Peščanik

Corto Malteze

Veoma poznat
Poruka
12.220
Emisija 313.

Laži i odlaži

Ivan Čolović: Sve što mi u Srbiji danas govorimo jedan čovek sluša i snima. Sluša nas i snima ma gde da smo, u stanu, u kancelariji, u školi, u kafani, u crkvi, u toaletu. Čovek se zove Džordž Soroš. On ne prisluškuje naše telefone, niti je u prostorijama gde živimo, radimo i pričamo razmestio mikrofone, takozvane bubice. Ima on para i mogao bi i to da izvede, ali mu ne treba. Džordž se oslanja na novu, jeftiniju i mnogo efikasniju tehnologiju. On uspeva da sluša ono što pričamo zahvaljujući kablovskoj televiziji. Pomislićete da je ovo neka glupa šala, međutim, čovek koji je ispričao da Soroš prisluškuje Srbe preko TV kabla misli to sasvim ozbiljno, a i on sam je, reklo bi se, ozbiljna osoba. To je Dragan Mraović, uvaženi književnik i prevodilac sa italijanskog, dobitnik mnogih priznanja za kulturno pregalaštvo među kojima su i Oktobarska nagrada Beograda, Zlatni beočug i Vukova nagrada.

Tokom 90-ih godina bio je Mraović generalni konzul Jugoslavije u Italiji, a od pre godinu dana on je docent na Filozofskom fakultetu u Bariju. Svoje otkriće da nas Soroš prisluškuje izneo je Mraović u jednom intervjuu, koji je nedavno objavljen u časopisu Geopolitika, što takođe ukazuje na to da je ovde reč o ozbiljnoj stvari, jer ovo glasilo se bavi, kako stoji u njegovom zaglavlju, političkim i društvenim pitanjima, te geopolitičkim i strateškim istraživanjima, dakle, vrlo serioznim temama. Neki misle da je to nacionalna institucija prvog reda. Na primer, sociolog Slobodan Antonić, Geopolitiku po njenom nacionalnom značaju stavlja uz bok Srpske pravoslavne crkve, Srpske akademije nauka i naravno, časopisa Srpska politička misao čiji je on urednik. To su po Antonićevom mišljenju naše retke institucije koje danas pružaju otpor mondijalističkom porobljavanju srpske elite, to jest kako se on poetski izrazio, naših mozgova, naših osećanja i naših duša. Dakle, sa ovim se nije šaliti, uozbiljimo se i pogledajmo šta je Dragan Mraović na stranicama Geopolitike rekao o Soroševom prisluškivanju Srba.

Nažalost, o tehničkoj strani ove operacije on govori dosta uopšteno - iza naše kablovske televizije stoji poznati srbomrzitelj Soroš, kaže Mraović i dodaje - kablovska televizija je u nas prvo imala jednosmerne kablove, a nedavno su zamenjeni i dvosmernim, što znači da je Soroš ozvučio sve prostorije u Srbiji, privatne i službene. Saznajemo još i to da je operacija u Srbiji uspešno završena, a da ista takva uskoro počinje u Crnoj Gori. Mnogo više naš književnik govori o tome zašto je Soroš ozvučio Srbiju, zbog čega mu je stalo da čuje šta se ovde priča po kućama, kancelarijama i na drugim mestima. Evo zašto - to mu treba da bi saznao koje su one najveće, prave vrednosti Srbije, ono što Srbi najviše cene i ljubomorno čuvaju, što samo kad misle da ih niko ne sluša i ne gleda slobodno jedni drugima pokazuju i hvale. A kad to zna, onda će Sorošu biti lako da odredi ciljeve na koje treba da usmeri svoju srbomrzitetljsku delatnost i da odabere za to najbolja sredstva, jer sve što on ovde radi, kaže Mraović, usmereno je na uništavanje naših najvećih nacionalnih vrednosti, odnosno na demonizaciju našeg identiteta, na likvidaciju našeg kolektivnog istorijskog sećanja.

Na primer, slušajući šta Srbi pričaju Soroš je primetio da je to narod nacionalno i duhovno jedinstven kao retko koji, pa je odlučio da to jedinstvo napadne i da ga nekako razbije. Toga radi on danas u Srbiji podstiče i plaća sve vrste srpskog nejedinstva, pa se pod njegovim uticajem danas u Srbiji promovišu, nabraja Mraović, prava žena, lezbejki, homoseksualaca, manjina, verskih sekti, a sve to, dodaje on, ide na uštrb kohezije nacionalne zajednice i njene duhovnosti. Soroš i njemu slični guraju danas Srbiju u Evropsku uniju, jer znaju ono što i naš književnik zna, to jest da bi, kako se Mraović izrazio, ulazak Srbije u Evropsku uniju označio početak našeg demografskog i duhovnog sunovrata. Međutim, Srbi se ne daju lako prevariti i odbijaju da krenu tim samoubilačkim putem. Jedan od glavnih razloga što oni ne mare mnogo da uđu u Evropu Soroš je otkrio slušajući šta među sobom pričaju. Oni se, saznao je, boje da bi ako uđu u Evropu ostali bez svoje autentične kulture, a pre svega bez svoje književnosti i nacionalne kuhinje. Zato je Soroš Srbima, a posebno onim mlađim , poslao Harija Potera da ih začara i porobi. Stvar nije naivna, upozorava nas Mraović, jer se kroz Harija Potera mladi usmeravaju ka kanonima koji su ne samo antisrpski, već i anticivilizacijski. Naime, reč je, kao u Velikom bratu, o stvaranju homokretena koji će biti poslušni robovi liberalno kapitalističke globalizacije.

Slično tome Soroš je slušajući Srbe zaključio da mnogo vole pljeskavice i uvideo je da bi to mogla biti sklonost koja će otežati ostvarenje njegovog plana da potkopa srpski nacionalni identitet i da Srbe pretvori u roblje globalnog kapitala. Zato se on već neko vreme trudi, zajedno sa svojim prijateljem Mekdonaldsom, da kod Srba stvori naviku da umesto mirisne pljeskavice jedu bezukusni hamburger. Ali njihovo lukavstvo naš književnik je lako prozreo. Da bi prikrili koliko im je meso loše oni ga prelivaju ljutim kečapom. Onoliki kečap, kaže Mraović, koriste Amerikanci zato što bi im bez njega njihovo meso bilo bljutavo, i on savetuje Srbima da se okanu hamburgera i jedu domaće pljeskavice ili još bolje, zlatiborsku jagnjetinu, jer, kako se izrazio, za zlatiborsko jagnje osim soli ne treba ništa. Doduše, naš književnik je zaboravio da za jagnjetinu pored soli treba imati i samo jagnje, ali to je previd svojstven receptima iz patriotske kuhinje. Uvek se tu mnogo soli, a na meso zaboravlja.

Izgleda da Srbi rado pričaju i o obrazovanju, posebno o univerzitetu, i da su vrlo ponosni na kvalitet znanja koje se tu stiče. Avaj, i to je putem dvosmerne kablovske televizije doprlo do Soroševih srbomrziteljskih ušiju. Upregao je sve sile da i ovu srpsku ljubav prema svojoj rođenoj školi, i uopšte, ceo naš nacionalno usmeren školski sistem dovede u pitanje. Kao što stoji iza kablovske televizije, nevladinih organizacija, Harija Potera, Mekdonaldsa i drugih poluga globalizacije u Srbiji, stoji Soroš i iza Bolonjske deklaracije, a to je, otkriva nam Mraović, sistem školovanja od koga je gori samo američki, dok je naš još koliko-toliko sačuvao fundamentalni karakter. Soroš prisluškuje Srbe pre svega da bi saznao šta narod misli. Tu mu neke stvari još nisu jasne, kao da se boji da bi s te strane moglo doći neko iznenađenje. Što se, pak, srpske političke elite tiče, ovaj srbomrzitelj je zna u dušu, jer ona je formirana pod njegovom kontrolom na Zapadu. To su, kaže Mraović, eksperti školovani na Zapadu i drilovani da misle drukčije od svog naroda, a da žive na njegovoj grbači. Oni su 2000. godine nasilno osvojili vlast u Srbiji uz pomoć Zapada koji im je pomogao da sruše prethodni od naroda izabrani poredak i njegovog - volim i ja vas - vođu.

Jednom reči, objašnjava naš književnik, današnji srpski političari na vlasti nisu došli na vlast demokratskim metodama, već nasiljem, paljenjem sopstvene skupštine i televizije, što im je omogućeno prethodnim sankcijama i bombardovanjem. Interesantno je da Mraović, uprkos tome što ne samo u Sorošu, nego u Zapadu u celini vidi podmuklog neprijatelja Srbije, baš jednu zapadnu državu, Italiju nudi kao primer zemlje koja s uspehom odoleva globalizaciji i ponosno brani svoje nacionalne vrednosti. Njihova televizija je, priča on, prepuna programa o nacionalnim prirodnim lepotama i izuzetnim spomenicima kulture, a svako prepodne je ispunjeno programima koji se bave nacionalnom kuhinjom i narodnom tradicijom. Himnu Braća Italije sviraju bar jednom dnevno, a neprestano mašu svojom trobojkom. Niko im ne prebacuje da su nacionalisti. Uveče Italijani idu na picu, a ne na hamburger, pa su u okolini Barija upravo zatvorena dva Mekdonaldsa. Kako je to mogućno? Ne verujem da Soroš ili neki drugi agent liberalno kapitalističke globalizacije, neki italomrzitelj nije pokušao da i u Italiji zagospodari kablovskom televizijom, da i tu zemlju ozvuči kako bi saznao do čega Italijani najviše drže, a zatim naoružan tim znanjem nasrnuo na njihov nacionalni identitet. Ali ako je verovati Mraoviću, to mu izgleda nije pošlo za rukom. Italijani su očigledno našli efikasnu odbranu od tog zla i zato danas mogu mirno i bez kompleksa da se slade svojom picom nacionale, mašu svojom zastavom i svaki dan pevaju himnu. Srećan narod, štono se kaže, svoj na svome. Nažalost, Mraović nas ne obaveštava o tome kako im je to pošlo za rukom. Šteta, da se on potrudio da nam podrobnije objasni kako to s dvosmernim televizijskim kablovima funkcioniše i šta su u vezi s tim Italijani preduzeli možda bismo mogli nešto i mi da učinimo, da i mi pokušamo da prisluškivanju naše zemlje stanemo na put.

Evo, na primer, meni je kablovsku uvela firma Ikom, a sad, pošto sam pročitao intervju s Mraovićem zapažam da puni naziv te firme glasi Interaktivna kablovska objedinjena mreža, i počinjem da se pitam šta ovde u stvari znači reč - interaktivna, da to nije - ti slušaš mene, ali ja, brajko, slušam tebe. A već pravo podozrenje bude u meni reči - objedinjena mreža, u kojima zahvaljujući upozorenju Dragana Mraovića jasno prepoznajem sistem tajne, globalne kontrole naše nacionalne privatnosti. I šta sad da radim? Da presečem kabl, da tražim da se vrati jednosmerni, da ponovo instaliram staru, dobru krovnu antenu ili satelitsku? Zaista ne znam.
 

Iron Lord

Elita
Banovan
Poruka
20.975

Pa šta ako nas država prisluškuje? To rade Amerikanci svojima i drugima. To rade Rusi svojima i drugima. Kinez takodje, hoće i Nemac, o Englezu da ne govorimo...

Problem je što ne prisluškujemo druge. Ko ima informaciju taj je u psihološkoj prednosti.
Ko ume da iskoristi informaciju taj je Tito.
Ako se plašite RFID lične karte, bacite mobilne, bacite kompjutere...
 

Corto Malteze

Veoma poznat
Poruka
12.220
06.12.07.
gost u 314. emisiji Peščanik

Marko Vidojković
„Patriotama”
Šta bi trebalo da znate o Srbiji a niste se setili da pitate
Šta je Srbija?

Srbija je prostor između Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Kako je Srbija van Kosova, kad je Kosovo centar naše duše?

Evo ovako: Srbija je 1999. vodila rat za Kosovo, koji je izgubila, pa je s Kosova morala da povuče vojsku, policiju i sve organe vlasti. Tako je danas Kosovo možda centar naše duše, ali svakako nije deo Srbije. Doduše, nekadašnja južna pokrajina bi se možda i približila Srbiji, kad bi nekom iz Srbije nekim čudom palo na pamet da investira koju milijardicu u Kosovo, kako bi se otvorila radna mesta za armiju nezaposlenih mladih, u pojam ubijenih, Albanaca (naši dragi sugrađani, kojih se uvek rado setimo kad treba da se manipuliše biračkim spiskovima). Ali, naravno da se to neće desiti, pošto Kosovo služi samo za unutrašnji politički marketing, stoga prelazimo na naredno pitanje.
Da li je Srbija država?

Srbija nije baš prava država, pošto stanovništvo nije sigurno kolika joj je teritorija, a i ustav je donesen na takav način, da je svaka državnost Srbije urušena u temelju. Državnost Srbije je do te mere pokopana da čak ni nesrećni fudbaleri (popularni „crveni orlovi”) ne mogu da se nateraju da zamisle kako igraju za jednu pravu modernu državu, ma koliko vi kukali bogu u himni i trpali krunu na zastavu naše male tužne republike.
Da li volimo Srbiju?
Ne.
Kako, bre, ne?

Zašto pljujete po ulici, zašto pišate po liftovima, zašto bacate đubre kroz prozore? Zato što mrzite zemlju u kojoj živite. Vaša ljubav se ne prostire čak ni do granica grada u kome živite, a van njega pretvara se u otvorenu mržnju prema susednom gradu, odatle u mržnju prema zemlji u kojoj živite, a odatle u mržnju prema okolnim zemljama i narodima. Vi ne volite Srbiju, već nešto što ste nazvali Srbija, a što se na zapadu graniči sa Karlobagom, Karlovcem, Ogulinom i Viroviticom, a na istoku s Tokijom. Vi dakle volite otimačinu tuđih kuća i tehničke robe iz tih kuća, a gajite i nežna osećanja prema zatvaranju pripadnika drugih naroda u koncentracione logore.
Ma ti nas ložiš, mi volimo Srbiju više nego oca i majku!

To nije toliko teško, pošto biste i oca i majku prodali, kad bi vam se samo na par dana pružila mogućnost da se približite barabama koje vladaju Srbijom, pa da i vi učestvujete u opštoj pljački vaših dojučerašnjih sugrađana. Ono što svakako volite je da ne radite, pošto, kao i većina ostalih genetski modifikovanih samoupravljača, kapitalizam doživljavate kao nešto gde se radi tri nedelje, a onda se do kraja života uživa u milionima. Dobro, tri nedelje rada su možda i previše. Nemojmo zaboraviti ni građane Srbije nesrpskog porekla, od kojih se tek ne može očekivati da dožive Srbiju kao svoju domovinu, dok je za Srbe rezervisana „bela kuga”, pa kroz koju desetinu godina neće ni morati da se brinu oko toga kako će da dožive Srbiju, pošto ih u njoj neće ni biti.
Kako da se borimo protiv ,,bele kuge”?

photo: | PETE |„Bela kuga” je evolutivni odgovor na plan po kome ćemo strpljivo čekati još nekih dvesta godina da se Evropska unija rasturi, pa da konačno ponovo osvojimo Knin. Svake godine nas ima po nekoliko desetina hiljada manje, što znači da će kroz tih dvesta godina ostati njih četvoro koji će da osvajaju neosvojivu (osim u jednom nesrećnom slučaju, 1995) srpsku tvrđavu na dalekom zapadu. Vlast pomognuta tajkunima predano radi na tome da bela kuga nastavi svoje napredovanje, odlučnim ignorisanjem parova koji žele decu, ali i odlučnim neignorisanjem svoje dece koju valja školovati i kućiti po zapadnim zemljama, od novca parova koji žele decu. Konstantnim medijskim dizanjem političkih tenzija u društvu, radi se na sterilitetu sve nervoznijih građana, pa čak i na njihovom fizičkom uklanjanju, kada ubijeni u pojam, nervozni i gladni, dignu ruku na svoje ukućane. Tu je naravno i trgovina heroinom, koji naši banditi kupuju od albanskih bandita i prodaju našoj deci, a pare se već godinama dele na ravne časti između bandita i političara, koji su takođe banditi samo što se u njihovom slučaju ta reč piše drugačije. Jedini lek protiv bele kuge bi, dakle, bila crna kuga, koja će pokositi sistem vrednosti što je doveo u pitanje opstanak cele nacije, ali ne i njenih najpodlijih i najzločinačkijih delova. Jasno?
 

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.226
Време је да се плаћеничком измету каже да је ДОСТА!AKCIJA NOVE SRBIJE ZA PRAVA UGROŽENE VEĆINE
spacer.gif

spacer.gif

hronika1_2.jpg
spacer.gif
Beograd - Podmladak Nove Srbije organizovao je akciju "Peščanik za početnike" kojom je izrazio protest protiv, kako su naveli, "antisrpske i antiustavne kampanje nove TV Bastilje - televizije B92". Funkcioner Nove Srbije Aleksandra Janković rekla je da je cilj akcije, čiji je radni naziv "Samo neka kaplje", podizanje glasa protiv gušenja slobode izražavanja i podsećanje medija da su svim građanima Ustavom zagarantovana prava na slobodu mišljenja, nacionalno, versko i političko opredeljenje. Akcija podmlatka Nove Srbije u centru Beograda ispred "Ruskog cara" u vezi je s prošlonedeljnim događajem u Aranđelovcu, kada su aktivisti te partije, predvođeni gradonačelnikom Topole Draganom Jovanovićem, sprečili promociju Peščanika koji se emituje na Radiju B92. Jankovićeva tvrdi da napad na Jovanovića, koji je usledio posle tog događaja, pokazuje da Srbiji predstoji još samo "borba za ostvarivanje prava ugrožene većine". Beta
spacer.gif


spacer.gif
 

svetolik trpkovic

Poznat
Banovan
Poruka
9.215
"Ugrozena vecina" je znaci Nova Srbija sa oko 5% podrske u birackom telu i 10-15 poslanika u skupstini bas zanimljivo vidjenje vecine :) nego posto su u Beogradu negde na oko 2% mora da su rosne omladince isto dovodili busevima uz lanc pakete iz "baze" u srcu Sumadije.
 

Derer

Buduća legenda
Poruka
43.116
Postoji interesantna gradacija ako se pogleda taj Vidojkovicev text:
Kada pljujesh celu naciju izmishljenim konstrukcijama onda si vidovit i realan.
Da recimo umesto "gradjani Srbije"u textu stoji samo Srbi bio bi demokrata borac za ljudska prava i slobode.
A da recimo se ceo text odnosi samo na manjine ili nacije okruzenja bio bi radikal,shovinista i fashista.
Kada se spominje srbija u Vidojkovicevom kontextu to nikome nije vredjanje,da se recimo tako neshto napishe samo za Rome(koji su valjda isto gradjani i veca verovatnoca za obavljanje fizioloshkih radnji kako verovatno sam Vidojkovic praktikuje) bilo bi shirenje rasne mrznje i netrpeljivosti.Interesantno.Shto je neosnovana pljuvachina opshtija to joj navodno raste kredibilitet.
 

nesha t.

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.886
Време је да се плаћеничком измету каже да је ДОСТА!AKCIJA NOVE SRBIJE ZA PRAVA UGROŽENE VEĆINE
spacer.gif

spacer.gif

hronika1_2.jpg
spacer.gif
Beograd - Podmladak Nove Srbije organizovao je akciju "Peščanik za početnike" kojom je izrazio protest protiv, kako su naveli, "antisrpske i antiustavne kampanje nove TV Bastilje - televizije B92". Funkcioner Nove Srbije Aleksandra Janković rekla je da je cilj akcije, čiji je radni naziv "Samo neka kaplje", podizanje glasa protiv gušenja slobode izražavanja i podsećanje medija da su svim građanima Ustavom zagarantovana prava na slobodu mišljenja, nacionalno, versko i političko opredeljenje. Akcija podmlatka Nove Srbije u centru Beograda ispred "Ruskog cara" u vezi je s prošlonedeljnim događajem u Aranđelovcu, kada su aktivisti te partije, predvođeni gradonačelnikom Topole Draganom Jovanovićem, sprečili promociju Peščanika koji se emituje na Radiju B92. Jankovićeva tvrdi da napad na Jovanovića, koji je usledio posle tog događaja, pokazuje da Srbiji predstoji još samo "borba za ostvarivanje prava ugrožene većine". Beta
spacer.gif


spacer.gif
Izvinite, može li neko da mi kaže šta je to netačno navedeno na B92? Istina boli, a?
 

zeljkov020

Primećen član
Poruka
616
Licno redovno sluzam pescanik ali i emisiju na liniji koja se emituje na Fokus radiju (od 10h svaki dan) . Istinu trazim negde izmedju jer su i jedni i drugi malko ostrasceni . Jedino sto bih gdi Svetlani ( pescanik ) malko natrljao usta sapunom jer koristi grozne izraze ( govna , debili itd..). A Fokus radio zato ima politiku
totalnog mraka , ako slucajno skrenete sa zadane teme oppp , iskljuce vas . Znaci am na oci i pricaj ali ono sto ja zelim da cujem .
 

BanBanDzinaBiH

Primećen član
Poruka
979
Ako sam smijem malu primjedbu u vezi texta sa pocetka teme.

U novembru sam bio u Houstonu nekoliko dana i isprobao skoro sve restorane i fast food-ove sto se tice hamburgera (u Mc se tamo ne ide, to je najjeftiniji, dakle fast food za totalnu sirotinju).
Na nekoliko mjesta sam pojeo takve burgere da su mi suze od srece htjele, nevjerovatne stvari. Ako Ameri nesto imaju, imaju govedje mesine da ti dah stane i peku je i kombinuju sa stvarima bez presedana. Pljeskavica je kita ziva sta se tamo jede.
I da pomenem da nisam ni poceo da isprobavam steak-ove- to cu sljedeci put kad odem.

Tek primjedba na rubu diskusije...
 

svetolik trpkovic

Poznat
Banovan
Poruka
9.215
bogte mazo josh ce na kraju ispasti da su Svetlana Lukic, B92 i Peshchanik krivi za situaciju na Kosovu :lol: :lol: :lol:

Svetlana Lukic Premijer, B92 Ministar za KiM, a Peshchanik za kapitalne investicije :mrgreen:
pa danas je neka nesrecnica iz Nove Srbije navodno poslanica ,delila po skupstini neke letke na kojima lepo pise da su Pescanik i B92 krivi za moguci gubitak Kosova zbog njihove konstantne antidrzavne i antisrpske kampanje koja perfidno traje od 1389. do danasnjijeh dana.
 

intimo band

Zainteresovan član
Poruka
202
Ako je tako ja bi kume da mu uvedem preplatu ! Pa nemoze on moje bisere, neponovljive serijske programe o besparici da slusha besplatno. Moj dramski program je daleko bolji od engleskog.
Chesto ima i muzike kad tresne jedno jaje u tiganj. Ima bre i pornografije ako cemo pravo jer je to jedina zabava koja mi je ostala.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.