Penzija ukoliko je doživi prosvetni radnik

a danasnji narastaj mladih ''profesora'' da ne komentarisemo...

predaje engleski recimo .... ima 29 30 god...
dodje u skracenim farkama onim malo preko kolena, nosi martinke (zakasneli pubertet i pank bunt) , ima kratku kosu ili olindračena sa strane masinicom na keca...

i kaze helou gajs end grls...
A čudno bi bilo da im kaže guten tag :rotf:

Vidim, sve bakice navalile da budu profesorke :rotf:
ima ih u strucnim srednjim ustanovama

masinskim skolama, elektro skolama, saobracajnim skolama, gradjevinskim skolama...

i ubace im recimo take neke predmete ko ekonomika preduyeca (jes bas ce sutra mehanicar motornih vozila il tehnicar automatizacije koji i ne zna sta je to da brine o ekonomici preduzeća) , pa eto mesta za bakicu il gospodju od 50 leta koje zavrsile visu ekonomsku u vreme prvog albuma zdravka colica ili ekatarine velike, i onda lepo do juce bile u nekom racunovdstvu u drzavnoj firmi radovale se anti markovicu i ekonomskom preporodu , pa posle debakla drustvenih rpeduyeca i skoci joj poso da op la bude nastavnik jbt!

e kolko je takvih u srednjim skolama usmerenog obrazovanja....

:mazi:

dodje u skracenim farkama onim malo preko kolena, nosi martinke (zakasneli pubertet i pank bunt) , ima kratku kosu ili olindračena sa strane masinicom na keca...

Tebi je brnapič uzor u oblačenju?

to su ti cinjenice a ti brboci ko ti brani
Koje bre činjenice? Naletite na poneku info u bljucu il informeru i onda je proizvedete u nepormenljivu istinu? Ja iznosim činjenice da nemamo stručni kadar zbog bedne politike države prema prosveti a ti pričaš o bakicama koje predaju, pa uskoro će ti i Pakistanci predavati srpski jezik jer mladi neće u prosvetu, zapitaj se zašto kada si u novinama pročitao da bakice klaj klaj raduckaju 3 sata i primaju lepe parice. imaš li malo logike da povežeš to?

Poslednja izmena:
ima ih u strucnim srednjim ustanovama

masinskim skolama, elektro skolama, saobracajnim skolama, gradjevinskim skolama...

i ubace im recimo take neke predmete ko ekonomika preduyeca (jes bas ce sutra mehanicar motornih vozila il tehnicar automatizacije koji i ne zna sta je to da brine o ekonomici preduzeća) , pa eto mesta za bakicu il gospodju od 50 leta koje zavrsile visu ekonomsku u vreme prvog albuma zdravka colica ili ekatarine velike, i onda lepo do juce bile u nekom racunovdstvu u drzavnoj firmi radovale se anti markovicu i ekonomskom preporodu , pa posle debakla drustvenih rpeduyeca i skoci joj poso da op la bude nastavnik jbt!

e kolko je takvih u srednjim skolama usmerenog obrazovanja....

:mazi:
Nema više usmerenog obrazovanja, ne znam gde si ti to zapeo, al si malo mnogoo ostao u prošlosti :mrgreen:

U ono ranije vreme, prosvetne radnike nisi mogao puskom da nateras u penziju.
То је било другачије време.
Сад је дошло време да од 80-100% просветних радника чине жене.
Каква је то трагедија, замисли заврши ти дете основну школу и предају му само жене.
У моје време је било више мушкараца него жена.
Сад млађих од 30 година више нема у просвети, млади више не долазе у школе да раде.

Koje bre činjenice? Naletite na poneku info u bljucu il informeru i onda je proizvedete u nepormenljivu istinu? Ja iznosim činjenice da nemamo stručni kadar zbog bedne politike države prema prosveti a ti pričaš o bakicama koje predaju, pa uskoro će ti i Pakistanci predavati srpski jezik jer mladi neće u prosvetu, zapitaj se zašto kada si u novinama pročitao da bakice klaj klaj raduckaju 3 sata i primaju lepe parice. imaš li malo logike da povežeš to?
sve sto sam napisao su cinjenice koje mozes proveriti.

oces poimence ?

ja kayem kako jes, ima mana posao ali ima i vrlina

a danas kakvo je drustvo ne cudi kakvih spodoba od profesora ima

Ne mogu ni ja sa Filološkim f.i srpskim jezikom i književnošću :mrgreen: a ne mogu ni sa Učiteljskim faxom da nostrifikujem, dakle ja bih u inostranstvu jedino mogla da uz odlično poznavanje jezika, da budem vaspitačica u vrtiću :mrgreen: a i to je čak bedno plaćeno za njihove pojmove :mrgreen: ostaje mi jedno baušetlka da budem :D

I za vaspitacicu bi morala bar godinu-dve (zavisi od zemlje) da ucis - bez obzira na prethodno skolovanje i iskustvo :D

Kaд вам пензионери од 70 година буду деци предавали, плакаћете за оваквим.
Неће вам бити млађих од 40 година у школи ускоро.
И тај што си га измислио, у реалности не постоји. Енглески језик предају жене. Баш да нађеш мушкарца који је завршио англистику и ради у школи, па да га урамиш.
Нема више ни учитеља, то да нађеш село где нема ко да предаје па нађу неког професора математике или физике па ради као учитељ.
Иначе у регуларним школама има само учитељица.
Нисам чуо да неко долази у бермудама у школу. Шта каже Лагерта, дешава ли се то ?
Очигледно да је директор мало либералних схватања.

Ne mogu ni ja sa Filološkim f.i srpskim jezikom i književnošću
:mrgreen:
a ne mogu ni sa Učiteljskim faxom da nostrifikujem, dakle ja bih u inostranstvu jedino mogla da uz odlično poznavanje jezika, da budem vaspitačica u vrtiću
:mrgreen:
a i to je čak bedno plaćeno za njihove pojmove ostaje mi jedno baušetlka da budem
Може, све може, само да полажеш мастер код њих, али да тек тако почнеш да предајеш не може. Без мастера ништа.
Иначе да се подсетимо, професори су и у иностранству мало плаћени (за њихове појмове).

Poslednja izmena:
Zasto prekidate strajk ako zahtevi nisu prihvaceni?
Zakonsko pravo na štrajk nam je 30 min skraćeni časovi. Mi time ništa ne dobijamo, jer njih baš briga dokle ćemo raditi skraćeno, kod njih se to vodi da se obrazovni proces odvija, tu najviše trpe deca a nama to nije cilj. Ako štrajkujemo potpunom obustavom rada, kao što smo prošle nedelje zbog izmene krivičnog, odbijaju nam dnevnicu a kada bi duže tako štrajkovali, dobili bi smo otkaze.

Poslednja izmena:
Zakonsko pravo na štrajk nam je 30 min skraćeni časovi. Mi time ništa ne dobijamo, jer njih baš briga dokle ćemo raditi skraćeno, kod njih se to vodi da se obrazovni proces odvija, tu najviše trpe deca a nama to nije cilj. Ako štrajkujemo potpunom obustavom rada, kao što smo prošle nedelje zbog izmene krivičnog, dobijaju nam dnevnicu a kada bi duže tako štrajkovali, dobili bi smo otkaze.
Gledaj ti polako da uzimaš časove pevanja.
Ili nešto drugo što donosi leba.

Taj posao što sad radiš preuzeće AI

Penzije svi komplet možemo da zaboravimo.
Biće dobro ako nam udele neki seniorski dodatak.

Back