Penzije iz Dembelije -

Da li ste za promene u raspodeli sredstava iz penzijskog fonda

• Ukupno glasova
    11
  • Anketa je zatvorena .

buudala

Stara legenda
Poruka
78.731
Ispirisan temom http://forum.krstarica.com/showthre...enzija-otpustanje-budzetlija-nedizanje-poreza

Pokušao bih da putem ankete na Krstarici steknem uvid u to kakvo je viđenje prosečnog forumaša o ideji koja mi je padala napamet i ranije, a tiče se penzija.

Naime, da li bi se ostvarila neka vrsta pravde kad bi se raspon između najviše i najniže penzije doveo u odnos 1:2 ?

Da li bi u narodu takva mera bila dočekana sa odobravanjem ili sa negodovanjem?

Da li bi minimalni iznos penzije trebalo izjednačiti sa minimalcem, a maksimalni iznos ograničiti na dvostruki minimalac?

Svedoci smo da se običan radni čovek suočava sa teškoćama da preživi dok se penzioneri iz dembelijskog doba baškare u ogromnim stanovima stečenim za vreme Dembelije i šestocifrenim iznosima na čekovima svakog meseca na grbači današnjih zaposlenika punilaca penzijskog fonda.

Zašto da razni samoupravni dembelijaci imaju penzije po deset puta veće od nekog ko je proveo ceo radni vek radeći u bednoj firmi za bednu platu i sad bedno živi od bedne penzije?

Koliko bi vas podržalo ovakav način poboljšanja statusa većine naših penzionera na uštrb tadašnje i sadašnje privilegovane manjine ?

P.S .
S obzirom na to da nikada nisam postavljao teme sa anketama, zamolio bih za pomoć moderatore da postave pitanja
1 Podržavam reformu penzijskog sistema
2. Ne mislim da bi to bilo dobro

najpre treba ukinuti penzije koje nemaju veze sa radnim stažom, i obično su jako visoke..
a sad, što se tiče komunista.. ako mi njima sad otmemo deo penzija stečenih na bazi radnog staža, praktično postupamo isto ko što su oni sa nacionalizacijama i slično.. što otvara jednu moralnu dilemu o našem odnosu prema komunizmu. da li smo onda mi u suštini komunistički narod?
ili smo gladni i to nam je jedina ideologija..
možda je većini posleratnih komunista takođe bila.. ko zna.

a pa nema penzije ako si radio neprijavljen
znaš ono kad si pitao njegovog rodjaka što šefuje jel bar on prijavljen
a on ti odgovorio - ma kakvi ja ne razmišljam o penziji

a to kod svakog privatnika ista pesma

kao ako prijave radnike onda će da bankrotiraju
pa izem ti firmu onda - radi sam paušalno

- - - - - - - - - -

Zajebavaće nas deca iz socijalnog kada budemo kukali da nemamo penzije
Reći će deda, a koj si curac radio u životu aj skineš mi se sa radnog mesta dobila sam
A Dinkić, Tadić, Dačić, Vučić biće odavno pokojni kad mi budemo matori... Slobu više ne računamo jel tako?

Vidiš i to bi bilo dobro regulisati nekim merama.

Mislim da bi trebalo omogućiti nekakva primanja i tim ljudima koji su imali tu muku više na grbači i nekakav razlog zbog kog nisu stekli uslov za penziju.

Neka vrsta socijalne penzije za svakoga ko ispuni starosni uslov uz dokaz o prebivalištu.

Ipak su ti ljudi punili budžet plaćajući PDV ovoj, a ne nekoj drugoj zemlji.

- - - - - - - - - -

najpre treba ukinuti penzije koje nemaju veze sa radnim stažom, i obično su jako visoke..
a sad, što se tiče komunista.. ako mi njima sad otmemo deo penzija stečenih na bazi radnog staža, praktično postupamo isto ko što su oni sa nacionalizacijama i slično.. što otvara jednu moralnu dilemu o našem odnosu prema komunizmu. da li smo onda mi u suštini komunistički narod?

Mislim da smo narod sa snažnim osećajem za pravdu. Ta nas je osobina i koštala dolaska bandita koji su se predstavljali za nekakve donosioce pravde, na vlast.

Treba biti oprezan.

Pa naravno da bi trebalo smanjiti penzije onima koji su u drzavnim firmama, vojsci i institucijama radili i sad imaju penzije preko 50 000. Recimo, penzionjhsani generali imaju velike penzije, oko 150 000 mesecno.
Sta mislite, koliku penziju imaju dugogodisnji poslanici? Toma vec sad ima zakonske uslove da ima penziju jer njima u Skupstini se belezi beneficirani staz. Tako posle, cini mi se, 20 godina u parlamentu moze u penziju. I to jos i da prodje, ali te penzije sto vuku plate iz parlamenta ce biti velike, nerealno velike, kao sto su i plate nerealno velike.
Ne sme se smanjivati onima koji su stekli privatnim radom vece penzije.

Sakako da!

Ništa neče se uraditi ako se penzije ne ujednače! Svima isto!

342047_0405_ff.jpg

Ako je prosek ličnog dohotka zaposlenih 375 € kao što piše, uzmimo ovaj primer, penzije mogu biti na primer 250 - 300 Eura!

Poslednja izmena:
Ispirisan temom http://forum.krstarica.com/showthre...enzija-otpustanje-budzetlija-nedizanje-poreza

Pokušao bih da putem ankete na Krstarici steknem uvid u to kakvo je viđenje prosečnog forumaša o ideji koja mi je padala napamet i ranije, a tiče se penzija.

Naime, da li bi se ostvarila neka vrsta pravde kad bi se raspon između najviše i najniže penzije doveo u odnos 1:2 ?

Da li bi minimalni iznos penzije trebalo izjednačiti sa minimalcem, a maksimalni iznos ograničiti na dvostruki minimalac?

Svedoci smo da se običan radni čovek suočava sa teškoćama da preživi dok se penzioneri iz dembelijskog doba baškare u ogromnim stanovima stečenim za vreme Dembelije i šestocifrenim iznosima na čekovima svakog meseca na grbači današnjih zaposlenika punilaca penzijskog fonda.

Zašto da razni samoupravni dembelijaci imaju penzije po deset puta veće od nekog ko je proveo ceo radni vek radeći u bednoj firmi za bednu platu i sad bedno živi od bedne penzije?

Koliko bi vas podržalo ovakav način poboljšanja statusa većine naših penzionera na uštrb tadašnje i sadašnje privilegovane manjine ?

P.S .
S obzirom na to da nikada nisam postavljao teme sa anketama, zamolio bih za pomoć moderatore da postave pitanja

Ja sam tako nesto predlozio na nekoj temi pre jedno 6 meseci - hteli su da me rastrgnu dezurni "cuvari peMzija".

Ukinuti penzije (jer su potrosene a penzioni fond ispraznjen) i uvesti seniorski dodatak.

Podrzavam u potpunosti.

Trenutno trecina opstina u Srbiji ima vise penzionera nego zaposlenih.

To je slika EUroprke Srbije. Ostane li Srbija EUropska-socijalisticka, bice jos gora situacija, jer tamo gde vladaju visoki porezi nema jake privrede, nema porodice, nema dece, gde nema dece - smanjuje se trziste i radna snaga, a sve vise matorih koje ce izdrzavati ko?

Ovakva drzava ne moze opstati. Situacija ce biti sve teza u narednim godinama i gradske ekonomije idu svom kraju.

Ja savetujem da ko ima neka proda stan, kupi kucu sa malo zemlje van grada i neka radi u gradu dok moze i ako moze, a dolazi vreme kad nece moci - i tu ce se pokazati vrednost zemlje i da li smo sposobni da proizvedemo hranu za nase potrebe.

Sve drugo je iluzija. Nece se jos dugo moci ovako ziveti - penzije i plate sa budzeta. Cim to stane, a hoce - mora, ako gledamo demografiju(pa i klimatske promene) i na to dodamo prezaduzenost, onda ce biti kao u Dr.sv.ratu kad su gradjani davali zlatan nakit i sve sto imaju za kilo brasna.

Oni koji sad vide relativno blisku buducnost, na osnovu razumevanja sadasnjeg stanja koje je kontinuirano i zacementirano ljudskim losim navikama i pogresnim nacinom zivota, mogu na vreme da se zastite na nacin koji sam pomenuo.
Ko nema nikakvu imovinu i kapital da postupi tako, neka bezi u inostranstvo da zaradi dok jos ima malo vremena, jer idu jako teska vremena i na Zapadu.

:lol: 250 ojra? Jer si ti lood ili ti rdesm noge? :hahaha:

Najverovatnije 120 do 150 ojra... Toliko ovaj neradnicki serbski budzet moze da izdrzi, sa dodatkom kontejnera! :whistling:

_nobody_

Ozbiljno kažem, na osnovu proseka koji su izneli, a shodno stimulativno prema standardu, iako je i to malo.

Ovo podrazumeva i ispravku standarda u zemlji.

Pa nekih 100- 120 eura i dobijaju penzineri, ne računajuči one "zaslužne" koji primaju 350.00,oo din i više...

Да не бисмо тупили, где свако има своју идеју, направимо паралелу са упоредним системима. Како је тамо? Нпр. који је распон пензија + како се тај распон пензија односи на просечну или минималну плату у Немачкој, Француској, Мађарској, Грчкој, Норвешкој..итд..итд.. сами одаберите земљу, а онда из тога извући неки просек који је применљив на ову земљу.

P.S .

Болд: Мислим да би било какво кориговање висине пензија изазвало бунт, јер највеће пензије имају војни пензионери и партизански борци који углавном имају децу на положајима у власти и институцијама!
Конкретно код мене преко пута живи баба од 82 године која прима пензију од свог покојног мужа који је био борац НОБ и до смрти био је у пензији 25 година..... Та пензија је два пута већа од пензије мог оца који је 35 година радио као машински инжењер , од тога 25 година у МИНЕЛ-у.....
Недавно је било на РТС-у један војни пензионер који прима 42 хиљаде а 20 година је у пензији!
То је оно што једе наш систем!
Иначе ја се потпуно слажем да се коригују висине највећих пензија, водим се тиме да човеку од 70 и кусур година сигурно не треба пензија од на пример 90 000 динара....

Да не бисмо тупили, где свако има своју идеју, направимо паралелу са упоредним системима. Како је тамо? Нпр. који је распон пензија + како се тај распон пензија односи на просечну или минималну плату у Немачкој, Француској, Мађарској, Грчкој, Норвешкој..итд..итд.. сами одаберите земљу, а онда из тога извући неки просек који је применљив на ову земљу.

Mora da se pogleda kako je to reseno u ostalim ex-komunistickim zemljama. Ne vredi gledati kako je u Francuskoj, Svajcarskoj, Nemackoj jer su oni imali potpuno drugaciji sistem.

Trenutno trecina opstina u Srbiji ima vise penzionera nego zaposlenih.

To je slika EUroprke Srbije. Ostane li Srbija EUropska-socijalisticka, bice jos gora situacija, jer tamo gde vladaju visoki porezi nema jake privrede, nema porodice, nema dece, gde nema dece - smanjuje se trziste i radna snaga, a sve vise matorih koje ce izdrzavati ko?

Ovakva drzava ne moze opstati. Situacija ce biti sve teza u narednim godinama i gradske ekonomije idu svom kraju.

Ja savetujem da ko ima neka proda stan, kupi kucu sa malo zemlje van grada i neka radi u gradu dok moze i ako moze, a dolazi vreme kad nece moci - i tu ce se pokazati vrednost zemlje i da li smo sposobni da proizvedemo hranu za nase potrebe.

Sve drugo je iluzija. Nece se jos dugo moci ovako ziveti - penzije i plate sa budzeta. Cim to stane, a hoce - mora, ako gledamo demografiju(pa i klimatske promene) i na to dodamo prezaduzenost, onda ce biti kao u Dr.sv.ratu kad su gradjani davali zlatan nakit i sve sto imaju za kilo brasna.

Oni koji sad vide relativno blisku buducnost, na osnovu razumevanja sadasnjeg stanja koje je kontinuirano i zacementirano ljudskim losim navikama i pogresnim nacinom zivota, mogu na vreme da se zastite na nacin koji sam pomenuo.
Ko nema nikakvu imovinu i kapital da postupi tako, neka bezi u inostranstvo da zaradi dok jos ima malo vremena, jer idu jako teska vremena i na Zapadu.

Kaži mi gde si, da prodam tvoj stan i tvoju imovinu. :mrgreen:

Националне пензије Мирославу Илићу и сличнима од 100 000 обавезно укинути.... Ти су се нафтирали пара певајући по кафанама , а сада треба за њих да плаћају рудари,лекари и остали који крвљу и својим здрављем зарађују за живот много мање него они!

P.S .

Kako smes da ogranicis penziju nekom privatniku koji je u svoj penzioni fond uplacivao mnogo vece pare, da bi imao vecu penziju?
Time bi ga znaci dvostruko kaznio?

@tema

Ljudi koji su u penziji su svoje penzije zaradili, a ovim neradnicima sto drkaju K po ceo dan bi trebalo ****** mater, sve u rudnike i na radne akcije poslat.

Ајде реци како је пензију зарадио Мирослав Илић? Зашто неки партизански борац или удбаш попут Капичића мора да има пензију од 100 000 динара? Којим ку....рцем су они то зарадили?

Back