Pazite koga ženite i s kim imate decu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.266
Žena iz Ohaja osuđena je na 40 godina zatvora jer je svom mužu ubrizgala otrov za koji su federalne vlasti rekli da ga je ubio za nekoliko minuta tokom razmene starateljstva nad decom 2022.

1728445324271.png

Vlasti su saopštile da je ubistvo proisteklo iz spora oko starateljstva nad decom koji je počeo nekoliko godina ranije. Hovanec je podnela zahtev za razvod 2020. godine, kada se vratila u SAD nakon što je dve godine živela u Južnoj Africi zbog muževljevog posla. Dok je bila tamo, vlasti su rekle da je Hovanec bila u vezi sa Entonijem Teodoruom, državljaninom Južne Afrike.

„U decembru 2021. počela je da odbija mužu posete deci uprkos sudskom nalogu da to dozvoli“, saopštile su vlasti. „Nakon što je njen suprug podneo nekoliko zahteva za nepoštovanje suda protiv Hovanec zbog odbijanja posete, sudija je naložio da se ocu dozvoli posete dece u aprilu 2022.

Sudija je dalje naredio da Timoti tog leta, počevši od maja, postane „domaći roditelj i zakonski staratelj dece“ na dva meseca. Međutim, taj sporazum je tek trebalo da počne u vreme Timotijevog ubistva.

Vlasti su saopštile da je Hovanec počinila zločin 24. aprila 2022. godine, nakon što je Timoti dovezao tri ćerke u njen dom u Vapakoneti u Ohaju. Napad je snimljen na video snimku kontrolne kamere, koji su vlasti dobile iz Timotijevog napuštenog automobila u Dejtonu u Ohaju, nakon što se nije odjavio iz svog hotela i bio prijavljen kao nestao.

Na snimku se vide Hovanec i njena majka Anita Grin kako čekaju ispred kuće u blizini garaže. Hovanec je tada viđena kako hoda prema Timotijevom autu i govori deci: „Imam iznenađenje za vas unutra“, pre nego što su deca ušla u kuću sa babom.

Nekoliko sekundi kasnije, Timoti se može čuti kako govori: „Šta dođavola radiš? Jesi li me upravo napala?" a zatim, „Beži od mene... Beži od mene“, prema kancelariji američkog tužioca. Na snimku se takođe vidi kako Hovanec navlači košulju njenog muža dok je pokušavao da koristi mobilni telefon i na kraju mu ga izbija iz ruke.

„Potom ga je povukla na leđa da ga baci na zemlju, držeći ga oko vrata sve dok mu telo nije omlohalo, a on nije reagovao“, navodi se u saopštenju. „Hovanec je ustala, uzela suprugov mobilni telefon, skinula njegov pametni sat i ugasila motor njegovog vozila, u kom trenutku je kamera prestala da snima.

„U decembru 2021. počela je da odbija mužu posete deci uprkos sudskom nalogu da to dozvoli“, saopštile su vlasti. „Nakon što je njen suprug podneo nekoliko zahteva za nepoštovanje suda protiv Hovanec zbog odbijanja posete, sudija je naložio da se ocu dozvoli posete dece u aprilu 2022.

Sudija je dalje naredio da Timoti tog leta, počevši od maja, postane „domaći roditelj i zakonski staratelj dece“ na dva meseca. Međutim, taj sporazum je tek trebalo da počne u vreme Timotijevog ubistva.
https://nypost.com/2024/10/03/us-ne...ly-poisoned-ex-husband-during-custody-battle/

https://www.justice.gov/usao-ndoh/p...s-prison-killing-husband-controlled-substance

Back