Peglanje - da se vidi koncept

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a osim higijenskog momenta, baš mi je gadno da vidim neopeglanu kragnu na košulji, ili pantalone skroz izlomljene od mašine, pa i majicu za trening svu gužvavu kao da si direkt iz kravljih usta došao na trening

izgorelo, pošto je verovatno poliester?
mada možeš i to na jako niskoj temperaturi, ili preko neke krpe.
ja bogami opeglam i helanke ako npr imaju viskoze. sindža se ne gužva
Zalepio se , takoreći nestao..imala sam 12 godinica :lol:

Не пеглам ништа унапред. Све пре облачења. Свако сам своје пегла. Син од нижих разреда основне а овај мој за посао. Иначе има чудну навику да обуче најлепше када идемо на пијацу или тако нешто а када треба да се среди обуче се као клошар. Прво сам се расправљала, па онда улети син са мушком солидарношћу "Пусти нас да будемо срећни!", сада сам дигла руке. Иди, брате, у ритама, брига ме!

Не пеглам ништа унапред. Све пре облачења. Свако сам своје пегла. Син од нижих разреда основне а овај мој за посао. Иначе има чудну навику да обуче најлепше када идемо на пијацу или тако нешто а када треба да се среди обуче се као клошар. Прво сам се расправљала, па онда улети син са мушком солидарношћу "Пусти нас да будемо срећни!", сада сам дигла руке. Иди, брате, у ритама, брига ме!
Pa jeste to su sad neke nove generacije. Moja kćerka npr.opere, dobro tresne par puta, preko sušionika, složi u ormar, slegne se pod teretom i kad obuče ni ne primjetiš da nije vidjelo pegle. Ja ipak tako ne mogu, ali dosta sam opuštenija nego žene prije. To su se posteljine i stolnjaci obavezno štirkali, pa onda one silne heklarije...:roll: Ko voli nek izvoli, za mene je to silno gubljenje vremena i energije.

trudim se kad god mogu da ne peglam, zato sam prakticno prestala da nosim kosulje.

peglanje je glupa konvencija. nekada, kada se za pranje vesa koristio krmeci sapun i voda sa potoka, da kazes da je imalo smisla pod visokom temperaturom ubijati bakterije ili sta vec, ali danas? ne razumem.

sve te dress code zavrzlame su smesne.

Od svih kucnih poslova,najvise volim da peglam.Ali opet ne peglam sve.Prvo zato sto nije potrebno sve peglati,a drugo tu je i usteda energije.🙂
Isto tako,ne pada mi napamet da kupim npr. zavjesu koja se pegla,a ne kupujem ni onu odjecu koja se bas guzva i koja je teska za peglanje.Kad vidim ljetnju haljinu koja visi na ofingeru u prodavnici,izguzvanu kao krpa,zaobilazim je u sirokom luku.
Ljetnje stvari trebaju biti lako pegljive.(Ovo je novi izraz. 😂)
Jos bi samo pegla falila na toj vrucini.
S druge strane,ja npr. vise volim kad imam brdo vesa za peglanje i peglam to odjednom i zavrsim,nego da svaki dan imam pomalo.
Mrze mi je tu jednu majicu opeglati,nego hrpu,sto je paradoksalno.😀

slažem se, ponekad pomogne štirka
a lan se gužva isto kao i svila ali to nije razlog da se ne pegla :)
Ма, ја то и ме носим, шта год да му радиш изгледа изгужвано и неуредно.
На некима неким чудом добро стоји, али себе не видим у томе.

Back