Pesma za Evroviziju u krizi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
376.741
Sve više domaćih zvezda odaziva se na poziv studenata u blokadi da se pridruže bojkotu javnog servisa, sve dok se "ne napravi mesta za istinu i objektivno izveštavanje", kako piše u saopštenju megaplenuma studenata Univerziteta umetnosti.

Prethodne nedelje saznalo se da se menjaju termini finalne večeri. Naime, prvobitno je bilo najavljeno da će se polufinalne večeri održati 25. i 27. februara,
a novi datumi jesu 25. i 26. februar.Takođe, finale je najavljeno za subotu 1. marta, ali je potom pomereno za petak, 28. februar.

Glavni razlog pomeranja datuma je taj što će se 1. marta obeležiti četiri meseca od velike tragedije koja se dogodila na Železničkoj stanici u Novom Sadu
u kojoj je život izgubilo 15 osoba, a takođe, tog dana je najavljen i veliki studentski protest u Nišu.

Podsetimo, na festivalu PZE 2025 učestvuje 30 kompozicija koje će se kroz dve polufinalne večeri boriti za plasman u finalu takmičenja,
a Evrovizija će se održati u švajcarskom gradu Bazelu, od 13. do 17. maja.

S obzirom na neizvesnu političku situaciju u zemlji, ali u samom RTS-u, gde takođe grupa radnika podržava studente i pridružuje se protestu, mnoge ne bi iznenadilo i da se odustane od učešća u takmičenju. Iako o ovakvoj ideji još uvek nije bilo reči, poznato je da ukoliko bi se to dogodilo, RTS bi morao da plati ozbiljnu kaznu.

Od Evrovizije su već odustale Bugarska, Rumunija, Severna Makedonija i Mađarska...piše Dnevno

Licno sam indiferentna prema pesmi Evrovizije jer ne gledam to i ne zanima me, posebno od kada se uvela politika u Evroviziju
nameštaju pobede i nagradjuju bradati pevacice i pevaci nedefinisanog pola..Nemam ništa protiv njih ali neka se svi oni zabavljaju bez mene
..Zato sam i rekla da ladno može da se ukine Evrovizija.

Back