PepsiCo debitovala novi dizajn za Rockstar Energy pića

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.508
Rockstar_Energy_New_Design_02_thumb.jpg

PepsiCo je kupio Rockstar Energy Beverages u sklopu napora kompanije da proširi svoje prisustvo u globalnoj, brzorastućem energetskom kategoriji. Sada brend uvodi nova kreativna, sveža pakovanja, okrenuta digitalnim komponentama i inovacijom ukusa. Novo globalno vizuelno osvežavanje vizuelnog identiteta širom portfolija kreirala je potpuno in-house ekipa Kompanije PepsiCo's Global Design.

Novi identitet ponovo se poziva na logotip ikonične zvezde ali da bude moderniji, bezvremeniji i primamljiviji, a tim je evoluirao paletu boja od primarne žute i crne do povišene metalik palete zlatne i crne boje kako bi povećao očekivanje kvaliteta i privlačnost.

Opširnije: https://www.dexigner.com/news/33549

Sa moje strane sve pohvale za Pepsi po pitanju svih kampanja i redizajna poslednjih desetak godina. Prvo su počeli sa redizajnom logotipa, pa zatim svih ambalaža. To je sve praćeno odličnim ukusima, a najbitnije je da su na svakom polju pobedili Koka kolu. Uradili su tako moderno sve, tako drugačije, dok je Koka Kola izašla sa nekim logotipm sa autlajnom na nivou malog Perice koji radi u Korelu, strašno. A ukusi ni približni Pepsi-jevim.

mislim da oni moraju da se drže standarda. Zna se tačno recept.
Nije tako, svako tržište ima neki svoj ukus, jer se masa za izradu ne pravi na jednom mestu. Recimo Koka Kola u Grčkoj je daleko lepša nego domaća. Kao što je Sprite bolji tamo, a još su naši krenuli da prave sam oovaj obični sa šećerom, nema dijetalnog (mislim da Grci prave sa 30% manje šećera).
Grčku uzimam kao reper, jer je i naša Koka kola deo Coca Cola Hellenic (HBC).

Jel si testirao ili onako po ukusu ?

Pa posto imam priliku da je svaki dan pijem, u pocetku sam osetio ogromnu razliku izmedju nase Cole i Americke/Kanadske i zacudio sam se kako to da posle Americke Cole mi po zubima ne ostaje secer ili sta god "lepljivo" bilo u njoj, po zubima, dok posle nase Cole ostaje taj lepljivi trag na zubima i neki odvratan "post zadah" u ustima... Kanadska je preslikana Americka... Ove druge Cole po svetu koje sam probao po Juznoj Americi i AUS NZ, su opet bolje od nase (nema tog slatkog i lepljivog ukusa ostataka), ali u odnosu na Americku su nula..

Americka, po meni a i po drugarima koji su isto pili Americku i nasu naravno, misljenja su ista... Americka Cola je vise gazirana nego nasa, bukvalno ti isprzi i istopi jezik kad je pijes, a moze da stoji i dva dana otvorena u frizideru,a da ne izlapi.... sto za nasu ne bih garantovao...

isti je slucaj i sa Pepsi ;)

Recept se zna,ali standardi i sastojci bas i ne.... kao i sa kuvanjem: recept za Secuansku piletinu je isti i kod nas i u Kini,samo tamo je sa jos 50+ zacina i ljuca,a kod nas nema ni Lod ljutog,a o zacinima da ne pricam ;)
ja sam iznenadyen i uvredyen , haha...

Ne pijem koka kolu. Gledam na internetu da američka ima 39g. šećera po konzervi, a naša 35g.
Prilažem materijalni dokaz
Coca-Cola, 35 pk./12 oz. cans - BJs WholeSale Club

C08515c-500x500.jpg

Mora da je u pitanju različita vrsta šećera. Nisu svi šećeri isti! Neki su slađi.
Sa tim u vezi, verovatno je naš šećer slađi pa su manje stavili. Inače, obe imaju skoro istu kaloričnu vrednost)

evo sa vikipedije (engleski, ali može da se razume o čemu se radi)

Sweetness of various compounds
NameType of compoundSweetness
LactoseDisaccharide0.16
MaltoseDisaccharide0.33 – 0.45
SorbitolPolyalcohol0.6
GlucoseMonosaccharide0.74 – 0.8
SucroseDisaccharide1.00 (reference)
FructoseMonosaccharide1.17 – 1.75
Sodium cyclamateSulfonate26
Steviol glycosideGlycoside40 – 300
AspartameDipeptide methyl ester180 – 250
Acesulfame potassiumOxathiazinone dioxide200
Sodium saccharinSulfonyl300 – 675
SucraloseModified disaccharide600
ThaumatinProtein2000
LugdunameGuanidine300,000 (estimated)

ja sam iznenadjem i uvredjen , haha...

Ne pijem koka kolu. Gledam na internetu da američka ima 39g. šećera po konzervi, a naša 35g.
Prilažem materijalni dokaz
Coca-Cola, 35 pk./12 oz. cans - BJs WholeSale Club

Pogledajte prilog 881241

Mora da je u pitanju različita vrsta šećera. Nisu svi šećeri isti! Neki su slađi.
Mito pronadji mi ako ti nije tesko da li je Hell gori od Gugija aka Guarane sa mlave.

U stvari ne, ja uvek gledam u bolji dizajna, ali i i bolji kvalitet pića, a u oba slučaja je Pepsi pobedio. A nije da su smeće od pića, ništa veće od bilo kog soka koji nije 100% bez šećera (oni imaju istu kočininu, ali fruktoze iz voća).
Koka Kola je primer kako se ne radi, taj tanki crveni autlajn na slovima preko žuto-crvene pozadine je nešto na čemu bi svaki đak srednje dizajnerske dobio 1. Da ne idemo na neke više škole.

U stvari ne, ja uvek gledam u bolji dizajna, ali i i bolji kvalitet pića, a u oba slučaja je Pepsi pobedio. A nije da su smeće od pića, ništa veće od bilo kog soka koji nije 100% bez šećera (oni imaju istu kočininu, ali fruktoze iz voća).
Koka Kola je primer kako se ne radi, taj tanki crveni autlajn na slovima preko žuto-crvene pozadine je nešto na čemu bi svaki đak srednje dizajnerske dobio 1. Da ne idemo na neke više škole.
Ti gledas to iz perspektive dizajnera.:)
Pepsi je neprimetan pored ove flase Koka-Kole. Jos zamisli takvih deset jednu do druge. K'o saobracajni znak vriste. Ne verujem da Koka-Kola ima lose dizajnere i da je to uradjeno bzvz tek tako. Sve je to smisljeno pazljivo.

Kvalitet pica je los u oba slucaja. Ja bih njima zakonom naredila da kao na cigaretama napisu upozorenje koliko secera ima. Zlo.

Pepsi je neprimetan pored ove flase Koka-Kole. Jos zamisli takvih deset jednu do druge. K'o saobracajni znak vriste. Ne verujem da Koka-Kola ima lose dizajnere i da je to uradjeno bzvz tek tako. Sve je to smisljeno pazljivo.

Kvalitet pica je los u oba slucaja. Ja bih njima zakonom naredila da kao na cigaretama napisu upozorenje koliko secera ima. Zlo.
A zamisli one koji zderu sa pepsi ili koka kolom jos i cokoladu od 100 ili 200gr :eek:

A zamisli one koji zderu sa pepsi ili koka kolom jos i cokoladu od 100 ili 200gr :eek:
Jedna od najbizarnijih reklama koju sam videla je devojka na trcanju koja onako oznojana i zedna uzme da popije Koka-kolu.

Nikad nisam videla u zivotu nekog ko bi to uradio. Bolje samog sebe da popi**** nego da nakon tog truda sebe zalijes tim zlom.

Daleko od toga, po pitanju idzajna ih je Pepsi pobedio u poslednjih 4-5 godina. A što se tiče šećera, imaš i jedna i druge bez šećera, pa ko voli nek izvoli. Sa druge strane, recimo Šveps ima više šećera nego ova dva pića koje se kreču oko 10 g/100ml, oni obojeni "sokovi" u plastičnim flašama se uglavnom kreću oko 13 g/100ml. Sokovi označeni kao "nektar" svi imaju gomilu dodatog šećera. Od svega što možemo da kupimo i popijemo, verovbatno je najgora Cedevita (i slični proizovdi) koji imaju užasno puno šećera.

Daleko od toga, po pitanju idzajna ih je Pepsi pobedio u poslednjih 4-5 godina. A što se tiče šećera, imaš i jedna i druge bez šećera, pa ko voli nek izvoli. Sa druge strane, recimo Šveps ima više šećera nego ova dva pića koje se kreču oko 10 g/100ml, oni obojeni "sokovi" u plastičnim flašama se uglavnom kreću oko 13 g/100ml. Sokovi označeni kao "nektar" svi imaju gomilu dodatog šećera. Od svega što možemo da kupimo i popijemo, verovbatno je najgora Cedevita (i slični proizovdi) koji imaju užasno puno šećera.
Ja pijem iskljucivo vodu. Nikakve sokove.

Slazem se sto se samog dizajna tice i meni je Pepsi bolji.

Back