Pesme koje su se najduže zadržale na prvom mestu Bilbordove liste

Sensei

Master
Moderator
Poruka
63.015
Evo 5 pesama koje su se najduže zadržale na prvom mestu prestižne Bilbordove liste hitova. Koliko se vama sviđaju?

#5. 'We Belong Together' od Mariah Carey
- Nedelja na #1: 14
- Ukupno nedelja na listi: 22
- Na vrhu top-lista od: 4. juna do 10. septembra 2005

"We Belong Together" je napisana i snimljena u roku od 12 sati prema piscu/producentu Džermejnu Dupriju. To je Keri donelo tri od njenih pet Gremi nagrada i Pesmu decenije od Billboarda. Keri smatra "We Belong Together" jednom od njenih omiljenih pesama za izvođenje i bila je 16. od Kerinih 18 hitova broj 1.

 
#4. 'Macarena (Bayside Boys Mik)' od Los Del Rio

- Nedelje na #1: 14
- Ukupno nedelja na listi: 46
- Na vrhu top-lista od: 3. avgusta do 2. novembra 1996

"Makarena" je pokrenula jednu od najvećih plesnih ludila 1990-ih i bila je prvi hit za špansku flamenko grupu od 1960-ih. VH1 ju je proglasio najboljim jednim hitom svih vremena i proveo je više nedelja na Hot 100 od bilo koje druge pesme da bi dostigao #1. "Old Town Road" je prošao "Macarena" u julu kao najdugovečniji debitantski singl na #1.

 
#3. 'One Sweet Day' od Mariah Care y & Boyz II Men

- Nedelje na #1: 16
- Ukupno nedelja na tabeli: 16
- Na vrhu top-lista od: 2. decembra 1995. do 16. marta 1996.

Smrt menadžera Boyz II Men's Khalila Rountreea u pucnjavi navela je člana Nejtana Morisa da napiše pesmu u čast njihovoj „očevskoj figuri“. Nakon što su dobili poziv od Kerijevog menadžera o potencijalnoj saradnji su se okupili i otkrili da pišu slične pesme. Spojili su to dvoje i proizveli 16-nedeljnu vladavinu na vrhu top lista koje su stajale same više od 21 godine.

 
#2. 'Despacito' od Luisa Fonsija i Daddi Iankeea sa Justinom Bieberom

- Nedelje na #1: 16
- Ukupno nedelja na listi: 32
- Na vrhu top-lista od: 27. maja do 9. septembra 2017

Hit na španskom jeziku izazvao je ludilo za plesom i memovima 2017. godine, postavši najgledaniji video u istoriji Jutjuba, sa preko šest milijardi klikova. Džastin Biber se uključio nakon što je video reakciju na pesmu u jednom klubu dok je bio u Kolumbiji, što je dovelo do poziva Luisa Fonsija. Saradnja nije osvojila nijednu nagradu Gremi uprkos svom megauspehu širom sveta, izgubivši od „Shape of Zou“ Eda Širana u jednom od najvećih omalovažavanja svih vremena.

 
#1. 'Old Town Road' od Lil Nas X-a sa Bilijem Rejem Sajrusom

- Nedelje na#1: 19
- Ukupno nedelja na listi: 44
- Na vrhu top-lista od: 13. aprila do 17. avgusta 2019

„Old Town Road“ je organski došao do vrha, pošto je Lil Nas X objavio originalnu verziju u aplikaciji za deljenje video zapisa TikTok u decembru 2018. Ukrštanje repa i kantri muzike koju on naziva „kantri zamkom“, Lil Nas X je kupio ritam za samo 30 dolara od YoungKio-a. Bili Rej Sajrus je doveden za remiks nakon što je Bilbord kontroverzno izbacio pesmu sa kantri top lista. Remiks i prateći video dugog formata doveli su pesmu do najdugovečnijeg broja 1 svih vremena.

 

Back
Top