Penzioneri u gradskom prevozu?

Jure akcije ako je 8 ujutro...moja pretpostavka ili ako je 7 ujutro , jer posle nece biti iloi sta vec...
100% razlika u ceni....iliti u apsolutnom iznosu za neke 100 din, a za neke 6000 dinara...zavisi da li imaju ona kolica..

Koliko sam video penzosi malo idu u setnju ako su u BG.
Vrlo malo..
Idu ili kod lekara, pa se tamo siti napricaju, ili po marketima da uhvate zadovoljstvo nekog popusta...korist pod stare dane..
Bas retko ih vidjam tamo gde se sheta...
vise cucure i kafenisu...

Пензионери су залудни и кад им град да бесплатну вожњу, они крену да се возе по цео дан, к'о блесави, јер им је то забава, бесплатна.

Треба увести, макар минималну цену за пензионере, па би онда ишли само онда кад имају где да иду.

Овако, бесплатним превозом бзвз праве гужву људима који имају где да путују по граду.

Uzmi to ovako , ko je pametan on ce iskoristiti svoje vreme pametno...znaci ici tamo gde ima da ide...
Niko nije kriv ljudima sto su pristali da ih ebu u kapitalizmu , pa nemaju vremena .
Svaka osoba mi trebala da radi 8h od 7 do 15 i da posle secka i svrcka se...
Ovako niko ne stize nigde , jedva da uhvate vreme od 18h...

Nema mnogo pametnih pa nemas sa kim da pricas...i tako svi zajedno gube vreme u neorganizovanosti , i oni koji znaju i oni koji nikad nisu znali da organizuju bilo sta...
Tako je kad se ugledas na najgluplje u populaciji , da se ne bi osetili diskriminisani...

Pa ruzne se stvari desavaju ljudima koji umeju da resavaju stvari , ipak je vreme negativne diskriminacije tako da mora da se ubede svi da su najpametniji izabrani u vlast....tako da se svaka inicijativa prikaza pameti vrlo zestoko kaznjava od svih, ne samo od ljubitelja vlasti...
Otud opsta saglasnost da je bolje da su svi jednako glupi i kao nesto i ponesto ukapiraju , nego da se raspravlja ko je stvarno glup a ko ume da resi stvar...
I nece biti nista brze resavanje, ta stvar je dobila opstu narodnu saglasnost, svi uzivaju to sto se stvaraju velike guzve u saobracaju , samo da se ne dozvoli nekome da odskoci sa svojim misljenjem i da bude prvi u selu..

Taj mentalitet je duboko u Srpskom narodu sada tako da ne ocekujem talasanje..

To se moze potkrepiti primerima, ko zna se odmah sasece, ti znas a drugi ne znaju...a bas se ti nasao da znas...a ti si kao sad pametniji od svih...

A drugi primer ti je kad se desi npr neka greska u sistemu , pogledas kako kolege , radnici , saradnici reaguju.
Niko nece da se umesa i pokaze inicijativu jer imaju negativna iskustva sa tim.
Zato se desava cesto da zaposlena na kasi ne zeli da zove direkciju i trazi ispravku cene koja je ocigledno pogresno unesena u bazu podataka za kase i ima problem sa kupcima zbog toga..
Ili isto se desava npr kad neko napravi neku losu stvar, npr meni neko registruje mobilni broj bez mog prisustva i aktivnosti , ne znam sta dobije, ne verujem da ima korist od onog bonusa sto dobijaju korisnici koji registruju broj , mada sam kod nekih bonusa video da radnici telekoma namerno to rade bez znanja korisnika cak i sabotiraju korisnike da bi izvukli dodatnu korist...
Video sam i u DISu da ti skinu bodove lojality a da to sebi uzmu ili u maxi da kobajagi ne pritisnu konacni saldo da ne bi sistem uracunao snizenje na akciji i onda naplate vise, to moze kod maxi...ne moze kod ostalih marketa..

I tako svaki radnik nadje kako da busi svoju firmu za koju radi...

A istovremeno da ne reaguje kad je npr neki zastoj, sistem ne registruje neku gresku i treba da se ispravi , niko nece da se uplete i to resi...ima log kojim moze da dokaze ako bas zapinje nesto...

Poslednja izmena:
Ko je dokon, a kome zaista treba prevoz, to se najbolje vidi na nekoj u spicu od prometnijih a slabijih linija (takva je npr. 42) kada ujutru pada kisa. Tada se broj putnika skoro pa prepolovi, i tacno moze da se prepozna ko zaista mora da koristi prevoz da stigne na posao ili u skolu, a ko nema sta drugo da radi, nego se vozika tek tako...

Gledam na stajalištima gsp-a i u samim autobusim i tramvajima da ima puno.penzionera i to od ranog jutra.
I da neko ne shvati pogrešno ovu temu, imaju pravo da se voze i dobro je da su pokretni ali gde idu u tako velikom broju i to rano ujutro :)

Da li neko ima predstavu gde idu rano ujutro a i u špicevima kada su najvece gužve ?

Ја ангажујем одређени број њих да ми буду муле. За остале стварно немам појма.

Ih 42 je dedinjska linija, ta je uvek bila neradnicka...uzmes gledas radnicke linije...26, 25 najradnickije linije su iz prigradskih linija, 30X....tu imas tacno podeljeno spiceve...kad ides ujutro na voz, ne mozes da udjes, tacno znaju koliko ih ulazi , svako jutro isti ljudi i tako naprave mesto , pa 2 vise vec ne mogu da udju...

Ih 42 je dedinjska linija, ta je uvek bila neradnicka...uzmes gledas radnicke linije...26, 25 najradnickije linije su iz prigradskih linija, 30X....tu imas tacno podeljeno spiceve...kad ides ujutro na voz, ne mozes da udjes, tacno znaju koliko ih ulazi , svako jutro isti ljudi i tako naprave mesto , pa 2 vise vec ne mogu da udju...

42 je itekako radnicka, jer kupi ceo Knezevac i pola Labudovog i Petlovog brda, u spicevima je itekako guzva, jer ide jednom u 12-13 minuta (sto u praksi znaci i 20).

Gledam na stajalištima gsp-a i u samim autobusim i tramvajima da ima puno.penzionera i to od ranog jutra.
I da neko ne shvati pogrešno ovu temu, imaju pravo da se voze i dobro je da su pokretni ali gde idu u tako velikom broju i to rano ujutro :)

Da li neko ima predstavu gde idu rano ujutro a i u špicevima kada su najvece gužve ?
Kod lekara, po rezultate
Studenti iz unutrašnjosti podrazumevano ne ustaju
Vaspitanje iz kuće

A volim kad vidim bakice i dekice onako gradski obučene, gotovo svečano odelo.
Drže do sebe.
Oni odbijaju da sednu - uštedeli su na taksiju a rizikuju sa upropaštenim sedištima (navijači koji žive za svoj FK klub) da oskrnave odelo.

42 je itekako radnicka, jer kupi ceo Knezevac i pola Labudovog i Petlovog brda, u spicevima je itekako guzva, jer ide jednom u 12-13 minuta (sto u praksi znaci i 20).
Nesto se ja ne secam da je isla dalje od dedinja...mora da su je produzavali , odavno ja nisam usao u 42, a nije bila ni duga kad sam je koristio...Cim kazes labudovo i petlovo , to odmah vidim nije ono sto sam ja koristio...

idu kod dece da cuvaju unucice dok su ova na poslu ili idu na pijacu
to je vecinski zasto penzioneri idu rano po prevozu.

Nesto se ja ne secam da je isla dalje od dedinja...mora da su je produzavali , odavno ja nisam usao u 42, a nije bila ni duga kad sam je koristio...Cim kazes labudovo i petlovo , to odmah vidim nije ono sto sam ja koristio...
Da, stara 42 je isla od Slavije do VMA, ali je jos sredinom 2000ih ta linija ukinuta i fakticki spojena sa nekadasnjom linijom 542, tako da sada 42 ide od Slavije do Petlovog brda, s tim da za razliku od 59 koja ima iste okretnice ona ide kroz Dedinje, pa kroz Kosutnjak, a onda skrene levo u Maricku pa kroz ceo Knezevac se popne do Petlovog brda....

Predlazem da penzionades u Evropi podelimo na dve grupe: one koji moraju nesto da obave i one kojima nije stalo do drugih, ( kao sto niti drugima nije stalo do njih).
Najbolja sala koju cujem jeste ona od penzionera koji se zali na druge penzionere da " prave guzvu u nevreme"...:)

Back