Penzija ukoliko je doživi prosvetni radnik

Brat je završio državni fakultet i predaje u jednoj bg školi. Zaposlen je na određeno i u junu ćao, u septembru ga opet angažuju. Plata 55.000 din kada radi.

Koliku će on penziju imati? 25.000 din? (danas)

jbg al zato za vreme posla uzivaju ...

radis 3 i po sata dnevno , zimi mesec dana a leti dva i po meseca odmora uz prolecni raspust ... malo malo strajkovi , povisice...
plus privatni casovi kojim se nakupi za starost...

Po meni ovo što je u prosveti trebalo bi da doplaćuje za svoje školovanje....i da kleči i moli da bude profesor...osim, ako može da čuva tri nacrtane ovce za te pare....
Kad neko stručan da ovakvu procenu, ne znam da li da plačem ili se smejem :mrgreen: ok je , znamo da nas ne vole ovi koji su tako stručniji od nas bez obzira što veze nemaju sa prosvetom, al eto, znaju bre ljudi i kako se deca uče :mrgreen:

Једино ако му директор даје отказ у јуну а прима га у септембру. Онда је проблем са директором.
Да је запослен целе године на одређено, само у септембру потпише поново уговор и то је то.
Nije to jedini direktor koji tako radi. Mnogi primenjuju taj sistem da im raskinu ugovor pred početak letnjeg raspusta i ne plaćaju te ljude leti :(

jbg al zato za vreme posla uzivaju ...

radis 3 i po sata dnevno , zimi mesec dana a leti dva i po meseca odmora uz prolecni raspust ... malo malo strajkovi , povisice...
plus privatni casovi kojim se nakupi za starost...
A šta čekaš, što te nema u porsveti,mi prosto plačemo za takvima kao što si ti, pametnim, upućenim, obaveštenim o svemu i svačemu. Inače dragi kolega,pogledaj koja je navala studenata na 'prosvetne' fakultete pa se onda javi da popričamo što ih nema kad nam tako lepo :mrgreen:

Kad neko stručan da ovakvu procenu, ne znam da li da plačem ili se smejem :mrgreen: ok je , znamo da nas ne vole ovi koji su tako stručniji od nas bez obzira što veze nemaju sa prosvetom, al eto, znaju bre ljudi i kako se deca uče :mrgreen:
ovde se sve cinid a nema ljudi ni ovaca

a kome je onda potrebno obrazovanje ?

zato i zele da uvedu da vas roditelji ocenjuju... da vas srozaju jos vise da ne smete ni malo realno ocenjivati ...

to je samo deo unistavanja drustva u kolektivnom pogledu

A šta čekaš, što te nema u porsveti,mi prosto plačemo za takvima kao što si ti, pametnim, upućenim, obaveštenim o svemu i svačemu. Inače dragi kolega,pogledaj koja je navala studenata na 'prosvetne' fakultete pa se onda javi da popričamo što ih nema kad nam tako lepo :mrgreen:
Skoro svake godine strajk - zasto je onda toliko sve palo ako se zahtevi prihvataju?

Ne mogu ni ja sa Filološkim f.i srpskim jezikom i književnošću :mrgreen: a ne mogu ni sa Učiteljskim faxom da nostrifikujem, dakle ja bih u inostranstvu jedino mogla da uz odlično poznavanje jezika, da budem vaspitačica u vrtiću :mrgreen: a i to je čak bedno plaćeno za njihove pojmove :mrgreen: ostaje mi jedno baušetlka da budem :D
ne nemoj otići
da izdaleka čitaš moja slova sva
jer inostranstvo je lepo samo dok se čeka
dok od sebe samo nagoveštaj da

ostani ovde
plata tuđeg neba
neće da te greje
ko što ovde
naprednjačka propaganda greje
bilo da pobesniš ili da se ložiš
toplije je nego tamo parice da množiš

Jadna ona sa ocem koji nema razumevanja za naše glupo piskaranje, naše svakodnevno ponižavanje od strane roditelja, učenika, svakog kome padne na pamet :(
to je tvoj zakljucak.

ona misli drugacije.

sto se tice ponizavanja od strane roditelja, to sam i rekao, delo zapada i tranzicije.

uskoro ce oni i daocenjuju umesto vas.

ali to ne znaci da vas posao nema neke blagodeti koji drugi nemaju a takodje im treba recimo fakultet...

nemoj odma skaces ko som na drudubak . u prosveti sam bio upucen 10 godina. vrlo dobro znam da pored izuzetnih profesora ima i onih koji se busaju toboz titulom ''akademika'' a da prostis kurko na biciklu ko recimo profesori fiz vaspitanja... uzme loptu baci je na igraliste , dok oni skaču za loptom on jede masan burek ili rpelistava casopise , zvizne u pištaljku i kaze ajmo fajronat kraj časa , zdravo! pa potom onih nastavnika likovne kulture... muzicke kulture jel de...

nije svako profesor hemije fizike matematike biologije...

profesor engleskog jezika ?

pa to je i sudski tumač ....

helou kids , hau ar ju ? ok fajn , gud baj si ju lejter alegejter...

Stvarno treba biti stručnjak da se unakazi prosveta, što bi moglo da se rešava, ali uništiti tolike generacije mogu samo stručnjaci, naročito što niko nije stručan da vidi posledice njihovog rada....iako sami govore o svojim uspesima u uništavanju dece...
Možda su i roditelji nekad bili učenici? Oni su tek priča za sebe...ali neki stručnjaci sami govore o svojim uspesima na tom polju, samo ne mogu da ukopčaju da govore o sebi....

a da ne govorim recimo o ''profesorima'' u srednjim stručnim ustanovama.... recimo u elektro gde su zanimanja i danas totalno beskorisna, apsolutno izmisljena i zastarele edukacije... pogotovo oko racunara...a plus sto ti tu uvale predmete neke kao strucne gde imas profesore koji su recimo zavrsili ftn u vreme elvisa prislija ... ili ti oko ekonomike preduzeća ubace neku babu koja zavrsila visu ekonomsku za vreme pronalska fice ali eto ima nekog u stranci pa joj nadje posao... i tako bakica sa 60 putuje iz sela kraj n sada na posao placen joj put autobus prigradski i klac klac... ode nesto malo isprducka da prostis sto ni sama ne razume i sto nikako nece biti od koristi sutrasnjim tehnicarima automatizacije mada ni oni ne znaju sta je to tacno ili tehnicarima racunarstva...

al platica je tu za 3,5 sata dnevno, plus tu je dodatak na razrednog staresinu plus tu se ogrebe za eskurziju podobro ....

svaki vikend slobodan

leti dva i po meseca ...

zimi mesec dana...

idi begaj

Poslednja izmena:
"Stručnjaci", a zaboravljaju da ne moraš da budeš stručnjak da bi, kada sazriš i završiš neke škole mogao da vidiš s kim si imao posla....a u Srbiji imamo posla sa ljudima koji prvo nisu za posao nastavnika ni profesora, a naročito ne učitelja, što im ne smeta da se bave "stručnim" uništavanjem pristojnih učitelja, nastavnika i profesora....naročito kada se obrazuju na netu, pa postanu ekstra politički obrazovani da mogu da uče druge onim što znaju....kao prvo laganje....kao drugo nemoral....kao treće beskrupuloznost....

a da ne govorim recimo o ''profesorima'' u srednjim stručnim ustanovama.... recimo u elektro gde su zanimanja i danas totalno beskorisna, apsolutno izmisljena i zastarele edukacije... pogotovo oko racunara...a plus sto ti tu uvale predmete neke kao strucne gde imas profesore koji su recimo zavrsili ftn u vreme elvisa prislija ... ili ti oko ekonomike preduzeća ubace neku babu koja zavrsila visu ekonomsku za vreme pronalska fice ali eto ima nekog u stranci pa joj nadje posao... i tak obakica sa 60 putuje iz sela kraj n sada na posao placen joj put autobus prigradski i klac klac... ode nesto malo isprducka da prostis sto ni sama ne razume i sto nikako nece biti od koristi sutrasnjim tehnicarima automatiyacije mada ni oni ne znaju sta je to tacno ili tehnicarima racunarstva...

al platica je tu za 3,5 sata dnevno, plus tu je dodatak na razrednog staresinu plus tu se ogrebe za eskurziju podobro ....

svaki vikend slobodan

leti dva i po meseca ...

zimi mesec dana...

idi begaj
Vidim, sve bakice navalile da budu profesorke :rotf:

"Stručnjaci", a zaboravljaju da ne moraš da budeš stručnjak da bi, kada sazriš i završiš neke škole mogao da vidiš s kim si imao posla....a u Srbiji imamo posla sa ljudima koji prvo nisu za posao nastavnika ni profesora, a naročito ne učitelja, što im ne smeta da se bave "stručnim" uništavanjem pristojnih učitelja, nastavnika i profesora....naročito kada se obrazuju na netu, pa postanu ekstra politički obrazovani da mogu da uče druge onim što znaju....
Kad pogodiš u centar ,onda su reakcije ovakve :mrgreen:

Back