Pedofil u vrticu

Ne znam da li si primwtila nisam niti cu pisati ni na jednoj temi vezanu sta je KK uradio.
Par dana nisam ni bio na forumu.
Nisam mogao da se sastavim. Bio sam uzasnut zasto bas sada tako nesto da.se.dogodi.
Ali sad kad me je prosla prva jeza i šok gledam malo objektivnije.
Vidis koje su udarne vesti?
sve sama crna hronika.
E zato ne citam ali se provlace ozbiljna pitanja
koja ce uskoro nazalost da nam okupiraju svakodnevnicu.

Nisam zeleo da.mracim temu koja je sama po sebi jeziva.
Samo cu ponoviti opet da svako moze biti roditelj ali nisu svi da budu MAMA I TATA svojoj deci.

Maaaa... otišlo je sve u pogrešnu stranu.
Za Srbiju me sve to čudi i boli, ali...
Ni Srbiju ne čine ljudi više kakvi su bili pre, i to ne treba tretirati više kao zlo sa ove ili one strane;
Nebitno je sa koje strane zlo stiže-moj je zadatak da se protiv zla izborim, a ne da ga reprodukujem i da ga kroz svoju decu nastavljam. Moja je dužnost da svoje dete od zala branim, da ga podučavam šta je dobro, a šta ne. Lično sam 1000% na Miroljubovoj strani, da majka treba da ima mogućnost da dete i vaspita, i obrazuje, da deca više ne moraju da idu u vrtić, predškolsko i školu.
Institucije su zakazale, ovo je kraj posle kog nema dalje, da pošalješ dete na čuvanje, i da ti se vrati neživo, i mnogo pre ovog pompeznog događaja koji nas je sve zatekao sam o tome razmišljala.
Mnogo pre sam mislila da ne želim da rodim dete o kojem brzo neću imati pojma šta se dešava sa njim kad nisam tu, a nema razloga da nisam tu za to svoje sopstveno dete!
Nema razloga da jurcam za bilo čime, da mi je bilo šta važnije od deteta koje rodim.

Poslednja izmena:
Ne znam da li si primwtila nisam niti cu pisati ni na jednoj temi vezanu sta je KK uradio.
Par dana nisam ni bio na forumu.
Nisam mogao da se sastavim. Bio sam uzasnut zasto bas sada tako nesto da.se.dogodi.
Ali sad kad me je prosla prva jeza i šok gledam malo objektivnije.
Vidis koje su udarne vesti?
sve sama crna hronika.
E zato ne citam ali se provlace ozbiljna pitanja
koja ce uskoro nazalost da nam okupiraju svakodnevnicu.

Nisam zeleo da.mracim temu koja je sama po sebi jeziva.
Samo cu ponoviti opet da svako moze biti roditelj ali nisu svi da budu MAMA I TATA svojoj deci.
Ono šta mi na pamet pada ne smijem ni samoj sebi da priznam. Sve te razumijem.

Da mislim da li moje petogodišnje dete gleda i ima mu fizički pristup pedofil u sklopu dečijeg vrtića?
Pa... o čemu pričamo? O čemu pišemo?
Kako da se osećam, šta da me razuveri od užasa, kako da sačuvam sebe od urođenog poriva da nekog ko preti mom ili bilo kom detetu ne masakriram, i to na očevid svih?
Ne da pedofila ne želim u blizini, nego sam oslobođena svih inhibicija ako naletim na nekog. Ne žalim, nemam zadrške, prosto ne osećam da dugujem društvu da se kao, nešto, sputavam. Dete maltretiraš? Pa, glavu ću da ti otkinem sa ramena!
Ne mogu, ja... retko šta me izbacuje iz takta, ali...
Pipkala me je jedna bolesna starkelja u životu sa mojih tek 10, 11 godina, a onda sam saznala da je toj stoci to oduvek kao dobar dan. Da je generacije i generacije pre mene pipkao, mamio na crtaće i sl., i niko nije ništa preduzimao! Gad, gad on, gad cela okolina!
Ma, smrtna kazna! Država nije kadra, ali nađe se ipak ko jeste!

Detetu treba majka, da se upoznaje sa svetom preko nje, da ta majka ima herca, a imaju, imaju majke herca, nije da nemaju.
Da dete izgradi stvaralačku ličnost, ne ništiteljsku.
Mislim da treba da se udaljavamo od urbanog sveta sa svim njegovim stranputicama, da decu treniramo kao divokoze po vrletima, da se svuda snalaze... da izbegnu da budu ubijeni, silovani, maltretrani, vrbovani i sl.;

Mene u ovom slucaju nikakvi krivci ne bi zanimali osim direktnog . Stalno se za uzase traže opravdanja i krivi sistem. I tako sve prolazi, svaka bolestina. Kad pocnemo kaznjavati krivce i sistem ce morati da se mijenja.

Back