Penzioneri protiv mladosti!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мислим да је стварно депласирано таргетирати ејџерски генерације , а на основу политике

'Бабе и деде' се прво боје за 'маме и тате' а потом за унуке и синове'.. .и већином одатле тај став

Када и колико се прича са њима .. ? Само када од пензије треба кинта да се узме ....

Велика црна рупе је да у тих 1 000 000 осталих Лојалних има огроман број буразерских фирми који су

били сигурно подизвођачи или извођачи у стотинама хиљада пројеката које СНС изводи

Узмимо например настојике зграда .. Све сам СНС до СНС'а .. То су све људи 25 - 45 ....

Цела .. али баш цела адвокатска струка која се тек сада буди када је видел акакву законску одговорност има у овој огромној СНС ујдрми

У свему овоме треба барпородице чувати .. ако већ међуструковно се упире прстом на кривицу

Poslednja izmena:

Nemački list: Vučić može da računa na penzionere​

Uprkos masovnim protestima, predsednik Srbije i dalje uživa veliku podršku, pogotovu starijih od 60 godina, piše Frankfurter algemajne cajtung, navodeći rezultate ankete u koju je imao uvida.

Studentski protesti u Srbiji ne jenjavaju. Predsednik Aleksandar Vučić deluje uzdrmano, dospeo je u defanzivu. Nasilje za njega nije opcija – samo strpljenje. Opozicija već slavi: Gotov je. Ipak, situacija za Vučića nije toliko bezizlazna kako je opozicija predstavlja“, piše između ostalog list Frankfurter agemajne cajtung u uvodu teksta pod naslovom „Vučić može da računa na penzionere“.

Naime, autor članka Mihael Martens navodi da je imao uvid u istraživanje javnog mnjenja koje je u januaru sproveo beogradski institut Ipsos, a koje nije bilo namenjeno objavljivanju. Iz istraživanja se vidi da se „Vučić trenutno zaista suočava s najvećim protivljenjem otkako je 2017. izabran za predsednika, ali da i dalje ima podršku značajnog dela stanovništva“.

„Posebno je zanimljiv pogled na populaciju stariju od 60 godina – ona čini gotovo 30 odsto ukupnog stanovništva, 36 procenata biračkog tela i oko 40 odsto onih koji zaista redovno izlaze na izbore“, prenosi frankfurtski list i konstatuje: „U Srbiji je nemoguće uspešno voditi politiku protiv te grupe“. Prema pomenutom istraživanju Ipsosa, „taj deo stanovništva najviše poverenja ima u Vučića, a ne u studente“.

Autor navodi da se „u opozicionim krugovima u Srbiji, Ipsos često označava kao naklonjen vlastima, što u izvesnoj meri i jeste tačno. I Vučić i njegova Srpska napredna stranka, kao i njegov prethodnik Boris Tadić i sada beznačajna Demokratska stranka, plaćali su i plaćaju ogromne sume Ipsosu za detaljna istraživanja javnog mnjenja“.

Međutim, „ni Tadiću ni Vučiću cilj nije bio da im se serviraju frizirani rezultati o popularnosti – za to imaju svoje medije. Njima je bitno da što preciznije razumeju raspoloženje u zemlji i da tome prilagode svoju politiku i opstanak na vlasti.“

Šta je najveći problem: korupcija ili studentski protesti?

„Da Vučić ne manipuliše istraživanjima u svoju korist, jasno je iz podataka poslednjih anketa Ipsosa koji nisu samo pozitivne za njega – naprotiv“, ističe autor članka i ujedno navodi da na pitanje o najvećim problemima u Srbiji, 31 odsto ispitanika na prvo mesto stavlja korupciju, više od 61 odsto ima negativno mišljenje o pravosudnom sistemu, a čak 43 procenta anketiranih ima negativan stav o Vučiću.

„Međutim, celokupna slika javnog mnjenja pokazuje i da su studentski protesti drugi po važnosti problem u zemlji, odmah nakon korupcije. Naime, 22 odsto ispitanika navodi ih kao najveći problem u Srbiji. Među starijom populacijom, izuzetno važnom za izbore, situacija je još drastičnija – gotovo 60 odsto ljudi starijih od 60 godina kao glavne probleme navodi studentske proteste, Kosovo, ponašanje opozicije i strani uticaj. To je upravo narativ koji plasira provladino medijsko carstvo. U toj grupi, samo 15 odsto ispitanika smatra da je korupcija najveći problem“, piše Frankfurter algemajne cajtung.

U kom smeru ide Srbija?

Autor potom navodi da se taj duboki jaz u društvu ogleda i u odgovoru na pitanje u kom se smeru kreće Srbija. „U mlađoj generaciji (18 do 29 godina), skoro 60 odsto smatra da zemlja ide u pogrešnom smeru. Nasuprot tome, među brojčano značajnijom i sve većom grupom starijih od 60 godina, čak 72 odsto smatra da Srbija ide u pravom smeru. Zanimljivo je da čak i među deklarisanim Vučićevim pristalicama postoji značajan deo onih koji misle da Srbija ide u pogrešnom smeru, ali kao uzrok ne vide vlast, već studentske proteste“.

Protesti u Srbiji: da li su promene moguće?​

Nemački list u vezi s protestima ističe da „studenti, organizovani u demokratske plenume, deluju nestranački i da su do sada striktno izbegavali svako zbližavanje s opozicionim partijama. Studenti na protestima zahtevaju uspostavljanje pravne države i nezavisnih institucija – hoće da državne institucije, koje su sve pod Vučićevom kontrolom, konačno rade svoj posao“.

Jedina opcija su izbori – na kojima opozicija nema šanse

„Međutim, pitanje je da li samo snaga protesta može trajno da promeni zarobljene institucije“, piše dalje autor: „Ukoliko se ne računa na revolucionarni prevrat – koji bi, s obzirom na Vučićevu još uvek značajnu podršku, teško mogao da prođe bez nasilja – jedina opcija ostaje smena vlasti putem izbora.“

„Ali, upravo tu je posebno očigledna slabost partijske političke opozicije“, smatra autor pozivajući se na anketu Ipsosa u januaru: „U slučaju vanrednih parlamentarnih izbora, 49 odsto ispitanih glasalo bi za Vučićevu stranku, dok bi najjača opoziciona stranka dobila samo sedam procenata. Čak i ako se uzme u obzir da je Ipsos na prošlim izborima precenio popularnost Vučićeve stranke za oko devet odsto, razlika je i dalje ogromna – uprkos nestabilnoj situaciji u zemlji“, zaključuje Frankfurter algemajne cajtung.

Ne znam da li je bila slična tema.

Naime, primetio sam da na društvenim mrežama, mirne studente koji protestvuju zbog brutalnog ubistva 15 ljudi, uglavnom napadaju penzioneri! Njihovi komentari izgledaju otprilike ovako:

hwhdb Kurti. hwqdbhebhbxhs Soroš jwsdjqbdwe zapad jednjkwewjdenc plaćenici qsdbhjedb Kurti wbedehcd Hrvati wdbcwhedhbe Đilas wbhdcxwdheb zapad bheqwdxh Đilas bsdxhe xc kurti..

90 % penzionera podržava predsednika i Esenes dok su mlađi ljudi protiv Vučića

kako to??
stradao hipokampus od silnih stresova pa nema sposobnosti za kritičko razmišljanje...

Neka se niko ne ljuti, sve su to nasi rodjaci i prijatelji ali za njih nemam vise nikakva opravdanja.
To nisu penzioneri iz Milosevicevog doba, generacije koje su se kao deca secala strahota Drugog svetskog rata ili su u njemu neposredno ucestvovala, koja su zapamtila pocetke komunusticke diktature, pa onda ceo radni vek provela u njoj, dok im je mozak bio ispiran svo to vreme (a koje su ipak proveli u relativnom miru i blagostanju).
Danasnji penzioneri i starci su ljudi koji se nisu secala tih strahota WW2, koji su svoje najvitalnije zivotne godine proveli prvo u vreme krize SFRJ, zatim njenog raspada, a u vreme promena 2000. imali su oko 40-50, godina, sto ce reci da nisu bas bili ni tako stari da se ne bi menjali i ucili na licnim i tudjim iskustvima posle svega sta su/smo preziveli. Umesto da se malo opamete, oni generalno postali jos i infantiliniji u odnosu na generaciju pre njih (cast izuzecima, naravno), i da paradoks bude veci sve to u doba informaticke i tehnicke ekspanzije.

Мислим да је стварно депласирано таргетирати ејџерски генерације , а на основу политике

'Бабе и деде' се прво боје за 'маме и тате' а потом за унуке и синове'.. .и већином одатле тај став

Када и колико се прича са њима .. ? Само када од пензије треба кинта да се узме ....

Велика црна рупе је да у тих 1 000 000 осталих Лојалних има огроман број буразерских фирми који су

били сигурно подизвођачи или извођачи у стотинама хиљада пројеката које СНС изводи

Узмимо например настојике зграда .. Све сам СНС до СНС'а .. То су све људи 25 - 45 ....

Цела .. али баш цела адвокатска струка која се тек сада буди када је видел акакву законску одговорност има у овој огромној СНС ујдрми

У свему овоме треба барпородице чувати .. ако већ међуструковно се упире прстом на кривицу
Porodice se cuvaju tako sto indoktrinirane babe i dede treba da poslusaju studente, a ne obrnuto.

Ako su oni za 65+ godina zivota provalili tu mudrost da su Vucic i Sluzba ti cuvari drustva, onda je i beba u jaslicama zivotno mudrija od njih, i takvi penzioneri treba da slusaju.

Naime, primetio sam da na društvenim mrežama, mirne studente koji protestvuju zbog brutalnog ubistva 15 ljudi, uglavnom napadaju penzioneri! Njihovi komentari izgledaju otprilike ovako:

hwhdb Kurti. hwqdbhebhbxhs Soroš jwsdjqbdwe zapad jednjkwewjdenc plaćenici qsdbhjedb Kurti wbedehcd Hrvati wdbcwhedhbe Đilas wbhdcxwdheb zapad bheqwdxh Đilas bsdxhe xc kurti..

90 % penzionera podržava predsednika i Esenes dok su mlađi ljudi protiv Vučića

kako to??

Eva Ras se zaglavila u liftu sa Madonom! Glumica otkrila detalje susreta sa pop ikonom​

Porodice se cuvaju tako sto indoktrinirane babe i dede treba da poslusaju studente, a ne obrnuto.

Ako su oni za 65+ godina zivota provalili tu mudrost da su Vucic i Sluzba ti cuvari drustva, onda je i beba u jaslicama zivotno mudrija od njih, i takvi penzioneri treba da slusaju.
Mene čudi da ljubitelji Amerike ne žele da žive Američki?

Naime tamo ima izreka:

"AKO NE MOŽEŠ DA GA POBEDIŠ A TI SE UČLANI U SNS"

pazi, onda riješ iznutra tu slabo može da se odbrani, pametni su Ameri

Pa i vi ste imali televiziju... komplet...
Ne znam ko smo to "mi". Ja se zalažem za istinite i objektivne medije, gde svaka strana može da se čuje.
Tako npr u uredjenim zemljama običan članak ide ovako nekako "Na predlog X ministarstva, premijer države je izjavio to, to i to" a predsednik opozicione partije Y je izjavio "to i to". Na TV duelima mogu se videti i jedni i drugi u klasičnoj debati. Kod nas , ne.
Kod nas je to malo...jednostrano.
Ako želimo biti demokratsko, uspešno društvo moramo imati kvalitetno informisanu javnost radi dobrog dijaloga

И он јој тако враћа??
Значи Попе...кад баба гекне,Макси ти не гине :mrgreen:
Alo bre ne diraj mi firmu.
Toliko mi ušli pod kožu da ne bih prihvatio ni posao pranja sudova za 95.000 sa toplim obrokom i prijavom
Jeste nisu idealni, imaju one "pametnjakoviće trtiguze" al jbg... u kući nema da nema...

Naime, primetio sam da na društvenim mrežama, mirne studente koji protestvuju zbog brutalnog ubistva 15 ljudi, uglavnom napadaju penzioneri!
Neki mirni studenti tuku babe a i slucajne prolaznike a sto se tice N. Sada niko nije dosao sa kalasnjikovim pa brutalno ubio te ljude vec je pala nadstresnica usled javasluka tj nepostovanja propisa a odgovorni ce u zatvor zbog toga.

Pao je i most u Americi, poginula masa ljudi pa niko tamo nije pisao da je rec o brutalnom ubistvu. Potpuno isto u Italiji, mostovi, zicare, balkoni, sve zivo.
Da je na vlasti Djiki, Sava tj neko od vasih i da se isto ovo desilo niko od vas ne bi spinovao o " brutalnom ubistvu".
Jel tako, tako je.

Nije jer stari ljudi na zapadu su generalno solidno obrazovani, koriste tehniku i često su razumniji i inteligentniji od mlađih generacija dok je u Srbiji suprotno. Prosečan penzioner u unutrašnjosti ima IQ 75 i često jedva 4 razreda škole, takvi imaju jednako pravo glasa kao neko obrazovan iz grada.

Ajde najiskrenije da i ja kažem otvoreno šta mislim na politici:
Boli me krac za korupciju
Ne kapiram generalizaciju problema.

Problem je u tome što rintamo za 300€, što su penzije oko 300€, to što po rafovima stoje Kinder jaja i ti slušaš dete kako moli majku da mu kupi, A ONA NEMA OD ČEGA!
Dole cene hrane!!!!

I što ja treba da platim račun za struju 30 hiljada, što sam u predinfarktnom stanju svakog meseca, DOLE CENE STRUJE, OVO NIJE NORMALNO!!!

i LAŽ da je prosečna penzija 650€

Nije jer stari ljudi na zapadu su generalno solidno obrazovani, koriste tehniku i često su razumniji i inteligentniji od mlađih generacija dok je u Srbiji suprotno. Prosečan penzioner u unutrašnjosti ima IQ 75 i često jedva 4 razreda škole, takvi imaju jednako pravo glasa kao neko obrazovan iz grada.

Zato biraju Bajdena, Trampa, Džonsona, Šolca, ...

Back