Penzije iz Dembelije -

Da li ste za promene u raspodeli sredstava iz penzijskog fonda

• Ukupno glasova
    11
  • Anketa je zatvorena .
Eto vidiš, to nije u redu. U večini zemalja u svetu se tako nešto nemože dogoditi.

PS

Evo primer JA, od kad primam neku penzijicu na jednog člana svoje obitelji, nemam pravo ni da otvorim firmu!

Blokiran sam!

А како си закључио да у већини земаља у свету се тако нешто не може применити? Вероватно би волео да је тако.

Ако примаш неку пензијицу од члана породице онда примаш породичну пензију и не треба да имаш ту могућност. Али, старосни пензионер ако је способан да ради треба и да ради и да прима пензију (ако хоће да ради) а ти ако си способан да оснујеш прдузеће и радиш, онда ти породична пензија не треба. Што је примаш ако си способан да радиш? (ако хоћеш да оснујеш фирму или да се запослиш).

- - - - - - - - - -

Meni su ugasili preduzeće, kad sam počeo da primam penziju za jednog člana obitelji.

Gde vi to živite kad kod vas sve može???

..

Пази овако. Друго је старосна а друго инвалидска и породична пензија. Старосна је пензија која се заслужила РАДОМ И ДОПРИНОСИМА. Ти ничим ниси заслужио породичну пензију већ си друштвени паразит. Живим у Србији и то је нормално да старосни пензионер може да ради колико хоће и у туђој и у својој фирми али да неко прима и пензију породичну (коју није зарадио радом и доприносима) и да додатно шљака е то не може.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne znam kolika im je penzija, a nisu se ti ljudi penzionisali 45 vec su radili, vojsku sluzili jos 3 dodatne godine dok danas pravite i odgajate p*cke, kopali po radnim akcijama za koru hleba i radili po fabrikama podizuci onu zemlju i ti bi danas da mu oduzimas penziju.
Svaki vojnik u svetu ima privilegije, a samo u nenormalnim vukoyebinama poput Srbije zive dzukele koje pljuju svog vojnika i ako kojim slucajem ostane i invalid ostavljaju ga da crkne ko ker - tu sam ti odgovorio i za te borce 90ih, jer je ispalo da je drzava za koju su se borili jedna obicna qurcina kao i narod koji im je oduzeo sva prava.
Da da, partizani su zauzimali kuce, konfiskovali sebi fabrike, krali i pljackali - daj ne lupaj gluposti.
Dobro je neko reko, ono sto su vam partizani sagradili danas niste u stanju ni da okrecite.

Јово Капичић је пример радника , тежака и ударника! Стварно срам ме било како сам помислио да једном црногорском лењом удбашу и ратном злочинцу одузмем "поштено" углавном туђом крвљу зарађену пензију!..... Не кажем ја било је и поштених,али мало ! Ко може да прима пензију дуже него што је радио? Да ли је то нормално?

Da li neko može da iznese podatak koliko ima nacionalnih penzija za cirkuske zasluge za narod?
Koliko planinara, pikadista, pevačica magioničara mečkara boćara i kuglaša živi od penzije ostvarene na osnovu neizmernog doprinosa ovoj našoj zemlji?

Мој ћале се води као власник фирме,а прнео је управљачка права на мене и прима пензију....

U pravu si, moze.ja sma se prebacio na invalidsek penzije.Moj lapsus.

Ali svejedno, zbog cega bi takvima bila oduzeta penzija?
Smesno.....Oni su ljudi svoju potpuno zaradili, i ako zele sto da ne zaradjuju i dodatno?

Ne interesuje me taj aspekt.
Mene interesuje koliko bi se realno već sledećeg meseca popravio status penzionerke iz mog komšiluka koja dobija 1200 mesečno ako bi se preraspodela iz fonda vršila po obrasci 1: 2 ?

Da li bi se moglo doći do situacije u kojoj će najniža penzija biti nešto više od milostinje.

A-ha, znaci penzionerka koja mozda nije radila dana u zivotu treba da ima 20 000 penziju, a neko ko je kicmu savijo 40 godina treba da ima 40 000, jel to hoces da kazes ?
Super plan.

A-ha, znaci penzionerka koja mozda nije radila dana u zivotu treba da ima 20 000 penziju, a neko ko je kicmu savijo 40 godina treba da ima 40 000, jel to hoces da kazes ?
Super plan.

Naprotiv, kako bi bilo da razmotrimo obrnuto.
Penzionerka koja se grbila četrdeset godina u ledenoj hali 20000 i debeloguzi direktor propalih preduzeća, koji je u stečaj i bankrot oterao nekoliko firmi 40000.

Boli me racku za Jovu, ne znam sta je Jovo radio a sta nije i jeli zasluzio i na koji nacin.

По тог Јову Капичића ни сам ђаво не жели да дође.

- - - - - - - - - -

Ne interesuje me taj aspekt.
Mene interesuje koliko bi se realno već sledećeg meseca popravio status penzionerke iz mog komšiluka koja dobija 1200 mesečno ako bi se preraspodela iz fonda vršila po obrasci 1: 2 ?

Da li bi se moglo doći do situacije u kojoj će najniža penzija biti nešto više od milostinje.

Колико добија месечно?

Ja sam ti rek'o da je drzava qurton, taj majmun treba da lezi na robiji, a ne da prima penziju - totalno je glupo raspravljati o njenom iznosu.

Iz raznih razloga je to nemoguće.
Tema se bavi razmatranjem različitih mogućnosti da se nepravda svede na minimum a ne da se prave nove nepravde.
Da li imaš ti neki predlog ili ćeš da nastavljaš da otkrivaš rupu na saksiji i pričaš nam ono što svi znamo o našoj silovanoj i postepeno prokurvanoj državi?

Znaš, ne čudi kad neka jadnica koju od rođenja nekažnjeno siluju, pomisli da joj od sve te ebačine sleduje bar koji dinar za nove gaće.

Pricamo nesto 'vamo vezano i za boracke penzije, a sto se tice njegove price, pa covek je samo opisao - keva mu radila u nekoj propaloj firmi i sta sad treba da ima penziju k'o cale koji je radio u uspesnoj i citav zivot zaradjiv'o dobru platu ?

Pa naravno da treba da imaju istu penziju, u tome i jeste poenta, jer ni jedno ni drugo nisu doprineli ni uspehu ni neuspehu svojih firmi. U uranilovci toga nema - svi su raduckali 8 sati dnevno a plate su bile kako se kome zalomilo.

Ko se preko partijske knjizice ili rodjackih veza domogao neke banke, robnih kuca, Genex-a i ostalih "ex-ova" - taj je ziveo ko bubreg u loju a i sada prima nenormalne penzije na osnovu "minulog rada". Ko se zaglavio u Sartidu-u, MIN-u i ostalim "gigantima" koje danas navodimo kao primer uspeha SFRJ - taj je nagrabusio i onda i sada. Danas zena koja je bila cistacica u NBS ili Beobanci, ima duplo vecu penziju od inzinjera koji je ceo zivot proveo "za tablom" u nekoj fabrici.

Pa naravno da treba da imaju istu penziju, u tome i jeste poenta, jer ni jedno ni drugo nisu doprineli ni uspehu ni neuspehu svojih firmi. U uranilovci toga nema - svi su raduckali 8 sati dnevno a plate su bile kako se kome zalomilo.

Ko se preko partijske knjizice ili rodjackih veza domogao neke banke, robnih kuca, Genex-a i ostalih "ex-ova" - taj je ziveo ko bubreg u loju a i sada prima nenormalne penzije na osnovu "minulog rada". Ko se zaglavio u Sartidu-u, MIN-u i ostalim "gigantima" koje danas navodimo kao primer uspeha SFRJ - taj je nagrabusio i onda i sada. Danas zena koja je bila cistacica u NBS ili Beobanci, ima duplo vecu penziju od inzinjera koji je ceo zivot proveo "za tablom" u nekoj fabrici.

Ovo je pravi smer u kom bismo svi trebali da razmišljamo.
Meni se lično nimalo ne dopada činjenica da se novac kojim punim fond koristi za plaćanje penzije nekom policajcu i nekom planinaru koji se popeo na Mon Blan , o pevačima i skakačima u dalj da i ne govorim.

Kako bi mi samo lakše bilo kad bih znao da se umesto za njih te pare koriste da bi svaki penzioner, sutra i ja, mogao da bez sekiracije odvede unuče na sladoled svaki dan posle škole.

Meni su ugasili preduzeće, kad sam počeo da primam penziju za jednog člana obitelji.

Gde vi to živite kad kod vas sve može???

Ajd' sad. To jednostavno nije istina. Ako si ti korisnik porodične penzije imao si izbor: ili ta penzija ili firma pa si izabrao penziju.
Invalidski penzioneri mogu da idu na reviziju ako se osećaju sposobnim da rade, ali to onda znači da nema više penzije.

Ajd' sad. To jednostavno nije istina. Ako si ti korisnik porodične penzije imao si izbor: ili ta penzija ili firma pa si izabrao penziju.
Invalidski penzioneri mogu da idu na reviziju ako se osećaju sposobnim da rade, ali to onda znači da nema više penzije.

Dobro je kad znate sve. Onda nema potrebe da kometarišem. Drugi put ču vas ovde na forumu da pitam kako je meni, i kakva je sutuacija kod mene i u državi, i kako drzava sprovodi svoja dela prema meni i određenom broju naroda...

Back