Quantcast

Percepcija drugih stvarnosti

Valeria

Elita
Poruka
20.162
Znači, i on sad primećuje?
Sećam se kad si prošli put pričala o tome..
Ali iskreno, nisam pametna koga zvati i šta preduzeti. Zvanje kojekakvih stručnjaka uglavnom uzrokuje samo još veće probleme (da ne spominjem da prazni džepove).
 

_Ata_

Iskusan
Poruka
6.344
Primećuje. Samo je ćutao o tome. A i , veruj mi, postaje nemoguće ne primetiti.
Znaš šta je čudno, najčudnije od svega? Kuća je 300 kvadrata, tri porodice žive u njoj. Mi živimo u stanu, napravljenom u potkrovlju, od nekih 45 kvadrata. I samo se kod nas to dešava, u ostalom delu kuće ne! :confused: Baš smo obratili pažnju, ma samo kod nas. Dobro, ne možemo noću ići po kući i gledati u tudjim sobama, kuhinjama i kupatilima da li se nešto neobično dogadja, naravno. Ali ono što vidimo - ne.
Isto tako, uprkos kojekakvim stereotipima, najredje se dogadja noću. Najčešće ujutru rano, ili poslepodne. Predveće ponekad.
Eto, nije da nam smeta, navikli smo se. Zezamo se da imamo Kaspera :lol: Ali čovek se pita... :think:
 

loki74

Ističe se
Poruka
2.380
Nisam sigurna da ovo spada u ovu temu... no dobro.
Odavno sam pisala o "podstanaru", da ga tako nazovem. Možda se neko i seća, možda i ne. Baš ono - opažanje krajičkom oka i slično. Bilo je i čaša naprslih preko noći, a da ih niko od nas ni pipnuo nije... Pa sam se pitala jesam li ... hmmm... previše maštovita, išla i kod očnog da proverim dioptriju... pa sam mislila da mi se svetlost tako prelama preko ruba naočara... Muž skeptik, računala sam, šta mi vredi da sa njim pričam o tome... dok jednog dana nismo zaista i poveli razgovor o tome, tj. ja sam krenula da pričam, a on je ćutao. Do jednog trenutka, kada je samo rekao - znam! Šok za mene - pa što ćutiš, čovče, što me puštaš da mislim da sam jedina blesava, kad nas je dvoje? :lol:
Onda sam počela da se prisećam njegovih pojava, da samo stane i ukoči se, gleda u jednu tačku par sekundi i osluškuje, pa na moj upitni pogled samo kaže - ma, istripovao sam se. Sada razgovaramo o tome. Kada se desi da imamo o čemu. A dešava se sve češće. Uz sav rizik da mi se neko ovde nasmeje, podsmeva, zbija šale... senke na zidu, apsolutno ne možemo da im nadjemo poreklo, nema tog predmeta u kući koji pravi takvu senku. Pa obrisi nekog kretanja na terasi. Prvo smo mislili da vetar pomera raširen veš ( nesumnjivo, desi se i to ), ali desi se i kada veša nema na terasi. Zalazim u stereotipe i mitove, ali eb' ga, dešava se - iznenadni nalet hladnog vazduha u zatvorenoj sobi. Hladno, ljudi, naježimo se sasvim, a stolarija lepo dihtuje, ne duva ni od kuda... :think:Ima toga još, ali pokušavamo da mu nadjemo neko realno objašnjenje.
I pitam se, sve vreme se pitam... ajd' ja, inače sam sklona poverovati u neke stvari u koje većina nije, ali muž mi je do juče bio skeptik, da većeg nije bilo na planeti. Nije se promenio pod mojim uticajem, nikako, jer o tome nismo ni pričali. Jednostavno je primetio.
Šta dalje? :confused: Da li preduzeti bilo šta? Ili jednostavno zanemarivati i živeti kao i obično? Posetiti popa, psihijatra, ili nekog trećeg? Ne bih ni sada pisala o tome, ali noćas smo se smrzli, odjednom. Vatra pucketa u peći, ma ne može se više založiti, a hladnoća struji kroz sobu neverovatno. U dečijoj sobi prijatno, temperatura kao i obično, a mi se u našoj sobi ( naša spavaća, dnevna, trpezarija, deo i kuhinja, sve je odjednom, jer nemamo prostora ) smrzli kao da je otvoren prozor. Ne samo da je hladno, nego struji. Proveravali smo prozore, vrata, ma sve dihtuje, ložili peć, ali jedno sat vremena je trajala hladnoća, kao da smo napolju.
Rekoh, uz sav rizik da neko krene da zbija šale, ja ovo ispričah. I ne znam šta preduzeti. I da li nešto preduzeti, jer sasvim nam je ok i ovako. Osim kada se posmrzavamo kao štenci na snegu ;)
Ma samo će zlonamerni se rugati. Ne isključujem natprirodno, mada ne volim da ga tako zovem. Ipak, ja bih prvo pokušao potražiti neko racionalno objašnjenje. Možda postoji mogućnost da i u istom objektu bude različita temperatura, ili strujanja vazduha. Recimo moja soba je hladnija od centralne sobe, valjda je bliža tom spoljnjem zidu, i kako god se greje, uvek je za nijansu hladnija. Mislim banalan primer, ali čisto pokušavam te navesti na neki trag. Neobjašnjive igre svetlosti i senke, naizgled neobjašnjive, takođe mogu imati sasvim racionalno objašnjenje. Imaj na umu da čovek , koliko god bio skeptik i racionalac, u svojoj prirodi u podsvesti, ima tu želju za natprirodnim i tajanstvenim, i nesvesno će želeti da time nešto objasni. Opet, kažem, ne pametujem, nemoj me pogrešno shvatiti. Što se tiče psihologa, ne mislim da ti nešto fali pa će ti on pomoći, a popove nešto generalno ne mirišem... ne znam, poznajem ljude koji su imali ( ili mislili da su imali ) iskustva sa natprirodnim, i ne mogu da tvrdim ni da govore istinu, ni da su im se čula prevarila. Ne znam.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.