Peoblem sa nadimanjem stomaka

Holy1

Ističe se
Poruka
2.596
Dobar dan.

Primetio sam da često puta nakon konzumiranja mnogih namirnica imam nadimanje u stomaku, to me jako nervira. Tipa sinoc sam vecerao picu oko 19:00h (to nije kasno) i celu noc sam ispustao golubove i evo celo jutro sada, sigurno nekad znam i preko 30-40 puta da ispustim goluba u toku noci.. Najgore je sto imma problem sa vecinom hrane je tako..

Zbog cega je to i kako da promenim to?

Dobar dan.

Primetio sam da često puta nakon konzumiranja mnogih namirnica imam nadimanje u stomaku, to me jako nervira. Tipa sinoc sam vecerao picu oko 19:00h (to nije kasno) i celu noc sam ispustao golubove i evo celo jutro sada, sigurno nekad znam i preko 30-40 puta da ispustim goluba u toku noci.. Najgore je sto imma problem sa vecinom hrane je tako..

Zbog cega je to i kako da promenim to?
velika verovatnoca da je zbog intolerancije na odredjenu vrstu hrane
ako si jeo picu, onda ti je gasove najverovatnije napravio sir
osim ako u toku dana nisi jeo nesto drugo od cega si mogao da dobijes gasove isto
mleko i mlecni proizvodi npr hoce da izazovu gasove, zitarice isto, kupusasto povrce..
mozes da uradis test na intoleranciju ili da sam obratis paznju na to sta ti pravi gasove
tu hranu ukini na neko vreme jer ti je organizam prezasicen ili smanji kolicinu koju unosis..ili je unosi redje

velika verovatnoca da je zbog intolerancije na odredjenu vrstu hrane
ako si jeo picu, onda ti je gasove najverovatnije napravio sir
osim ako u toku dana nisi jeo nesto drugo od cega si mogao da dobijes gasove isto
mleko i mlecni proizvodi npr hoce da izazovu gasove, zitarice isto, kupusasto povrce..
mozes da uradis test na intoleranciju ili da sam obratis paznju na to sta ti pravi gasove
tu hranu ukini na neko vreme jer ti je organizam prezasicen ili smanji kolicinu koju unosis..ili je unosi redje
hvala ti, mozda je u pitanju mleko, mlečni proizvodi i jogurt. To mi je navika od malena..

jogurt zbog gljivica nece da ti izazove kao prevreli sir ili slatko mleko
i ovo sto kaze georgije, kefir isto mozes da nastavis
a za mleka, predji na bilja neko vreme - soja, badem, kokosovo..i testo nemoj da jedes sveze, nego samo tostiran hleb
E sinoć mislim da je pica bila nedopečena, odnosno tesno je bilo malko svežije. A primetio sam kad god jedem picu da imam taj problem. Pokisavam zdravo da se hranim al u skladu s mogucnostima i vremenom. Juce ceo dan radio i onda kao jd na bezinu cu picu pojesti jer se najbrze sprema..

E sinoć mislim da je pica bila nedopečena, odnosno tesno je bilo malko svežije. A primetio sam kad god jedem picu da imam taj problem. Pokisavam zdravo da se hranim al u skladu s mogucnostima i vremenom. Juce ceo dan radio i onda kao jd na bezinu cu picu pojesti jer se najbrze sprema..
bolje pojedi neko meso sa rostilja sa cinijom salate
a testo ne mora da bude nedopeceno, dovoljno je sto ima aktivnog kvasca u sebi da odreagujes sa nadimanjem

Uradi test na helikobakter pilori. Izdisajni ili iz krvi. Kao neku prvu meru.

Druga mera, sta radis posle jela. Nemoj da lezis i nemoj da jedes lezeci. Jedno 2 sata posle jela provedi u uspravnom polozaju, moze i sedenje za racunarom.

Treca mera je promena ishrane.

I na kraju ako nista ne pomogne, a to ti bas smeta odlazak kod gastroenterologa.

Generalno izbaci brasno i mlecne proizvode. Nije toliko tesko, a sa zdravijom ishranom bolje ces se osecati. Ako pojedes lupam 150g belog mesa i pirinac mnogo lakse ces to probaviti, a posle pice i slicnih gluposti ti treba sat dva da se vratis na normalno stanje.

Back