PayPal verovatno 2011

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
26.848
Gradjani Srbije trebalo bi da sledeće godine dobiju mogućnost plaćanja putem PayPala, izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije, Jasna Matić.

Mi smo s njima u stalnoj komunikaciji i PayPal tvrdi da će biti prisutan na našem tržištu, ali se to nikako ne dešava. Sada imamo neka relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvrštena među zemlje gde PayPal funkcioniše, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike", rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.

Na pitanje zašto PayPal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja.

Prema njenim rečima, PayPal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u
inostranstvo.

Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.

"Ministarstvo za telekomunikacije je osnovalo radnu grupu za identifikaciju svih tih prepreka, pozvali smo i dobili članove iz svih relevantnih institucija - ministarstava finansija, trgovine i ekonomije i Narodne banke Srbije, kako bismo u jednom trajnom procesu pokušali da unapredimo elektronsku trgovinu", kazala je ona.

Govoreći o modernizaciji državne uprave, Jasna Matić je rekla da se priprema zakon koji će obavezati upravu da građanima omogući da deo poslova obave preko interneta, kao i da bi zakon trebalo da bude gotov do sredine 2011. godine.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2010&mm=12&nav_id=478712

:worth::worth::worth::worth::worth:

Napokon su se smilovali

Gradjani Srbije trebalo bi da sledeće godine dobiju mogućnost plaćanja putem PayPala, izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije, Jasna Matić.

Mi smo s njima u stalnoj komunikaciji i PayPal tvrdi da će biti prisutan na našem tržištu, ali se to nikako ne dešava. Sada imamo neka relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvrštena među zemlje gde PayPal funkcioniše, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike", rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.

Na pitanje zašto PayPal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja.

Prema njenim rečima, PayPal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u
inostranstvo.

Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.

"Ministarstvo za telekomunikacije je osnovalo radnu grupu za identifikaciju svih tih prepreka, pozvali smo i dobili članove iz svih relevantnih institucija - ministarstava finansija, trgovine i ekonomije i Narodne banke Srbije, kako bismo u jednom trajnom procesu pokušali da unapredimo elektronsku trgovinu", kazala je ona.

Govoreći o modernizaciji državne uprave, Jasna Matić je rekla da se priprema zakon koji će obavezati upravu da građanima omogući da deo poslova obave preko interneta, kao i da bi zakon trebalo da bude gotov do sredine 2011. godine.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2010&mm=12&nav_id=478712

:worth::worth::worth::worth::worth:

Napokon su se smilovali

To su govorili i za ovu godinu :dash:

Taj PayPal ga toliko tupi vec godinama,da licno mislim da posle svega i nije vise faktor koji je potreban,vec ima na primer e ducan koji za vas moze obaviti kupovinu na e-bay,ili bilo gde gde se prihvata opcija placanja na ovaj nacin naravno ako postoji saglasnost samog prodavca da hoce da salje robu u Srbiju,jer od 10 prodavaca na e-bay njih cetvoro hoce da salje u srbiju,ja sam se susreo sa takvim stvarima a usluga obavljanja kupovine preko e ducana u smislu provizije je sasvim prihvatljiva,tako da i ne vidim neki njihov bitan razlog da dodju ovde kao i poteze nasih predstavnika koji eto zele da nam omoguce jos jednu novinu na trzistu,iako mnogi nasi ljudi koji zive preko a kupuju ili prodaju preko interneta za sam paypal kazu da je odlican lopovski sistem i nisu zadovoljni njegovom uslugom,ali su prinudjeni da ga koriste jer spada u nametnuta resenja,mislim da vecina ljudi zapravo i ne zna na koji nacin funkcionise ovaj sistem placanja roba i usluga preko interneta,pa zato ne bi bilo lose da se podrobnije informisu pre nego konstatuju,ono cuveno konacno.

Back