Peni Palfri pliva od Kube do Floride

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.324
HAVANA, 30. juna 2012. (Beta-AP) - Profesionalna plivačica Peni Palfri u subotu je nastavila svoje plivanje preko Floridskog moreuza, u okviru pokušaja da prepliva 166 kilometara od Kube do Floride.

Ukoliko uspe u svom planu, Palfri (49) će ući u knjige rekorda kao prva žena koja je plivala od Kube do Floride. Ranije je bilo sličnih pokušaja, od kojih se samo jedan može smatrati uspešnim, iako je kao pomoć korišćen kavez za zaštitu od ajkula.

Panfrijeva pliva bez pomoći kaveza, rizikujući da je neki morski predator povredi. Pomaže joj samo električna naprava kojom se utvrdjuje da li u blizini ima morskih predatora poput ajkula.

Ova plivačica je u petak ujutro u Havani ušla u vodu i, u pratnji čamca, lagano počela da pliva.

Ona je pre polaska ocenila da je "divno jutro na Kubi" i zahvalila se fanovima na podršci. Upitana šta je prva stvar koju će uraditi po dolasku na Floridu, ona je odgovorila da će "izaći iz vode".

Fanovi su u mogućnosti da njeno kretanje prate preko vebsajta, koji preko GPS sistema na svakih 10 minuta ažurira njenu lokaciju, kao i preko Tvitera, na osnovu komentara ljudi iz njene pratnje.

Prema pisanju na Tviteru, osim nekoliko opekotina meduza, za sada nema nikakvih problema.
 

Top