Persijski zaliv: Ameri raspalili po brodiću

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene kada je američki bojni brod "preventivno" otvorio vatru na mali brod u Persijskom zalivu.
v252191p0.jpg


Brod američke ratne mornarice otvorio je danas vatru u blizini obale Ujedinjenih Arapskih
Emirata na jedan civilni brodić i tom prilikom je jedna osoba poginula, a tri su ranjene, saopšteno je u konzulatu SAD u Dubaiju.


Brodić na koji je pucano dugačak je samo devet metara i ima tri vanbrodska motora, a posle incidenta dotegljen je u jednu malu luku u Dubaiju, koju koriste ribari i jedriličari.

Iz brodića je izneto telo poginulog, a lekari Hitne pomoći odveli su trojicu ranjenih članova posade, da bi odmah potom plovilo bilo sklonjeno iz luke, prenosi AP.


Američki vojni brodovi svakodnevno se susreću sa iranskim brodovima u međunarodnim vodama u Persijskom zalivu bez ikakvih incidenata, ali gliseri Iranske revolucionarne garde su više puta prilazili veoma blizu američkim brodovima, prilikom incidenata koji su izazivali uzbunu u Vašingtonu, podseća AP.

Početkom 2008. godine, tadašnji američki predsednik Džordž Buš optužio je Iran za "provokativni čin" pošto je pet malih iranskih brodića kružilo oko američkog razarača Hoper.

U Persijskom zalivu su pojačane tenzije pošto je Iran prošle nedelje zapretio da će zatvoriti strateški Ormuški moreuz, put kojim prolazi petina svetske nafte, u znak odmazde zbog pooštravanja sankcija povodom nuklearnog programa Teherana, a SAD su nedavno pojačale svoje pomorsko prisustvo u Zalivu.
http://www.mondo.rs/s252191/Info/Svet/Persijski_zaliv-_Ameri_raspalili_po_brodicu.html

Нема захебанције са демокрацијом,
сила је то, млого су јаки......
 

Back
Top