Penzionerka otišla u Italiju da zaradi, preživela pakao!

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Mirjana K. iz Kragujevca jedna je od mnogih penzionerki koja od državnih nadležnosti nije uspevala da spoji kraj sa krajem. Zbog toga je odlučila da u zrelim godinama potraži dodatni posao preko granice. Tamo ju je, međutim, dočekala takva strahota kakvu nije mogla da zamisli ni u najcrnjim snovima.

- Mnoge Požarevljanke i Kragujevčanke rade po Italiji kao domaćice, čuvaju ostarele Italijane, kuvaju, čiste, peru i zarade za život. I ja sam želela to da probam, jer nisam imala šta da izgubim, ionako sam živela u bedi – priča Mirjana.

Prema ugovoru, koji je sklopila sa gospođom Sofijom iz niške agencije, trebalo je da u Milanu brine o starijem bračnom paru i da im održava kuću. Njene obaveze su bile radno vreme u trajanju od 10 sati, slobodan dan nedeljom i plata pet puta veća od njene penzije – skoro 1.000 evra. Agencija joj je naplatila 600 evra unapred, za sklapanje ovog, činilo se, unosnog posla. Ali, ne samo to: kad je Mirjana stigla u Milano, predstavnik agencije uzeo joj je pasoš, kako bi bio siguran da neće napustiti dobijeni posao.

- Umesto da čuvam starce, dobila sam porodicu sa troje dece. Umesto 10 sati, radila sam po ceo dan, bez ijednog slobodnog dana. Zabranili su mi da izlazim iz kuće. Kada sam prvi put pitala gazdaricu za platu, ignorisala me je. Sledeći put mi je udarila šamar. Kad god joj nešto ne bi bilo po volji, tukla me je po licu i glavi, a članovi njene porodice stalno su pretili kako će me zadaviti – kaže ona.

Prisećajući se “kuće strave” iz koje nikada nije mogla da izađe jer joj je to bilo najstrože zabranjeno, ova penzionerka dodaje: – Gazdarica je strogo vodila računa da ne pojedem nešto od ‘njihove’ hrane dok sam kuvala, pa sam se hranila ostacima. Kada sam se razbolela i nisam mogla da ustanem iz kreveta, gazdarica me uhvatila za kosu i sa sinom bukvalno odvukla u automobil, a onda me je vezala i vozila nekoliko sati auto-putem. Stigli smo do ogromne deponije kraj nekog drugog grada. Gazdarica i njen sin su me jednostavno izbacili kao smeće u jendek pored te deponije”!

Mirjanu K. pronašao je policajac koji ju je odvezao u stanicu. Pozvala je agenciju u Nišu, ali se niko nije javljao. Posle tromesečnog boravka u Italiji, usledila je deportacija u Srbiju. I danas ova ponižena žena odlazi na terapiju u jednu nevladinu organizaciju, koja će joj pomoći da nađe posao.

http://www.telegraf.rs/vesti/227276-strasno-penzionerka-otisla-u-italiju-da-zaradi-prezivela-pakao
 
Kakva glupaca Boze sacuvaj.

Nije glupaca vec je naivna, poverovala je u lazi...

Takvih poslova ima na izvoz, ona je jednostavno odabrala pogresnu agenciju preko koje ce da ide i stigla je u pogresnu porodicu...

1000 evra sa neba da ti padnu, a?

Trebalo je da te zatrpaju na toj deponiji da niko ne pronađe više!

Tuđe nebo! Tuđi ljudi! Tuđi adeti!

Kako se mogu zaradjenih 1000 evra nazvati parama koje padaju sa neba?

Smesan si...
 
Mnoge Požarevljanke i Kragujevčanke rade po Italiji kao domaćice, čuvaju ostarele Italijane, kuvaju, čiste, peru i zarade za život. I ja sam želela to da probam, jer nisam imala šta da izgubim, ionako sam živela u bedi – priča Mirjana.

Imam utisak da je neka Požarevljanka ovako prošla u okolini Bolonje. S obzirom da one znaju sa crnom magijom, to objašnjava ove zemljotrese po Italiji ;)
 

Back
Top