ПЕРИЋ: ВРЕМЕ ЗА УКИДАЊЕ ОВАКВЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БиХ

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
:rtfm:

САРАЈЕВО – Председник Клуба хрватског народа у Дому народа парламента Федерације БиХ Јосип Перић изјавио је да је време за укидање „овакве Федерације БиХ”, пренели су сарајевски медији.
Он је рекао да у прилог томе говори последњи потез бошњачких министара у федералној влади, који су показали да је њихова досадашња политика била усмерана на „миноризирање Хрвата”, како би они били протерани из тог ентитета.
Перић је потврдио да је постигао сагласност са председником Дома народа федералног парламента Степаном Крешићем за одржавање састанка свих хрватских политичких представника, на коме ће бити дефинисана нова политика у ФБиХ, како би се видело ко је заиста искрено опредељен за заштиту хрватских националних интереса.
Перић, који је потпредседник странке „ХСП Ђапић - Јуришић” и посланик у Скупштини Ливањског кантона, сматра да Хрвати немају стратегију, те да је након иступања хрватских министара из Владе ФБиХ потребно конкретно дефинисати нову хрватску политичку стратегију у том ентитету.
Он је, за „Дневни лист”, оценио да ће се након састанка представника свих хрватских странака напокон показати ко је за заштиту хрватских националних интереса, а ко је до сада „трговао” са СДА, што се на крају „обило о главу” Хрватима.
:dash:Дошло време да и ја подржавам предлоге Хрвата из БиХ.:per:
http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/index.1.sr.html
 

Back
Top