Ako jeste napravite analogiju sa pticjim gripom.
kandidat:Ako jeste napravite analogiju sa pticjim gripom.
Kuga i Besnilo su vrlo kvalitetni romani sa preciznim i živim opisima zamišljenih događaja, sa temeljno razrađenim likovima i njihovom psihologijom. Nekoga bi ta književna "stvarnost" mogla da uplaši i zbuni toliko da zaboravi da su koncepti oba romana neizvodljivi u našoj stvarnosti.Snezana67:Zanr je zanr, ima svoje zahteve i zakonitosti, a to sto se pokatkad podudara sa realnoscu, to je normalno... pa, iz nje je i potekao![]()
Pa ja sam hteo da dodjem na promociju bez najave. Al' sad kad si me pozvala... moraću najavljenSnezana67:Oba romana su sjajna!
Opis virusa u Besnilu je genijalni mali ekspoze koji me je, kada sam prvi put citala, potpuno bacio u bedak, jer sam shvatila koliko je covek mali i nistavan u odnosu na jedan 'obican' viruscic.
A Kuga... imala sam oflaktivni osecaj citajuci je. Mogla sam da omirisem kugu kako je uverljivo opisuje!
Zoki, bravo, bravo, bravo![]()
Hoces da dodjes sa mojim starim drugom a tvojim kolegom na promociju moje knjige? Smatraj ovo oficijelnim pozivom (pred svedocima). Bice mi drago da te upoznam.
zoranh:Pa ja sam hteo da dodjem na promociju bez najave. Al' sad kad si me pozvala... moraću najavljen![]()
Aradela:...ocigledno da Pekic nije napisao knjigu da se nije potrobno upoznao sa svim podacima o samom Lissa virusu i besnilu (sto, mogu da kazem, nije slucaj sa mnogim americkim autorima medicinskih trilelra).