PCR,p24,i drugi direktniHIV testovi

jaj

Početnik
Poruka
1
Koje laboratorije u Srbiji rade PCR HIV detection iliti otkrivanje virusa PCR metodom?
A da su privatne,jer drzavne koliko znam nece da rade detekciju PCR Quality Test,(samo rade PCR Quantity -RNA) ispravite me ako gresim.Znate kolika je cena?
PCR metoda otkriva nakon 10 do 15 dana od rizika..

Gledao sam na sajt hexalaba ali kad se nazovu kazu da ne rade vise,a u cenovniku i dalje stoji PCR HIV1 DNA?

ako je bila tema ima neko link?
 
Poslednja izmena od moderatora:
Metodama za dokazivanje virusne nukleinske kiseline, kao što je PCR, virus može da se dokaže i kada je prisutan u malim količinama.
PCR test za virusnu RNK se izvodi u serumu kao kvantitativan test. Rezultat je ponajviše značajan u praćenju terapije.
PCR test za virusnu DNK se izvodi u punoj krvi kao kvalitativan test i značajan je, pre svega, u utvrđivanju infekcije kod novorođene dece HIV pozitivnih majki.
Antigen virusnog jezgra, p24, se u dijagnostici naziva HIV antigen i korišćen je kao indirektan marker replikacije virusa. Određivan je ELISA tehnikom. Zbog manje pouzdanosti i osetljivosti danas je uglavnom zamenjen molekularnim tehnikama.
Postoje i brzi testovi čiji se rezultat dobija za 10-tak minuta. To su komercijalni testovi koji se mogu kupiti u apoteci, ali su VRLO nepouzdani i uglavnom se ne preporučuju.

Znam, reći ćeš sad, dobro sve je to lepo i krasno, ali mene zanima u kojim se laboratorijama radi PCR? Na žalost, sada ne znam da ti kažem odgovor, ali ću se raspitati i, koliko već sutra pokušati da nađem odgovor.

Da, još samo da dodam da nisu nađene prednosti kvalitativnog nad kvantitativnim testom, a kvalitativni je ipak neuporedivo skuplji...
 

Back
Top