Pa ruzne se stvari desavaju ljudima koji umeju da resavaju stvari , ipak je vreme negativne diskriminacije tako da mora da se ubede svi da su najpametniji izabrani u vlast....tako da se svaka inicijativa prikaza pameti vrlo zestoko kaznjava od svih, ne samo od ljubitelja vlasti...
Otud opsta saglasnost da je bolje da su svi jednako glupi i kao nesto i ponesto ukapiraju , nego da se raspravlja ko je stvarno glup a ko ume da resi stvar...
I nece biti nista brze resavanje, ta stvar je dobila opstu narodnu saglasnost, svi uzivaju to sto se stvaraju velike guzve u saobracaju , samo da se ne dozvoli nekome da odskoci sa svojim misljenjem i da bude prvi u selu..
Taj mentalitet je duboko u Srpskom narodu sada tako da ne ocekujem talasanje..
To se moze potkrepiti primerima, ko zna se odmah sasece, ti znas a drugi ne znaju...a bas se ti nasao da znas...a ti si kao sad pametniji od svih...
A drugi primer ti je kad se desi npr neka greska u sistemu , pogledas kako kolege , radnici , saradnici reaguju.
Niko nece da se umesa i pokaze inicijativu jer imaju negativna iskustva sa tim.
Zato se desava cesto da zaposlena na kasi ne zeli da zove direkciju i trazi ispravku cene koja je ocigledno pogresno unesena u bazu podataka za kase i ima problem sa kupcima zbog toga..
Ili isto se desava npr kad neko napravi neku losu stvar, npr meni neko registruje mobilni broj bez mog prisustva i aktivnosti , ne znam sta dobije, ne verujem da ima korist od onog bonusa sto dobijaju korisnici koji registruju broj , mada sam kod nekih bonusa video da radnici telekoma namerno to rade bez znanja korisnika cak i sabotiraju korisnike da bi izvukli dodatnu korist...
Video sam i u DISu da ti skinu bodove lojality a da to sebi uzmu ili u maxi da kobajagi ne pritisnu konacni saldo da ne bi sistem uracunao snizenje na akciji i onda naplate vise, to moze kod maxi...ne moze kod ostalih marketa..
I tako svaki radnik nadje kako da busi svoju firmu za koju radi...
A istovremeno da ne reaguje kad je npr neki zastoj, sistem ne registruje neku gresku i treba da se ispravi , niko nece da se uplete i to resi...ima log kojim moze da dokaze ako bas zapinje nesto...