ovo djubre od 120hz koje imam se kvarilo,kvari se i kvarice se. nosio sam ga u servis vise puta,otvarao sam ga 35 puta da resavam probleme. nema srafova,skida se prednji i zadnji panel plastike i unutra je elektronika koja moze da ispadne i da se pokida ako ne pazis. dugmici su ocajni,tasteri su unutra i jako su sitni,pritiska ih parce plastike koja se krivi i deformise. jako lose uradjeno,ne radi mi ni jedno dugme na ovom monitoru sem za paljenje i gasenje,koje moram da pritisnem silom od 20 kilograma da odreaguje. glavni problem je bio sa flet kablom unutra,monitor je gubio osvetljenje u odredjenim delovima kako mu cefne. majstor je popravio taj kabl,to je kabl od 30cm,sirine 1.5cm,nema cak ni konektore nego samo neke pozlacene kontakte na oba kraja. kontakti gusti,nabijeni jedan pored drugog,svaki je sirine pola milimetra. idealno da se dese razni spojevi i problemi,a o odlemljivanju tog zlatnog premaza i da ne pricam. ne znam cemu taj kabl tacno sluzi,znam da vodi od elektronike do panela,bez njega nema osvetljenja na panelu,ne pale se led diode. na svakih par meseci ovako nesto se desava,ne znam vise da li je do tog kabla ili je nesto drugo. skroz je "random" sto kazu englezi,nema pravila kad ce da zabode. kad zabode,tesko je da ga povratim. kako god bilo,ovo djubre cu da bacim,a odje sam dosao da vam kazem da izbegavate nasiroko monitore BENQ proizvodjaca. evo dole na linku imate za 25 iljada dinara isto ovo samo noviju generaciju,144 herca i 1ms latencije cini mi se. da su ova djubrad dobra,niko ne bi kupovao LG i SAMSUNG monitore istih specifikacija,ali koji kostaju 40+ hiljada. ne znam ni sam koliko sam prastarih samsung i lg monitora video,koji prosto nece da crknu,nikad. jednostavno napravili ga juznokorejanci,hebali mu kevu. SAMO BRENDIRANO! <3
gigatron link za benq
Pogledajte prilog 689826
Pogledajte prilog 689827