Peglanje - da se vidi koncept

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма, ја то и ме носим, шта год да му радиш изгледа изгужвано и неуредно.
На некима неким чудом добро стоји, али себе не видим у томе.
Ako je cisti lan,to je kao izguzvani karton.
Ali mjesavina lana i pamuka,kao sto je nekad imao "Legend" je bila idealna.
Medjutim,nesto od takvog materijala vec dugo godina nisam vidjela u prodavnicama.

Да вас видим сад.
Ко пегла ланену гардеробу, а :zper:
Испеглаш, и док закључаш врата већ се преломило.
Не дај Боже да седнеш у ауто.
Ја. Зато што је разлика велика да ли само навучеш опрано или се испеглано изгужва. Ретко носим лан али имам једну баш лепу хаљину голих леђа која је преудобна и дивно стоји. Њу носим.

Да вас видим сад.
Ко пегла ланену гардеробу, а :zper:
Испеглаш, и док закључаш врата већ се преломило.
Не дај Боже да седнеш у ауто.
Muz ima par letnjih kosulja. Peglam ih samo procijedjene, pa tako ispeglane susim na ofingeru. Nesto kao zavjese

Носила бих и ја да нисам лења, ја сам од оних којима је лакше да умесе хлеб него да оду по њега. Не баш буквално али више тај тип. Заказати маникир или фризера ми је ноћна мора. Па се онда фино сама упропастим :lol:

Pa nije mi svejedno da ga upropastim.
Ima visok procenat vune i nije bio jeftin. Osjecam obavezu da ga ispostujem:lol:
Ali je muzev sako upropasten nakon hemijskog. Izgubio oblik, kao da se odlijepilo ono platno sto prepeglaju pa se zalepi i ukrucuje materijal. Znam da time muske pantalone skracuju bez sivenja. Zaboravila sam kako se zove.
Mislila sam da to moze da se ponovo zalijepi ako prepeglam, al ne ide. A sako od vjencanog odijela. Ako se muz bude ponovo zenio, trebace mu novo:lol:

Некако ови сада који држе хемијско чишћење мени не уливају поверење.
Ми смо раније имали тетка Живану, значи жена од старог направи ново, такав сам осећај имала.
Сада имамо пар њих, да ли користе нека савремена срањца да то иде брже, али мени су већ упропастили пар сакоа...
Што се мириса тиче, постоје сада неки материјали који после 2 прања навуку неки неподношљив смрад, нити можеш да их опереш, нити да излуфтираш, стално имају ту неку смрдљиву ноту испод.
А кад купујеш фино, мекано...

Pa nije mi svejedno da ga upropastim.
Ima visok procenat vune i nije bio jeftin. Osjecam obavezu da ga ispostujem:lol:
Ali je muzev sako upropasten nakon hemijskog. Izgubio oblik, kao da se odlijepilo ono platno sto prepeglaju pa se zalepi i ukrucuje materijal. Znam da time muske pantalone skracuju bez sivenja. Zaboravila sam kako se zove.
Mislila sam da to moze da se ponovo zalijepi ako prepeglam, al ne ide. A sako od vjencanog odijela. Ako se muz bude ponovo zenio, trebace mu novo:lol:
Mislim da se to zove centilen.Mozda da kupis novi i da ti neka snajderka zalijepi ponovo.

Jaoo de me nadje s ovom temom
Jos pre par godina sam bacila peglu i dasku
Ne peglam nista!
Ako se desi da nesto moram da opeglam za fensi teren, to obavim u firmi, tamo imamo ovo, zlata vredi!
Kad budem mogla kupicu sebi kuci ovo cudo...

Screenshot_20230714_161453.jpg

Е, знам да то није популарно али ја и капуте оперем у машини, на програму за вуну. Па их пеглам оном за вертикално пеглање, обешене на офингеру.
Isto . Okačim na ofinger i šušim , čak i ne peglam , a jedan mi je omiljeni ima dosta vune , ali se ne gužva uopšte !

Ako je cisti lan,to je kao izguzvani karton.
Ali mjesavina lana i pamuka,kao sto je nekad imao "Legend" je bila idealna.
Medjutim,nesto od takvog materijala vec dugo godina nisam vidjela u prodavnicama.
Nema ništa u Legendu posebno , jednom sam ušla da kupim rolku zimsku razočarala sam se.
Inače imam 2 sakoa od lana božeblagi kako to izgleda , a lepi su , to jedino u štirak kako neko reče da probam !

Drage forumašice haljinice se neće opeglati same i svi to dobro znamo.
Da li peglate u fulu, ivice sve, unapred sve ispeglano, poređano komada pedeset ili probegavate metodi koju sam, čini mi se, ja izmislila :
*Da se vidi da je peglano* ?

Dakle, objektivni posmatrač na ulici ne može reći zasigurno da niste opeglane i vide se ravni delovi i niko ne može opovrgnuti da ste to kodkuće obavili majstorski, a potom sele u auto naprimer. S druge strane imate uštedu vremena i električne energije.

Pogledajte prilog 1375513

Molim za kvalitetnu diskusiju.
imam ustedu vremena, elektricne energije/nisam o tome razmisljala/, zivaca... Apsolutno me ne zanima da robujem bilo cemu, pa ni pegli...Retko kad ispeglam nesto u zavisnosti od materijala, jer nema smisla nositi zvacku... Uglavnom se trudim da svakodnevni odevni predmeti ne zahtevaju poseban tretman, od helanki, suknjica, haljinica i majica...Ako se ne ponasaju lepo u masini za pranje i susnje, pa ni na terasi ako prethodno slozim pa rasprostrem-bivaju poklonjeni. Za skupe komade i posebne prilike, kao i uostalom za bunde, kapute i jakne-hemijska cistiona je zakon. Gace i ostale nebuloze ne peglam, msm volela bih /LAZEM/ da zavirim u mozak onih koji peglaju peskire, posteljinu ili gace..Taj OKP je cudo:lol:

imam ustedu vremena, elektricne energije/nisam o tome razmisljala/, zivaca... Apsolutno me ne zanima da robujem bilo cemu, pa ni pegli...Retko kad ispeglam nesto u zavisnosti od materijala, jer nema smisla nositi zvacku... Uglavnom se trudim da svakodnevni odevni predmeti ne zahtevaju poseban tretman, od helanki, suknjica, haljinica i majica...Ako se ne ponasaju lepo u masini za pranje i susnje, pa ni na terasi ako prethodno slozim pa rasprostrem-bivaju poklonjeni. Za skupe komade i posebne prilike, kao i uostalom za bunde, kapute i jakne-hemijska cistiona je zakon. Gace i ostale nebuloze ne peglam, msm volela bih /LAZEM/ da zavirim u mozak onih koji peglaju peskire, posteljinu ili gace..Taj OKP je cudo:lol:
a nije to OKP , potpuno je opravdano peglati te stvari samo što ..:D
Koska je u tome što se prijatni materijali gužvaju - lan, pamuk itd , a sintetika ne.

Koska je u tome što se prijatni materijali gužvaju - lan, pamuk itd , a sintetika ne.
zaista ne nosim sintetiku, jedino u nekim kombinacijama gde je neki procenat koji nije zabrinjavajuci ili komad koji obucem na sat-dva-tri, a ima neki znacajniji procenat vestackih materijala, pa to niti hocu,niti mogu da zaobidjem kod neki odevnih predmeta koji mi se svide...I pamuk se jako lepo ponasa u programu rucnog pranja u masini, nevezano kako ga susimo ili ima 2%likre, msm bar ja takvu konekciju imam sam sa sopstevim gardaroberom. Ako susim na terasi, onda lepo slozim, bas lepo, pa odstoji sat-dva, tek onda rasprostrem.

Danas sam vozila u lanenoj haljini i to dugo , koja očigledno nije 100 posto lanena jer se nešto naročito nije izgužvala, tako da eto nekog rešenja u kombinovanju lana i nekog dr. materijala
lan volim kao neku utopiju, kao nesto sto vidim na ljudima koji se samo setaju, jasno mi je da ce se poguzvati cim sednemo, zato imam tek par komada lana, koje bas retko obucem, ali kad obucem boli me doope, jer svi koji ga nose-znaju kako se ponasa, ko ga ne nosi neka tripuje sta hoce...

Ja volim opeglanu posteljinu,to nije okp.
Ali peskire,gace...to ne peglam.
Carape mi u zivitu nije palo na um da se uopste mogu peglati.🙂
Kombinacija lana sa pamukom ili viskozom je idealna.Ne guzva se mnogo,a udobno.Ali rijetko se sada moze pronaci.

Back