Ja sam počela da se bavim nekim online poslovima,za koje mi je potreban payza nalog.
Mene interesuje da li je neko koristio ovaj način primanja novca.
Da li i kako to funkcioniše u Srbiji?
Čula sam veoma oprečna iskustva u vezi sa ovim.
Pošto sam odskora počela sa tim poslom, sve informacije bi mi dobro došle.
Hvala.
Koristio sam, ali davno.
Dok su isplaćivali na kartice je bilo sasvim ok, ali su nakon nekog vremena ukinuli tu opciju pa je dugo vremena jedini način bio preko bankwire-a gde su nešto veće provizije (ne sećam se tačno koliko), mada ni tu nije bila neka astronomska cifra u pitanju.
U to vreme su najmanje provizije bile u Intezi, pretpostavljam da je još uvek tako.
Da bi registrovala nalog potreban ti je devizni račun i odgovarajuća platna kartica.
Možeš da otvoriš tzv "a vista" račun (opet preporučujem Intezu ) - ne plaća se održavanje računa, nemaš bukvalno nikakvih troškova, i uzmeš npr Visa electron karticu, takodje je dobiješ besplatno. Jedino moraš da ostaviš nešto novca na računu da bi mogla da verifikuješ payza acc, posle toga možeš i to da podigneš.
Što se tiče verifikacije payza acc , pre je funkcionisalo ovako:
Rezervišu ti neku sumu na kartici - npr 1,23 USD (ne skinu ništa, samo rezervišu), onda proveriš koja je tačno suma u pitanju i uneseš je u polje za verifikaciju.
To je sva mudrost.
Moguće da se u medjuvremenu nešto promenilo, mada je to manje-više standardna procedura za sve platne procesore.
Ako te interesuje još nešto, pitaj.
Pozzz