasoshe. Ne znaju ni gde je Srbija, a inace se
broj stanovnistva ne racuna po izdatim pasosima nego po mestima prijavljenog boravka, tako da si i tu;)

А ту су и наши грађани припадници националних мањина, које неки стално прескачу кад пребројавају грађане Србије.

Dobar deo onih koji su preselili u inostranstvo poslednjih tridesetak godina još vadi srpski pasoš i imaju validan pasoš Srbije.U poslednjih trideset godina iz Srbije se iselilo u inostranstvo više od milion ljudi.Mošda čak i preko milion i po ljudi.Verujem da ih bar pola još ima validne pasoše Srbije.Neki Srbi iz Bosne i Hercegovine koji žive u Bosni i Hercegovini imaju dvojno državljanstvo.Neki ljudi su nažalost preminuli u zadnjih deset godina a vode se da imaju validni pasoš Srbije.Itd.

Poslednja izmena:
Izasao podatak da 5,5 miliona gradjana Srbije ima pasos, Totalno sam zbunjen jer kod mene trenutno samo sin ima vazeci pasos, Koliko nas to zaista ima?
http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90.html:781493-Pasos-ima-pet-i-po-miliona-Srba

Ima ih i sa vise pasosa :hahaha:

- - - - - - - - - -

Da li je istina da Srbija dijeli drzavljanstvo i pasose stanovnicima Turske ciji su roditelji dosli iz Novog Pazara a oni su rodjeni u Turskoj ili je to propaganda ?

Tesko. Teze je dobiti srpski pasos nego svajcarski.

A maloletni nemaju? :lol:
Većina porodica ima pasoše, bar oni koji žive u sredinama iz kojih se ide na godišnje odmore, a to su uglavnom gradovi.

Ja sam rekao punoletni,zato sto mogu da izvade kad hoce,za maloletne je malo drugacija procedura...

Da... U decembru 2018. sam i ja u BGDu produzavao pasos. Procedura vadjenja je za mene trajala (samog, sa zenom za PCem vizavi) oko 30 minuta (zena se znojila, kliknula je barem 100x na neke stavke i menjala interne web stranice i stranice). Posle se ljudi pitaju, kako to ja znam da sam pod prismotrom BIA (ovo je samo JEDAN od parametara, koji potvrdjuje, tih parametara ima barem 5). :lol:
_nobody_

Kolega,da nisi malo postao Ilija Cvorovic?

Back