pay pal

radovancev_sava

Početnik
Poruka
5
Imam jedan problem sa pay pal-om. Citao sam dugo po internetu kako otvoriti nalog, koju banku odabrati, koju internet karticu odabrati... Odlucio sam da uzmem Visa internet karticu banke Intesa, posto sam procitao da mnogo njih koristi bas nju za pay pal. Otvorio sam nalog sve normalno, upisao sam prave podatke samo sam izabrao drzavu Hrvatsku, a u region sam stavio Srbiju... Zapravo problem je u tome sto kada ja unesem broj kartice i sve ostalo dobijem sledecu poruku:
26908569.jpg

Da li zna neko u cemu je problem?

Bio bih veoma zahvalan kada bi mi neko pomogao...!

Imam jedan problem sa pay pal-om. Citao sam dugo po internetu kako otvoriti nalog, koju banku odabrati, koju internet karticu odabrati... Odlucio sam da uzmem Visa internet karticu banke Intesa, posto sam procitao da mnogo njih koristi bas nju za pay pal. Otvorio sam nalog sve normalno, upisao sam prave podatke samo sam izabrao drzavu Hrvatsku, a u region sam stavio Srbiju... Zapravo problem je u tome sto kada ja unesem broj kartice i sve ostalo dobijem sledecu poruku:
26908569.jpg

Ja nerazumem sta ti hoces, kada neces moci da koristis PP jer ga nepodrzavaju kod nas... Ja imam kod intese VISA Electron karticu, i dodao sam je na AP sada cu jos malo i na MB, i radi sve radi kako treba...

U srbiji radi pp samo ako stavis drzavu hrvatsku. Ima mnogo ljudi koji tako koriste. Mene interesuje zasto ja dobijam ovu poruku? Da li se to jos nekom desili ili sam ja izuzetak? Kntaktiracu sutra banku da vidim da nije neki problem do njih, cak sam i uplatio na taj racun novac. A bas mi je potreban PP :(

U srbiji radi pp samo ako stavis drzavu hrvatsku. Ima mnogo ljudi koji tako koriste. Mene interesuje zasto ja dobijam ovu poruku? Da li se to jos nekom desili ili sam ja izuzetak? Kntaktiracu sutra banku da vidim da nije neki problem do njih, cak sam i uplatio na taj racun novac. A bas mi je potreban PP :(

Ko tako radi ?
Ja se bavim internet zaradom, i to ko ti pricao lagao te, svi idu na Slovence jer kod njih radi sve, za Hrvate, nisam siguran kako bi ili nemozes da dizes novac ili da saljes ili da primas, nemam pojma, nesto nemoze kod njih 100 %, znam 100 ljudi koje se bave sa IZ, i svi idu ili na MB ili na AP...

Hvala ti na odgovorima. Jos samo jedno pitanje. Sta je "MB" i "AP"?

Alert Pay i Money Bookers.

https://www.alertpay.com/

http://www.moneybookers.com

Posto PP nemoze kod nas ja koristim AP, kao i mnogi u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, firma ozbiljna i postena iz Kanade je najpoznatija posle PP, a na MB sam se registrovao pre 2 dana da cisto i tamo imam nalog... Cuo sam da su za inostranstvo OK skroz, a da znaju kod nas malo da zezaju, tako pricaju pojedini, sad sta je tu istina ko ce ga znati :lol:

26908569.jpg

A sto si napravio Hr nalog? Koliko znam Hrvatska nema mogucnost izvlacenja novca sa PP. Sada al uopste ili samo na karticu, to nisam siguran. Kada sam ja pokusao da napavim nisam imao opciju da izvucem novac. Treba da napravis na Sloveniju ili Slovacku. Takodje pitanje je koja kartica moze. Ako je gift card onda nemas sanse da je dodas. Mozes onu sto dobijes sa racunom al to je to.

Mislim da sada mozes da se pozdravis sa tom karticom, jer si je vec prakticno iskoristio cim si je uneo, jer sledei put kada budes okusao da npravis nalog samo ce ti ih link-ovati..

Ja imam preko 70 aktivnih PP naloga, dosta njih je na Sloveniju, Slovacku, Rumuniju, Linhenstajn, San Marino, otvoreno :)

Poslednja izmena:
Meni nije uspelo upisivanje kartice u paypal, odbijao je. Ugasio sam taj nalog i otvorio "premier account" na Sloveniju. Tu je sve islo ok, provera racuna, uzeli mi 1.59e :) Ali sada opet imam problem kaka kliknem na "Add Founds" Dobijam sledecu poruku:
93249659.jpg

Sta sad da radim?
I jos jedno pitanje, kada kupujem nesto na ebay-u da li na paypal-u novac mora da bude u dolarima ili u evrima?

Ako si to sada uradio onda naravno da nemas mogucnost da bilo sta radis sa nalogom. Tih 1.59e ti nisu pokupili vec rezervisali :) Za par dana ( recimo i ponedeljak ) ces na izvodu iz banke dobiti cetvorocifreni broj koji ces uneti prilikom verifikacije kartice ( i samog naloga ). Kada ga uneses dignuces limit i onda tek mozes da primas i saljes novac.

Ja nikad ne drzim pare na PP nalogu vec sve na karticama. Sto znaci da recimo ako hoces nesto da kupis preko ebay-a sto kosta 100eura a imas samo 30e na PP nalogu ostalih 70e ce ti povuci sa kartice koja ti je linkovana za taj PP nalog. Znaci da moras da imas i na kartici pare.

Znaci kada uneses taj kod od cetiri cifre, stanje na PP ce ti biti 1.59e :) KAda ti nesto stigne ( uplata ) nesmes odmah sve dizati, vec iz delova....

Valuta je vezana za zemlju na koju si napravio PP nalog. Slovenija prima u eurima. Sto znaci ako ti neko plati u eurima nemas potrebe da vrsis konverziju. Ja npr na Svajcarskom primam u Svajcarcima i onda moram kada primim da prebacim u eure...

A sada vidim da pise premier nalog da si otvorio :( Koliko se secam, treba personal nalog da bude. Premier je slican, samo sto imas veci limit. Al mislim da ces morati da ga skines tako sto ces slai dokumenta....

Poslednja izmena:
Back