"Pere" li vas paranoja?

Da li vam se cini da vas prate, uhode, proganjaju, da zele da vam pokvare posao, bracnu i porodicnu idilu, da vam napakoste ili nastete na bilo koji nacin? Koliko su takva razmisljanja bila/jesu utemeljena nakon sto ste otkrili istinu? Ili, da li ste ikada resili takav slucaj u svom zivotu ili je to uvek bio plod vase maste i odredjenih psihickih potreba u datom trenutku? Da li vam se pomenuto ikada desilo kao rezultat medicinske terapije ili koristenja halucogenih supstanci, pa je bilo kratkotrajno?
Jednom recju, je l ste ponekad vise ili manje skloni paranoji? :malav:

PS. SVAKA SLICNOST SA DRUGIM TEMAMA ILI OSOBAMA SA OVOG FORUMA JE PLOD VASE FIKCIJE. Paranoicne :malav:
pa izvini, kod mene to nije paranoja, nego realnost:rtfm:
nisam ja kriva sto sam ultra mega giga opasna riba koja svojim postojanjem ugrozava ine osobe, pa onda proveravaju njen zivot i to sve..:eek:
no, osim sto sam ultra mega giga pomenuto i to sve, ja sam i jedno skromkno stvorenje koje mirno i dostojanstveno istrpi sve to rovarenje..:p

...verujem da zavisi ko gde zivi...u velikom gradu tesko da je bilo ko previse interesantan dok bi ti isti ljudi u varosici, sa ljudima upucenim jedni na druge, bili povod za govorancije i spletke...staro pravilo da su male sredine divne a velike ostre u mom slucaju uopste ne vazi...

ma ista seljana
nema zgrade gde ne radi špijunka
ja sam živeo 9 meseci u zgradi misleći da se ni sa kim ne poznajem
kad ono izbojali mi svakog koji je ušao, i one što sam ja preskočio u brojanju :mrgreen:

Da li vam se cini da vas prate, uhode, proganjaju, da zele da vam pokvare posao, bracnu i porodicnu idilu, da vam napakoste ili nastete na bilo koji nacin? Koliko su takva razmisljanja bila/jesu utemeljena nakon sto ste otkrili istinu? Ili, da li ste ikada resili takav slucaj u svom zivotu ili je to uvek bio plod vase maste i odredjenih psihickih potreba u datom trenutku? Da li vam se pomenuto ikada desilo kao rezultat medicinske terapije ili koristenja halucogenih supstanci, pa je bilo kratkotrajno?

PS. SVAKA SLICNOST SA DRUGIM TEMAMA ILI OSOBAMA SA OVOG FORUMA JE PLOD VASE FIKCIJE. Paranoicne :malav:
U tom sam smislu potpuno neinteresantna ljudima, kao ustalom i za mnoge druge stvari, :sad2: a kamoli za uhodjenje, proganjanje... Ali u manjim sredinama gde su ljudi upuceni u detalje iz svacijag zivota, sto postojece, sto nepostojece, vrlo lako se mozes naci na meti ljudi koji nisu zlonamerni, ali drze za sebe da su jako pronicljivi, iz nekog razloga vole da znaju sve o svakome, i tako iskonstruisu price da ne mozes da verujes ko se bavio tvojim likom i delom, koji je uzgred budi receno dosadan da dosadniji ne moze da bude, i kako je uopste dosao do tebe i na sta je sve to izaslo. Ali tu obicno nema bas nicega licnog, jednostavno si i ti dosao na red u njihovoj dokolici.

Jednom sam cak zatekla i neke crnomagijske zezalice okacene na nasa vrata, ne znam kom clanu porodice je bilo namenjeno, mozda i svima nama, ali mi je vece cudo bilo sto je neko ulozio prilicno svog vremena da bi napravio sve one zezalice, dosao u pola noci i okacio krisom na vrata, nego sto neko danas jos nade ulaze u crnu i ostale magije. Jednostavno ima takvih ljudi, mozda i ne misle nikom lose, koliko vole da se nesto pitaju, da odlucuju o nekome. Bio ti pod terapijom ili ne, u manjim mestima nema cega nema... :neutral:

ne
nikada nisma imala osecaj da meni konkretno neko zeli zlo
ima zlobnih ljudi, ali nesto im nisam bila na meti
valjda i nemam nista na cemu bi mi neko zavideo i proganjao me

Nisam sklona. Dosta mi je pravih problema. Jos treba da ih izmisljam...

imo sam jednog kolegu koji je utripovo da ga prati debe....tolko je utripovo da je otišo na more i vratio se posle dva dana
to je bila inicijalna kapsla da ga nadređeni pošalju na vanredni pregled kod psihijatra i nedvojbeno mu je ustanovljen neki hard core F...neam pojma koji, al baš opasan F...tolko opasan da su ga na kraju poslali u penziju da ne bi nekog ubio

Pa dobro, šta fali ružičastim slončićima koji pevaju i prate ljude nakon druge boce šampanjca?

Mislim da su tripovi generalno flasteri. Pa ga lepiš gde te boli. Ženske persone koje su usamljene umišljaju da se na njih pali svako muško koje je iole ljubaznije i kulturnije prema njima. Ako im dekica na pijaci snizi cenu jabuka, e i on se loži na njih garant! Muški primerci u "Veliki Hebač ponovo jaše" filmu su uuuubeđeni u nenadmašivu performansu koju izvode u krevetu i niko ih ne može ubediti u suprotno. A lokalne udavače koje upecaju soma kapitalca izmišljaju tračeve o sebi ne bi li som tj. ulov i dalje delovao kapitalno. Zamisli kada bi se ispostavilo da je u pitanju obična girica:sad2:

Back