payza ispalta

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.672
Ja sam počela da se bavim nekim online poslovima,za koje mi je potreban payza nalog.
Mene interesuje da li je neko koristio ovaj način primanja novca.
Da li i kako to funkcioniše u Srbiji?
Čula sam veoma oprečna iskustva u vezi sa ovim.
Pošto sam odskora počela sa tim poslom, sve informacije bi mi dobro došle.
Hvala.

Ja sam počela da se bavim nekim online poslovima,za koje mi je potreban payza nalog.
Mene interesuje da li je neko koristio ovaj način primanja novca.
Da li i kako to funkcioniše u Srbiji?
Čula sam veoma oprečna iskustva u vezi sa ovim.
Pošto sam odskora počela sa tim poslom, sve informacije bi mi dobro došle.
Hvala.

Koristio sam, ali davno.
Dok su isplaćivali na kartice je bilo sasvim ok, ali su nakon nekog vremena ukinuli tu opciju pa je dugo vremena jedini način bio preko bankwire-a gde su nešto veće provizije (ne sećam se tačno koliko), mada ni tu nije bila neka astronomska cifra u pitanju.
U to vreme su najmanje provizije bile u Intezi, pretpostavljam da je još uvek tako.

Da bi registrovala nalog potreban ti je devizni račun i odgovarajuća platna kartica.
Možeš da otvoriš tzv "a vista" račun (opet preporučujem Intezu ) - ne plaća se održavanje računa, nemaš bukvalno nikakvih troškova, i uzmeš npr Visa electron karticu, takodje je dobiješ besplatno. Jedino moraš da ostaviš nešto novca na računu da bi mogla da verifikuješ payza acc, posle toga možeš i to da podigneš.

Što se tiče verifikacije payza acc , pre je funkcionisalo ovako:
Rezervišu ti neku sumu na kartici - npr 1,23 USD (ne skinu ništa, samo rezervišu), onda proveriš koja je tačno suma u pitanju i uneseš je u polje za verifikaciju.
To je sva mudrost.

Moguće da se u medjuvremenu nešto promenilo, mada je to manje-više standardna procedura za sve platne procesore.

Ako te interesuje još nešto, pitaj.

Pozzz

Poslednja izmena:
Ja sam se na payza registrovala nešto preko interneta.
Tamo sam unela podatke, šifru i sve što se traži.
E, sad nije mi jasno šta ta internet registracija uopšte predstavlja, kako to može da mi koristi?
ili se cela procedura ustavri obavlja jedino u banci?

Ja sam se na payza registrovala nešto preko interneta.
Tamo sam unela podatke, šifru i sve što se traži.
E, sad nije mi jasno šta ta internet registracija uopšte predstavlja, kako to može da mi koristi?
ili se cela procedura ustavri obavlja jedino u banci?

Sry, lapsus :)
To što si ti uradila i jeste registracija, iliti otvaranje naloga, a ovaj deo dalje je verifikacija - koja je neophodna da bi mogla da koristiš taj nalog, a svrha je dokazivanje identiteta kako bi se izbegle zloupotrebe.
Paa, recimo da ti koristi na sledeći način:
Zamisli da neko, nekad i negde nađe tvoje podatke i broj računa (što uopšte nije nemoguće da se desi), otvori nalog na tvoje ime i koristi ga a da ti ni ne znaš. Jedino što ga sprečava da to uradi jeste proces verifikacije, gde bi morao da sazna tačnu cifru (sa dve decimale) rezervisanog iznosa, a taj podatak već ne može tako lako da pronadje.

Nego, jel si sigurna da mora baš i isključivo payza?
Skrill i/ili payoneer ne dolaze u obzir?

Osim payza može paypal i skrill
Da li su oni bolji?
Za paypal sam čula da nije dostupan za Srbiju,ne znma da li je to tačno?

Otvori skrill i vodi računa da primaš uplate samo u evrima zbog provizije. Za evro uzimaju jako malo ako prebacuješ pare na evropske banke. Banca intesa ne uzima ništa, prošle nedelje sam dizao pare sa skrilla

- - - - - - - - - -

I kaži šta radiš, daj da se i mi oparimo malo :mrgreen:

A kolika je provizija za evro? da li to zavisi isključivo od banke?
I ne verujem da bi ovi pristali da isplaćuju u evrima, jer je to američki sajt.

Poslednja izmena:
Provizija je nešto malo, mislim da mi je bilo oko 2€ svaki put. Banka mi nije uzela ništa.
Izbegavaj payza jer su lopovi nesposobni. Paypal još uvek ne radi potuno kod nas, pare možeš da primiš ali ne i da ih povučeš na račun.

Back