Permanentni napadi na pravosudje

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
45.232
Rece Sead Spahovic advokat - kao uvod u promenu ustava.

Da li je moguce? Tako fina i nadasve postena grupacija na meti vlasti.

Zanimljivo je da advokat brani sudijsku struku pored predstavnika sudija

i to u drzavi cije pravosudje je ocenjeno kao korumpirano i nesposobno da vrsi funkciju u civiliyovanom drustvu.

Tacnije, Kolumbijsko pravosudje u srcu evrope.

Da li advokati i sudije treba da imaju iste interese u poslu kojim se bave?

Kad sudije i tuzioci prestanu da razmisljaju "sta i gde posle sudiluka i tuzilastva" i kada im bude sasvim izvesno da ih u advokaturi ne zele , onda ce , mozda , poceti "da se ozbiljno bave svojim poslom" ...!

Sve do tada ce "neko uvek moci da im kaze da paze sta i kako rade po predmetima , jerrr..." ...

Kad sudije i tuzioci prestanu da razmisljaju "sta i gde posle sudiluka i tuzilastva" i kada im bude sasvim izvesno da ih u advokaturi ne zele , onda ce , mozda , poceti "da se ozbiljno bave svojim poslom" ...!

Sve do tada ce "neko uvek moci da im kaze da paze sta i kako rade po predmetima , jerrr..." ...

Valjda bi to trebalo da bude neka drzavna kontrola, svakako ne advokatura....sto je izgleda malo pobrkano...

Svasta nesto je pobrkano u drzavi, pa mnogi sede tamo gde im nije mesto....advokatska struka nesto kao misli....

i sta da im kaze politikolog ili sociolog ili neki akademik? Da, gospodo vi ste u pravu, ali zakone stvara politika na osnovu

socioloskih studija i morala naroda....a vi bas i niste tu merodavni.:)

Ne mogu ni da zamislim da bih se pojavio kao strucnjak posle smenjivanja sa mesta javnog tuzioca, samo dokazuje da je smena bila ispravna

na takva mesta se postavljaju moralni ljudi, a ne neke zakrpe kriminalnih bandi.

...advokatska struka nesto kao misli....

Адвокатура је незаобилазна када је реч о законским решењима што се тиче правосуђа.У озбиљним правним системима ниједан закон о организацији и положају правосуђа се не доноси без сагласности адвокатуре.

Само у банана-републикама министри од 30-так година који никада нису ушли у судницу предлажу промене устава о којима се адвокатура изјаснила негативно.То нема нигде у свету.

Адвокатура је незаобилазна када је реч о законским решењима што се тиче правосуђа.У озбиљним правним системима ниједан закон о организацији и положају правосуђа се не доноси без сагласности адвокатуре.

Само у банана-републикама министри од 30-так година који никада нису ушли у судницу предлажу промене устава о којима се адвокатура изјаснила негативно.То нема нигде у свету.

Ima, kada se utvrdi da vrh advokature suruje sa mafijom i rukovodi pravosudjem. Lustracija ne funkcionise odavno nigde, a da ih hapsis ne mozes toliko gamadi da spakujes u zatvor i trece, advokati su sami krivi sto se ne bore za svoju struku nego za pare.

Uostalom, advokati rade za pare, pa nemaju nikakvu odgovornost za politiku osim kada se radi o tome da se oslobadjaju kriminalci ( za pare), a zatvaraju nevini, ( takodje za pare) i cetvrto, kolega, pravosudni sistem ( nezavisni) MORA DA SEDI NA MORALNOJ KLUPI, a advokatura ne mora.

E, ako se sudije i advokati podrzavaju onda tu nema ni drzave ni pravde, vec samo sile.

- - - - - - - - - -

Da bi bilo koji sudija i tuzilac bili nezavisni, nemaju prava da budu nemoralni, jer su tada presli granicu koja osporava pravednost.

Zamisli scenu, ulazis u sudnicu, a za stolom sede dva lika i nemas pojma koji je sudija.

Onda postupak vodi jedan, a drugi ga slusa i diktira zapisnicaru,
da bi u neko doba shvatio da onaj sto vodi postupak je u stvari, advokat suprotne strane.

Naravno, ovo je karikiran postupak, koji se realno dogadja samo gde je sud pomiren sa sudbinom,
a sudija jadnik koji vise nema ni dostojanstva, a o moralu i ne misli, tacnije, to se dogadja u Srbiji.

А ту контролу би требало да врши неко министарство, Влада, Председник или можда локални огранак СНС?

Pa ono valjda si u pravu, trebalo bi kontrolu da vrse trgovci drogom, ubice i moralne gromade iz osamdesetih.

Mozda oni koji su polozili zakletvu dok su radili protiv drzave? Te moralne gromade koje su bili clanovi DS 88. godine?

Onih 1000 Djindjicevih pametnih ljudi tacnije ljudi na pravim mestima, recimo masoni?

Ko bi po tebi trebalo da ih kontrolise?

Naravno, ovo je karikiran postupak, koji se realno dogadja samo gde je sud pomiren sa sudbinom,
a sudija jadnik koji vise nema ni dostojanstva, a o moralu i ne misli, tacnije, to se dogadja u Srbiji.

Да би се избегле такве ствари, судија мора да буде господин, са високим примањима и статусом који не може угрозити било који незадовољни адвокат, привредник, предузеће, министар или председник државе.

Овде људи хоће независне судије који раде за кикирики и које свако може повлачити по блату, чим му се не свиди нека његова/њена одлука и који иду на реизбор сваких неколико година.

- - - - - - - - - -

Pa ono valjda si u pravu, trebalo bi kontrolu da vrse trgovci drogom, ubice i moralne gromade iz osamdesetih.

Mozda oni koji su polozili zakletvu dok su radili protiv drzave? Te moralne gromade koje su bili clanovi DS 88. godine?

Onih 1000 Djindjicevih pametnih ljudi tacnije ljudi na pravim mestima, recimo masoni?

Најбоље би било да их све контролише Вучић а да му помаже Бата Гашић.

Уколико неки вансудски орган/личност контролише судије и њихове одлуке, онда судска власт више не постоји као посебна грана власти.У том случају, судови постају помоћни органи тог контролног органа, који контролише судове .На пример Председник државе или Министарство правде контролишу судове, и у том случају Председник или министар врше судску власт а судови му само помажу у томе.

Председник, Влада, министарство припадају извршној власти а посланици припадају законодавној власти.Функционери извршне или законодавне власти не могу вршити и судску власт, бар не у систему поделе власти.

Да би се то урадило, мора се променити комплетан друштвено-политички систем и усвојити принцип јединства власти.На пример, Председник државе врши извршну, законодавну и судску власт и он је онда и врховни судија који може мењати судске одлуке.То је право некада припадало краљевима.

Poslednja izmena:

Andrej Vučić,čim mu izrade novu ličnu kartu

Да би се избегле такве ствари, судија мора да буде господин, са високим примањима и статусом који не може угрозити било који незадовољни адвокат, привредник, предузеће, министар или председник државе.

Овде људи хоће независне судије који раде за кикирики и које свако може повлачити по блату, чим му се не свиди нека његова/њена одлука и који иду на реизбор сваких неколико година.

- - - - - - - - - -

Најбоље би било да их све контролише Вучић а да му помаже Бата Гашић.

Po meni svakako neko kome je narod dao poverenje da sastavi drzavu ili je tebi ovakva drzava dobra?
Pravosudje maksimalno? Pravosudje na koje treba da se ugledaju drugi?

Vidis meni nece suditi korumpirani nemoralni sudija. A mnogima sam video ledja i pomogao da se udalje.

Ja razumem vas kriminalce, najbolje je kada mozes da platis advokatu da ti opere prljavstinu s ruku i da niko ne zna da si ubijao i krao, ali meni to nije normalno pravosudje.

Po meni svakako neko kome je narod dao poverenje da sastavi drzavu ili je tebi ovakva drzava dobra?

Vidis meni nece suditi korumpirani nemoralni sudija. A mnogima sam video ledja i pomogao da se udalje.

Ja razumem vas kriminalce, najbolje je kada mozes da platis advokatu da ti opere prljavstinu s ruku i da niko ne zna da si ubijao i krao, ali meni to nije normalno pravosudje.

Najbolje je da vlastodršci,ogrezli u kriminalu,kontrolišu pravosuđe.Tako nećemo doći u situaciju da neki "čestiti" državni funkcioner iz vladajuće stranke,ili neki krimosi koje kontroliše vlast odu na izdržavanje dugogodišnjih kazni.Osuđivani će biti samo nepodobni,koji smetaju poretku

Procitaj ko je sead spahovic i pitaj ljude o njemu, znaces kakvo je bilo pravosudje u to vreme.

Drugo, Vucic vam ne silazi sa jezika, a od njega ocekujete da imate drzavu, pa kako?

Da zamoli sudije vrhovnog suda da smenjuju korumpirane sudije i tuzioce?

Slazem se da bi to bilo civilizacijski ispravno, ali se ovde radi o necivilizovanim ljudima na mestima

sa kojih gaze narod.

- - - - - - - - - -

Radi se o kriminalcima na mestima gde se vidi drzava. O bandi kriminalaca koje treba uterati u zakonske okvire,

jer ne mozes da ih pohapsis ili pobijes, nego kao stoku da uteras u tor, da radi svoj posao.

Imate primer Izvrsitelja, das mu okvir zakonski da privatno sprovede izvrsenje,

on uzme vlast u svoje ruke i maltretira narod, otima i pljacka. Onda drzava

mora da menja zakon i tacno mu propise postupak, jer ne moze da ga uci ono sto

nije naucio kuci i na fakultetu, od oca krimosa i majke seljanke.

- - - - - - - - - -

Ko ima ikakva očekivanja od Vučića,nakon svega prikazanog,treba da poseti psihologa,ili čak i psihijatra

Po tvojoj opterecenosti njime, veruj mi da bi trebalo da se posvetis sebi, malo.

Mislim, ako nista ne ocekujes od njega, sto ga prozivas? Iz ljubavi? Patis ako mu ime ne cujes ili vidis napisano? :)

Треба да их контролишу грађани кроз учешће у суђењима(поротници), адвокати кроз писање жалби,јавни тужиоци улагањем жалби у кривичном поступку, другостепени и трећестепени судови.

Po tvojoj opterecenosti njime, veruj mi da bi trebalo da se posvetis sebi, malo.

Samo sam napisao da ne mogu imati nikakva očekivanja od dotičnog,jer se dokazao kao nesposoban i kao neko ko se ne pridržava zakona zarad lične koristi.Svaki čovek,koji ima bar zrno patriotizma u sebi će reći isto,jer se ne radi o polupanom Simi iz komšiluka,nego o čoveku na čelu države.Tvoja potreba da ga zaštitiš je već za proučavanje

Треба да их контролишу грађани кроз учешће у суђењима(поротници), адвокати кроз писање жалби,јавни тужиоци улагањем жалби у кривичном поступку, другостепени и трећестепени судови.

Gradjani? Fino, nego koji gradjani? ko te gradjane postavlja za porotnike?
Advokati? Aham, o tome sam vec napisao, interes drzave i advokata nije isti, zar ne?
advokat radi za pare i iz straha od kriminala, oni mogu samo da kontrolisu, ako je kriminalcu ugrozeno neko pravo,
ali ne i ako je zakon povredjen, pa umesto zike na robiju ide Pera.
Javni tuzioci? Takodje imaju suprotan interes nego sud, imas sadasnji primer, tuzioci pritvaraju ako samo posumnjaju u neki scenario
ili im je neko stao na zulj, posle drzava placa sto su kriminalci bili u zatvoru, kada ih advokat oslobodi preko korumpiranog sudije.
Ova je zbog takvih tuzioca duzna mnogim kriminalcima para i para, pa se snalazi da smanji te dugove.

Visi sudovi na koje dolaze iz osnovnih sudova jer im niko nije nasao oborene presude, a nije ih nasao jer ih niko nije ni video posle obaranja.
Jednostavno nema kontrole ili tacnije samo kriminalci preko advokata kontrolisu sta rade sudije i to jAVLJAJU DALJE.
sUDIJE POSTAVLJA LOKALNA SREDINA gde vladaju kriminalci preko advokata.

Samo sam napisao da ne mogu imati nikakva očekivanja od dotičnog,jer se dokazao kao nesposoban i kao neko ko se ne pridržava zakona zarad lične koristi.Svaki čovek,koji ima bar zrno patriotizma u sebi će reći isto,jer se ne radi o polupanom Simi iz komšiluka,nego o čoveku na čelu države.Tvoja potreba da ga zaštitiš je već za proučavanje

Sa ovim se slazem, narocito ako u licnu korist racunas glavu. I ja sada mislim da se pravosudju tolerise kriminal iz razloga opstanka, jer kada bi sve tuzioce i sudije koji su kriminalci smenio, cak i da ih ne zatvara, ubili bi ga za mesec dana, ali je sam svoju glavu stavio na panj kada se kandidovao za predsednika vlade, a odatle je pobegao na mesto predsednika i postavio anu brnabic i jos uvek se plase kriminalaca, jer ocigledno da nista nije promenjeno na tom polju.

Gradjani? Fino, nego koji gradjani? ko te gradjane postavlja za porotnike?
Advokati? Aham, o tome sam vec napisao, interes drzave i advokata nije isti, zar ne?
advokat radi za pare i iz straha od kriminala, oni mogu samo da kontrolisu, ako je kriminalcu ugrozeno neko pravo,
ali ne i ako je zakon povredjen, pa umesto zike na robiju ide Pera.
Javni tuzioci? Takodje imaju suprotan interes nego sud, imas sadasnji primer, tuzioci pritvaraju ako samo posumnjaju u neki scenario
ili im je neko stao na zulj, posle drzava placa sto su kriminalci bili u zatvoru, kada ih advokat oslobodi preko korumpiranog sudije.
Ova je zbog takvih tuzioca duzna mnogim kriminalcima para i para, pa se snalazi da smanji te dugove.

Visi sudovi na koje dolaze iz osnovnih sudova jer im niko nije nasao oborene presude, a nije ih nasao jer ih niko nije ni video posle obaranja.
Jednostavno nema kontrole ili tacnije samo kriminalci preko advokata kontrolisu sta rade sudije i to jAVLJAJU DALJE.
sUDIJE POSTAVLJA LOKALNA SREDINA gde vladaju kriminalci preko advokata.

Много гледаш филмове и читаш таблоиде.

Што се ти бавиш правосуђем, када не знаш ништа о томе?

Адвокати не постављају судије, не знам где си то чуо/прочитао.Судије бира Високи савет судства састављен од судија, 1 професора правног факултета, 1 адвоката, министра правде, председника скупштинског одбора за правосуђе.Нове судије бира скупштина по предлогу Високог савета.Локална средина нема ништа са тим.

Адвокати нису само браниоци криминалаца, већ и заступници оних који су оштећени кривичним делом, пуномоћници странака у парницама, ванпарницама, извршењима.

90% адвоката уопште не заступа неке тешке криминалце.Таквих предмета има релативно мало(можда 1-2 % у односу на укупан број предмета), адвоката у Србији има преко 8 000, и већина адвоката се претежно бави парницама, ванпарницама, извршењима, лакшим кривичним делима(из надлежности основног суда) , прекршајним мпоступцима.

На пример, у Србији се деси око 100 убистава годишње, и то је занемарљив број предмета за 8000 адвокатских канцеларија у Србији.

Адвокати нису неки клан са јединственим циљем и наступом у судским поступцима.Адвокати су међусобно супростављени у судским поступцима и имају различите интересе у погледу исхода судског поступка.

Poslednja izmena:
Sa ovim se slazem, narocito ako u licnu korist racunas glavu. I ja sada mislim da se pravosudju tolerise kriminal iz razloga opstanka, jer kada bi sve tuzioce i sudije koji su kriminalci smenio, cak i da ih ne zatvara, ubili bi ga za mesec dana, ali je sam svoju glavu stavio na panj kada se kandidovao za predsednika vlade, a odatle je pobegao na mesto predsednika i postavio anu brnabic i jos uvek se plase kriminalaca, jer ocigledno da nista nije promenjeno na tom polju.

U ličnu korist ubrajam ogroman novac izvučen iz budžeta kroz nameštene tendere,te razne malverzacije.Ne raste kuća u Jajincima i vinski podrum sam od sebe.Ni vila na Kipru nije poklon zaluđenog fana lika i dela predsednika.Takođe,smatram da se ekipica sa vlasti ne plaši kriminalaca.Ona ih je i stvorila i dala im službene legitimacije.Tako to funkcioniše kod nas od .'80.-ih,samo se gazde menjaju.Trenutno se gazde nalaze na Kosov i diluju koku,a Vučić,Ana i ostali rade za njih.Pohapšeni su krimosi stare garniture,a na ulice pušteni novi.Dileri koji rade za vlast,koja opet radi za šitarske klanove.

Да би било ко контролисао одлуке и рад судова, он/она мора бити бар једнако стручан и упућен у предмет као и судија/судије чији се рад контролише.Не може лекар или грађевинац контролисати рад судија.
Тај контролни орган мора добити целокупне списе и омогућити странкама и њиховим адвокатима да се изјасне на пресуду, шта јој замерају, шта мисле где је суд погрешио итд.

То већ постоји и то се зове другостепени судски поступак.Друге судије контролишу судије, тако што одлучују по жалбама.На врху те пирамиде стоји Врховни касациони суд који контролише рад свих судова.

То се може посматрати и на други начин.Није се криминалац извукао него је ослобођен невин човек, захваљујући адекватној правној помоћи коју је добио од адвоката.

Једино је у Србији то нешто лоше.

Back