strani placenik:
[quote="maleni
Najjednostavniji i najkraći odgovor je da Bog to još uvek nije učinio zbog svoje pravednosti. Ali kad dođe vreme i to pitanje će se rešiti.
... i to pitanje ce se resiti. E vidi posto si upucen kad ce sta Bog da radi i ja bih imao nekoliko problemcica, ako mozes preko veze da urgiras...
Pre nekih sest godina kod mene na faksu (davno li bese) drzao je predavanje svestenik Vozdovacke crkve (zaboravio sam mu ime, ali je neka velika budza u okviru SPC-a, tada je pisao enciklopediju Hriscanstva (ili Pravoslavlja, nisam siguran - verovatno je vec i objavljena), gostovao po tribinama i TV-i ma u ime SPC...)i samo da Vam prenesem zakljucke posle nase diskusije.
1. Mnoge nelogicnosti i natprirodne stvari koje se pominju u Bibliji su unete tu da bi se nepismen narod pre 2000 god. privoleo da pocne da veruje u Hriscanstvo. (Covek definitivno nije branio sve te gluposti)
2. Svrha posta: Jacanje naseg karaktera (uzdrzavanje od stvari koje su nam dostupne) i iz zdravstvenih razloga (cemu li nam sluze lekari?).
Nema drugih svrha posta.
3. Hriscanstvo je filozofija zivota.
Svrha hriscanstva i sav njegov cilj je da ljudi postuju deset bozjih zapovesti.. Sva prica u Hriscanstvu je podredjena tom cilju (mislim da ce se svi vernici sloziti sa mnom).
U sustini da rezimiram. Hriscanstvo je
SAMOfilozofija zivota koja se koristi posrednim stvarima ne bi li privolela sve ljude da je postuju.
Ja, a mislim i velika vecina na ovom forumu ne vidi nista lose u tih deset nacela. I bitno je da zivis po pravilima tih deset nacela (ne ubijaj, ne kradi...), ne moras ici u crkvu niti imati bilo sta sa svim tim svecima, cak znati za njih, a bices najveci Hriscanin!
U sustini mene kolje onaj deo sa preljubom

.[/quote]
Strašno razmišljanje!!!! :shock:
A znaš li i za onaj DIO da se MORA VJEROVAT u Boga jedinoga da bi se došlo do raja!!
Primjer je Isusov Silazak u AD na Veliku Subotu,sa ciljem da spasi duše onih koji su bili DO NJEGOVOG dolaska pravednici,ali nisu imali prilike biti i vjernici,JER HRIST JOŠ NIJE BIO DOŠAO!!! :wink:
ZA sve ostale je ALTERNATIVA odlučiti se između BOGA (SV.TROJICE),ili SATANE!!!! :shock:
Ja sam za SV. TROJICU,a vi? 8)